Šta je novo?

DooM ]|[ by id Software

MaX-e nisam ja rekao da mi Doomsday cima na TNT2 Ultra nego na P4 2.0C, GF4 64MB, 256 DDR ctp;

Pozdrav! cheers

Najbolje kod Doomsday-a je sto nema ni jedan Bug u grafici! Isprobao sam 100 ovakvih programa koji dodaju OpenGL na original DooM ali Doomsday je 1.000.000 Km ispred svih!

Pozdrav! (D)

sb51help je napisao(la):
...

Alo! Mi ovde pricamo o OpenGL i D3D varijanti DooM-a :rolleyes:

Prijatelju pravis zbrku isto kao i u GP2 temi :)

Pozdrav! cheers

Ah prijatelju hvala ti sto si me prosvetlio. Ja inace pojma nemam o cemu pricam nego tek tako pisem jer mi je dosadno. Govorio sam konkretno o jDoom verziji koja zajedno sa Doom 2 Full verzijom zauzima ravno 22 MB bez dodatnih 3D modela koje kao sto si i pomenuo ne koristis. Igra zauzima izmedju 40-60 MB memorije i CPU usage mi je bednih 40 % na mom bednom XP 1700+ procesoru i GF3 kartici i igra mi leti. Stvarno ne znam sta to tebi secka i kako ali ocigledno se slabo razumes u stvari o kojima pricas.

:) :)
Imas negde gore uputstvo kako da izazoves cimanje :) Probaj da uradis ono sto je covek rekao pa se javi :)

Pozdrav! cheers

S tobom definitivno ne treba ulazati u bilo kakve dublje diskusije. Da si pogledao u opcije video bi da je particle efekat po defaultu na maksimumu a uz pucanje raketa na sve strane minimalan frejm rejt koji sam ja dobio je 45 fps-a a inace je konstantnih 70 frejmova a ukljuceni su mi i 3D modeli koji dodatno usporavaju stvari. Ti imas jaci kompjuter od mene a igra ti secka ???

Ma gde ima jachi, pre 5 dana je imao P1 sa TNT2jkom, a sad odjednom P4 2.0C :)

To sam i ja provalio cim je rekao da mu igra secka, a na toj konfiguraciji koju navodno ima igra ne da ne secka nego ima konstantnih 50+ frejmova. Najgore sto ubedjuje mene kako ja nisam u pravu i nemam pojma o cemu pricam.

SnakeEyes je napisao(la):
pucanje raketa na sve strane minimalan frejm rejt koji sam ja dobio je 45 fps-a a inace je konstantnih 70 frejmova

Ja sam igru prelazio na 900MHz Athlonu i GF2mx400, kada je u pomenutim situacijama dolazilo do pada fps-a na nekih 25 sto je meni katastrofalno malo. Igru sam probao u istoj situaciji na istom kompu samo sa r9000 i frame rate je u toj najgoroj situaciji sa eksplozijama i dimom izazvanim od strane minotaurovih raketa tada pado na nesto malo vise od 30, sto je za mene opet bilo malo pa to dozivljavam kao seckanje.

Sada imam Palomina na 10.5x155 u sdr varijanti i r9000, ali sam igru i dodatke obrisao pa ne mogu da probam i javim kakva bi radilo u toj "kriticnoj" situaciji na ovoj konfi.
Poz

Sa tim harverom je OK da secka, ali covek navodno ima P4 na 2,0 Ghz i GeForce 4 karticu, a sa takvim harverom nema ni s od seckanja.

A mene je cimao na mejl 20 puta za neki TNT2 i crno belu sliku na TV-u :)

Ma nema veze, lepo coveku...

Ovaj doomsday je mnogo dobra stvar :)
Nego....kako promeniti framerate....posto je meni zakucan na 35...tj koja je konzolna komanda?
Bogami meni ne da koci nego razbija...pogotovo kad pucam plasam gunom :mrgreen: - no ionako sam sve naggrrruvao na max

alokiN je napisao(la):
...
Ja sam igru prelazio na 900MHz Athlonu i GF2mx400, kada je u pomenutim situacijama dolazilo do pada fps-a na nekih 25 sto je meni katastrofalno malo. Igru sam probao u istoj situaciji na istom kompu samo sa r9000 i frame rate je u toj najgoroj situaciji sa eksplozijama i dimom izazvanim od strane minotaurovih raketa tada pado na nesto malo vise od 30, sto je za mene opet bilo malo pa to dozivljavam kao seckanje.

Evo jos jedno lepo objasnjenje za one koji pametuju, a nisu isprobali ekstremne situacije u Doomsday.

Ja sam Doomsday probao na sledecim konfiguracijama :
Intel Pentium 233MMX + TNT2 Ultra (min. 20 FPS)
AMD Duron 750 + GF2 MX400 (min. 30 FPS)
Intel Celeron 2.0 + GF4 MX460 (min. 40-45 FPS)

Na prvoj masini igra leti sve do malo zahtevnijih scena.
Na drugoj isto leti ali kad dodje do zahtevnih situacija pocne da pada FPS.
Na trecoj sve leti ali i na njoj je primetan pad FPS-a u zahtevnim scenama.
Znaci kad sam rekao da igra ponekad "secne" hteo sam da kazem da padne FPS za 50% sto se valjda registruje kao "seckanje". Znaci kad vam sa 100 FPS igra padne na 45-50 FPS to se i te kako oseti i lagano se registruje kao seckanje.

Pozdrav! cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

sb51help je napisao(la):
Ja sam Doomsday probao na sledecim konfiguracijama :
Intel Pentium 233MMX + TNT2 Ultra (min. 20 FPS)
AMD Duron 750 + GF2 MX400 (min. 30 FPS)
Intel Celeron 2.0 + GF4 MX460 (min. 40-45 FPS)

Ova prva tvoja a ? :)

A inache taj celeron ti je u rangu durona 1.2, tako da nemoj da se brinesh shto secka :)

:eek: :eek: :eek:
Pa ja celo vreme i pokusavam da vam kazem da nije nista cudno sto Doomsday ponekad "secne" na Celeronu 2.0 :eek:

:D :D :D

Pozdrav! :mrgreen:

Celeron 2.0 nije isto sto i Pentium 4 C 2.0 kao sto si ti napisao, a ni Geforce 4 nije isto sto i GeForce 4 MX.

ne znam, meni je bezveze da budzim doom sa svim tim *******cijama... jeste da u doomsday-u postoji pravi freelook (a ne razne imitacije sa loshim perspektivama kao u drugim modovima a i u hexenu/hereticu), jesu lepi svi ti efekti, ali ta igra je pravljena za 320x200 (koji sakrivaju sve shto tadashnje kante nisu mogle da izvuku)...
jedino shto je dobro u novijim modovima je shto je izbacheno ono postepeno zatamnjivanje patosa kada gledate u daljinu (a koje ima u originalnom doomu)...
inache, doom je keva... vishe mi se svidja od duke nukema 3d (koji dodushe nije ista generacija sa doomom, ali whatever)...

xvoodoo je napisao(la):
...duke nukema 3d...

:p
Divne uspomene me vezu za ovu igru :d
To je prvi "hit" za koji sam odmah rekao da je s***e i kao i mnogo puta posle toga nisam ni najmanje pogresio :beat:

Nazad
Vrh Dno