Šta je novo?

Dos problem

• Začetnik teme Začetnik teme DTK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Posto mi je za pokretanje jednog programa potrebno da to uradim iz dos-a,a to sam i prije radio,treba mi pomoc.Problem je sto mi se taj program nalazi na particiji E:a ja ne mogu da joj pristupim.To sam i prije radio i islo je ,ali sada vise ne mogu da se sjetim.Kucao sam nesto u stilu CD E:\...... ili CD E drive:\......
Dali neko zna?

samo E:
to CD ide kad hoces da uđeš u poddirektorijum ili slično, npr:
E:
CD downloads
CD slike

Znači, ovako si ušao u E:\downloads\slike

Nece.Taj program mi stoji u E:\simulatori\Baron58.Kako tu trebam da upisem komandu?

Poslednja izmena:
Nema na čemu. 🙂

Nemoj da me ispravljaš ako je moje bilo ispravno. I to tvoje radi u Command Prompt-u samo ima više da se kuca (jedan enter više :d).
Kad smo kod toga, ne mora da se piše ni ono .exe posle imena programa.

Poslednja izmena:
^ s razlogom te je skydiver021 ispravio i potpuno je u pravu, jer je bolje prvo uci u taj direktorijum. Moze se desiti da neki program nece da radi kako treba ako prompt ostane u e:\ a ti startujes program iz e:\simulatori\Baron58 jer on mozee da trazi neki drugi svoj fajl u "current directory" a tebi je "current directory" ostao na e:\ jer si odatle pozvao program i on tamo nece naci svoje fajlove koji mu trebaju.

Zato je najbolje uci prvo u taj direktorijum pa onda startovati program.

[edit]
Kad smo kod toga, ne mora da se piše ni ono .exe posle imena programa.
Da, takodje sto se toga tice, tacno je ali ako u direktorijumu postoji i .com fajl sa istim imenom izvrsice se on jer .com ima veci prioritet, tako da mozda ipak nije lose napisati i tu ekstenziju za svaki slucaj. 🙂
[/edit]

Poslednja izmena:
😡

Malo vise tolerancije i strpljenja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno