Šta je novo?

Doom ]I[ lampa...

3MaJ

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2001
Poena
619
Kako je JC sebi mogao da dozvoli glupost da se flashlight uopšte ne ponaša kao pravi izvor svetla (ne baca senke) ??? Postoji li neki mod/konzolna komanda kojima se ovo ispravlja?
Inače, igra je sjajna, ali one teksture na burićima ... :D

Čekaj malo... To mi liči na duct tape mod, kada ti se lampa prikači za oružje. To mi ne treba, Ja hoću da lampa baca senke, kao što se senke menjaju kada Imp baca one vatrene kugle, ili kad te onaj dasa sa fenjerčićem u nivou Alpha Labs x vodi do merdevina. Znači, pomeram lampu, pomeraju se i senke okolnih objekata, menjaju se bump mape i tako to...

izvini, preleteo sam post :(
elem, ne znam, bio je neki super_duper_ultra_higher_shadows mod, pogledaj u onom threadu velikom o dumu, od 5. ili 6. strane

Koju grafičku imaš, ja imam R9700 Pro AIW i na genuine doom 3 instalaciji prikazivao je senke od baterije, elem moj drug je prijavljivao da ih nevidi na R8500 Pro ali su ipak bile tu (kada se zagledaš). Mada se dešavalo da nema shadera lampe, tj. ne osvetlajva prostorije, ali to je samo na određenim mapama, sve u svemu lampa bi trebala da baca senke na svakoj greafičkoj.

Ma imam GF6800, sigurno u tome nije problem. Izgleda da osvetljenje i nije bas tako dinamicko kako ga je ID reklamirao, negde su senke i prerenderovane.
Nervira me, na primer, kada iza neke kutije stoji crna senka, i ja sad osvetlim taj deo, senka ostaje na istom mestu, samo sto se sad vidi i podloga ispod senke. Isto vazi i za senke raznih sipki i gelendera - idi0tizam. Dok, na primer, u pomenutom AlphaLabsXXX nivou, kako se cicica sa fenjerom pomera, SVE senke iz okruzenja se menjaju dinamicki.

Poslednja izmena:
Ti si tu nesto loshe instalirao igru ili drivere za graficku.

Invader je napisao(la):
Ti si tu nesto loshe instalirao igru...

Interesantno :d

To je kao kada sam se ja zalio da mi puca CS:CZ, a klinac iz komsiluka mi rece "to je zato sto si instalirao sa DVD-ROM-a" :D

22.10.2004 16:09
Voodoo_NBGD Quote:

Interesantno

To je kao kada sam se ja zalio da mi puca CS:CZ, a klinac iz komsiluka mi rece "to je zato sto si instalirao sa DVD-ROM-a"

Ja mislim da je zato sto si instalirao na hard-disk :D

Ja lepo pitao a vi se zaj*bavate... Nema veze, gde su mladi tu je i šala :D .
Evo slike za primer. Ovaj fenjer osvetljava leš, i to je OK (ako izuzmemo negativnu konotaciju leša kao takvog :D ). Ali, kako god ja da uperim lampu ka lešu, njegova senka ni makac - stoji onako kako joj fenjer kaže, i to je to. Na tom nivou ima i neka mala železnica kojom se šeta unaokolo, ona ima sopstveni far, i on jeste u stanju da baca dinamičke senke. Zašto onda moj flashlight neće?

E sad cu bash da pogledam to sa flashlightom, samo da ponovo instaliram Doom3.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Interesantno :d

To je kao kada sam se ja zalio da mi puca CS:CZ, a klinac iz komsiluka mi rece "to je zato sto si instalirao sa DVD-ROM-a" :D

A ti si nasao koga ces da pitas za savet, kao da si predsednik Srbije :d

Ma nisam pitao, on je to cuo od mog burazera... :)

I onda je moj komp bio izlozen podsmesima dece koja imaju MX440SE i igraju CS 1.5 u softverskom modu jer ne znaju da upale akceleraciju... :S:

Sad sam instalirao Doom 3 i flashlight baca dinamicne senke, uperio sam u lika i kako se pomeram pomera se i senka, sve radi lepo, probao sam u od low do ultra high i radi svuda lepo.

3MaJ je napisao(la):
Ma imam GF6800, sigurno u tome nije problem. Izgleda da osvetljenje i nije bas tako dinamicko kako ga je ID reklamirao, negde su senke i prerenderovane.
Nervira me, na primer, kada iza neke kutije stoji crna senka, i ja sad osvetlim taj deo, senka ostaje na istom mestu, samo sto se sad vidi i podloga ispod senke. Isto vazi i za senke raznih sipki i gelendera - idi0tizam. Dok, na primer, u pomenutom AlphaLabsXXX nivou, kako se cicica sa fenjerom pomera, SVE senke iz okruzenja se menjaju dinamicki.

Napravi jedan eksperiment, uzmi reflektor od 1000W i osvetli jednu kutiju u mraku, dobićeš jaku senku, pa onda probaj tu senku da osvetliš sa ručnom lampom, i videćeš obrise te senke, jer ručna lampa nije dovoljno jaka, po istom se vodio JC kada je pravio Doom 3. Probaj naći neku slabiju senku i videćeš da će u potpunosti nestati pod lampom. Takav statičan primer imaš u uvodnom nivou kada prvi put prolaziš kroz Air-Lock, senka kutije je ispred tebe i ona polako isčezava kako je bliža reflektoru na zidu. Ukratko da je senka prerenderovana, ako sam te razumeo dobro, bila bi u oblku Shadow Map-e, i onda ne bi menjala intezitet tamnoće u zavisnosti kako je ti osvetljavaš sa svojim baterijom.

Nazad
Vrh Dno