Šta je novo?

DOS Programi i FullScreen

• Začetnik teme Začetnik teme Joy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Joy

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
620
Interesuje me da li se neko vec sretao sa ova 2 problema i kako ih resiti:

1) na nekim racunarima se kada se DOS Program startuje u FullScreen-u, posle par sekundi automatski vraca u WindowMode. Podesavanja tipa ScreenBufferSuze i WindowSize 80/25 su ista na svim racunarima, ali negde nece da radi u FullScreen modu. Isto se desava i kada se pogram startuje u WindowMode-u, pritiskom na ALT+ENTER program prelazi u FullScreen mode ali se posle par sec vraca u WindowMode.

2) Na jednom racunaru kada se prebaci u FullScreen, onda vise ne moze da se kuca u programu, i vracanje u WindowMode ne pomaze, vec mora da se zatvori program pa da se opet startuje, a kucanje radi samo u WIndowMode-u. Sto je najcudnije, kada nece da kuca, ALT+TAB kombinacija radi i vraca me na Desktop, ali slova nece (i to samo u tom DOS programu). Napominjem da nije do programa, posto je radio besprekorno do juce vec par godina)..

Zna li neko lek za ova 2 problema?

1) overrajduj refresh rejtove za modove 320x200, 640x350, 640x480, iz drajvera ili preko nekog programa

vidi da li imas nesto cudno u autoexec.bat

Ranije smo vec ustanovili da sa nekim integrisanim grafickim karticama DOS programi ne rade u full screen-u. Jedno resenje - staviti dodatnu graficku, ako je office racunar naravno najjeftiniju.

voodoo_nbgd je napisao(la):
1) overrajduj refresh rejtove za modove 320x200, 640x350, 640x480, iz drajvera ili preko nekog programa

A kako to da izvedem preko drajvera?

illidan je napisao(la):
vidi da li imas nesto cudno u autoexec.bat

nema niceg cudnog....

Maul je napisao(la):
Ranije smo vec ustanovili da sa nekim integrisanim grafickim karticama DOS programi ne rade u full screen-u. Jedno resenje - staviti dodatnu graficku, ako je office racunar naravno najjeftiniju.

nece ni kod mene na PC-ju, a ja imam 9600, tako da to nije samo slucaj sa integrisanim karticama...

A ovaj problem sa kucanjem, nikom se nije desio?

Joy je napisao(la):
A kako to da izvedem preko drajvera?
Ako je u pitanju nvidia, onda idi start > run > regedit, otvori ključ

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak\RefreshOverrides

i postavi "EnableRefreshOverrides" na 1. Posle ćeš u Display Properties > Advanced > nvidia dobiti još jednu karticu sa refreshovima.

Na Atiju možeš da koristiš Refresh Force.

Joy je napisao(la):
Interesuje me da li se neko vec sretao sa ova 2 problema i kako ih resiti:

2) Na jednom racunaru kada se prebaci u FullScreen, onda vise ne moze da se kuca u programu, i vracanje u WindowMode ne pomaze, vec mora da se zatvori program pa da se opet startuje, a kucanje radi samo u WIndowMode-u. Sto je najcudnije, kada nece da kuca, ALT+TAB kombinacija radi i vraca me na Desktop, ali slova nece (i to samo u tom DOS programu). Napominjem da nije do programa, posto je radio besprekorno do juce vec par godina)..

Zna li neko lek za ova 2 problema?

Pronasao lek, problem je pravio SpeedFan :wall::wall: :wall:

Pod 1), nisam stigao da probam vase savete, probacu sledecih dana.....

Odgovor na drugo

za prvo pitanje si nasao odgovor, obicno problem pravi neki dodatni software, a sto se tice drugog ne znam da li je to slucaj kod tebe, ali meni je u takvim slucajevima obicno problem SIS chipset na maticnoj ploci i to konkretno AGP driver. Ako ti nije neophodna grafika obrisi taj driver za AGP pa neka windows radi sa default setovanjima.

A sada jedno pitanje za sve ljude dobre volje. Imam problem na jednom racunaru. Naime, kada pokusam DOS aplikaciju da razvucem preko celog ekrana javlja gresku unable to initialize for fullscreen mode. Menjao sam grafiku, pokusasvao sve i svasta i nikako ne mogu da obezbedim fullscreen. Help plz. Unapred zahvalan. Samo da napomenem da je ploca sa via cipsetom za intel 478.

Kao što rekoh, overrajduj refrešove za 640x350 i 640x480 rezolucije...

a gde

A sta je taj refresh force i gde da ga nadjem i podesim.

Nazad
Vrh Dno