Šta je novo?

Doom, Fallout, Oblivion, Wolfenstein, Carmack, Howard... svi u jednoj kompaniji

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
id Software Bought By Bethesda Parent Company, ZeniMax.

http://kotaku.com/5302060/id-software-bought-by-bethesda-parent-company-zenimax

Two of the most acclaimed game development studios of all time are joining forces. ZeniMax Media, parent company of Fallout 3 and Elder Scrolls development studio Bethesda Softworks, announced today that it is purchasing legendary Doom and Wolfenstein studio id.

In an interview with Kotaku, id co-founder John Carmack, id CEO Todd Hollenshead and ZeniMax CEO Robert Altman said the purchase will change none of the principles or principals of id and Bethesda but will allow id to grow like it never has before. The purchase does not affect plans for previously announced games from id that are slated for release through other publishers, including the Activision-backed Wolfenstein and the EA Partners-planned Rage.

Hehe, meni je ovo super :). Sad bar znam da ce sledeci Elder Scrolls biti radjen u vrhunskom engine-u.

A Carmack ce ici da izradjuje avioncice od papira :)

bice...

RPG DOOM

ма Elder Doom :D

sa baterijskom lampom :d

Elder Strog I: Makron returns, so we can make more money!

Ovo spajanje neće ništa bitno promeniti... id je rešio pitanje izdavaštva i čini mi se uštedeo više kinte koje će trošiti sa manje glavobolja za razvoj novih tehnologija, a Bethesa će profitirati jer će moći da se služi jednim od najboljih endžina na svetu, i to je to ukratko...

Drugim rečima, po ovome trebalo bi da ispada da smo mi potrošači ovde na najvećem dobitku!

Živeli! cheers

Ovo spajanje neće ništa bitno promeniti... id je rešio pitanje izdavaštva i čini mi se uštedeo više kinte koje će trošiti sa manje glavobolja za razvoj novih tehnologija, a Bethesa će profitirati jer će moći da se služi jednim od najboljih endžina na svetu, i to je to ukratko...

Drugim rečima, po ovome trebalo bi da ispada da smo mi potrošači ovde na najvećem dobitku!

Živeli! cheers

Dobro govoris. Za Bethesdu je ovo definitivno plus.

naravno da nece na dobro izaci

Kevin Bacon and John Carmack are twins. :D

1015_kevin_bacon_inf.jpg
johncarmack_keyboxart_160w_1246308932.jpg

naso covek drugu zanimaciju :p
http://www.armadilloaerospace.com/n.x/Armadillo/Home/Business/About (ima par extra klipova) :smoke:

JC se igrao sa raketama pre 5-6 godina kada su izgubili u trci za slanje prve rakete u svemir od tima koji je sponzorisao Paul Alen iz Microsofta (nisam skroz siguran u ovo).

Nisam znao da se jos zanima sa ovim.. nemogu da verujem da ovaj covek moze da codira Rage engine (id Tech 5) i jos da se igra sa raketama. Otkud mu toliko vremena???

JC se igrao sa raketama pre 5-6 godina kada su izgubili u trci za slanje prve rakete u svemir od tima koji je sponzorisao Paul Alen iz Microsofta (nisam skroz siguran u ovo).

Nisam znao da se jos zanima sa ovim.. nemogu da verujem da ovaj covek moze da codira Rage engine (id Tech 5) i jos da se igra sa raketama. Otkud mu toliko vremena???

Ponestalo entuzijazma. Njih je Epic poslao u penziju.

Odlicno pitanje, kako mu sve uspeva, mada kodiranje mu ide kao ladno pivo niz grlo.:bottle: Jel ima nekakve sanse da se taj covek dovede u Srbiju i odrzi 2-3 dana
(npr: IDi da programiras) predavanja.

Poslednja izmena:
Jednom je sa zenom i decom otisao na more.. i bilo mu dosadno da lezi na plazi, pa je uzeo zenin mobilni da igra zmijice.. i pomislio.. vidi ovo nije losa platforma za igre... mogao bih da portujem Doom na ovo. Onda je otisao do hotela, i skinuo na svoj laptop kompletno razvojno okruzenje za pravljenje Java programa za mobilne telefone (verovatno Eclipse + J2ME) i odmah se bacio na posao.

Znaci nemoze normalno ni da se odmara.

Pored sebe ima jos nekoliko programera koji rade sa njim na projektu... i uvek ima vremena da pregleda njihov code i da ga iskasapi, optimizuje, prepravi i sredi i jos pride uputi poneku zamerku i komentar.

Kazem ja da je ponestalo entuzijazma :) Mislim mobiteli, pa nije to za njega. To je jedan od najboljih razvojnih timova, a opet od Q3 nisu izbacili nista konkretno.

Nazad
Vrh Dno