Šta je novo?

Dos u NTFS particiji

pedjica

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2004
Poena
609
Odradio sam obe particije u NTFS, i problem je sledeci: ne mogu da instaliram mnoge programe za koje je instalacija radjena u "dosu"( pise mi da ne moze da krene instalacija jer nema dosa) , tipa program ReBirth, kao i neke stare igrice.E sad negde sam citao, ali sad ne mogu da nadjem, da taj problem moze da se resi uz pomoc odredjenog programa koji "emulira dos". Ako neko zna o cemu pricam............ :wall: :wall: :wall: :wall:

Pokusaj da pokrenes instalaciju sa compatability modom za win95

ako mislis desno dugme na aplikaciju, pa compability, probao sam -ne moze
A da li neko zna nesto o tom programu

evo resio sam problem, koji je bio vezan za autoexec.nt, probao sam program
reBirth da instaliram i uspeo, igrice jos nisam probao
Za resenje problema potreban je instalacioni XP disk i kuca se sledece:
1.expand CD-ROM Drive Letter:\i386\config.nt_ c:\windows\system32\config.nt

2.expand CD-ROM Drive Letter:\i386\autoexec.nt_ c:\windows\system32\autoexec.nt

3.expand CD-ROM Drive Letter:\i386\command.co_ c:\windows\system32\command.com
To je to!!!!
Hvala svima na pomoci!!!!

Jel bi mogao neko ovo malo da mi pojasni ??

Gde da kucam ovo i da li je neophodan isti instalacioni disk sa koga je sistem instaliran ili moze bilo koji (posto sam instalirao sa nekog koji je imao SP1 a ovaj koji je kod mene ima SP2 i naravno drugi sn)

Konkretno mucim muku sa AutoCad 2000, nikako ne uspevam da ga instaliram. Compatability ne uspeva.

@Tom^Cat
Probaj da iz foldera \Windows\Repair prekopiras fajlove Autoexec.NT i Config.NT u folder \Windows\System32, i promeni im atribute na read-only.
Restartuj masinu pa probaj ponovo.

Tom^Cat je napisao(la):
Jel bi mogao neko ovo malo da mi pojasni ??

Gde da kucam ovo i da li je neophodan isti instalacioni disk sa koga je sistem instaliran ili moze bilo koji (posto sam instalirao sa nekog koji je imao SP1 a ovaj koji je kod mene ima SP2 i naravno drugi sn)

Konkretno mucim muku sa AutoCad 2000, nikako ne uspevam da ga instaliram. Compatability ne uspeva.
konkretno za autocad znam da radi kad pokrenes instalaciju a posle i program uz pomoc compatibility moda
licno sam to radio na vise racunara

Poslednja izmena:
@ programmer:
uspelo je i sve radi odlicno 🙂 hvala puno na brzom i preciznom odgovoru, mnogo si mi pomogao

@ filo:
probao sam jedno 10 puta sve moguce kombinacije (win95, win98, ...) sa compatability modom i nije uspevalo. Ne znam zasto, i mene cudi jer sam procitao na forumu u nekim temama da je bas AutoCad 2000 program za koji to uspeva (mozda i jedini 🙂 )

instalaciju pokreces sa hard diska?
probaj u win2000 modu
a onda podesi isto to kad se acad instalira za acad.exe ili kako se zove fajl
uvek je tako uspevalo kod mene

Probao sam i sa CD-a i sa HDD-a i nije uspevalo. Moguce da sam slucajno win2000 preskocio, ali sumljam.
Sada je kasno jer sam vec instalirao i radi sve (uradio sam ono sto je programmer napisao, i radi, zasto i kako nemam pojma), ne bih bas da brisem pa da probavam opet 😀 , ali zapamticu ovo sto si rekao za sledeci put.

Nazad
Vrh Dno