Šta je novo?

Doom 3, kvalitet slike, memorija na grafickoj

Tales

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
Imam G4Ti4200 sa 64 MB.
Kvalitet tekstura u igri Doom 3 mi je isti (los) bez obzira da li podesavanja stavim na Low, Medium ili High.
Palo mi je na pamet da to mozda ima veze sa kolicinom memorije na grafickoj kartici, pa da ona bez obzira na podesavanja prikazuje samo Low teksture.
Ako neko od vas ima graficku sa 128 i 256 MB memorije, ajde ako vam nije tesko uhvatite screenshot sa podesavanjima na High u ovoj istoj sceni u kojoj sam i ja. Znaci, kada pocnete igru, par metara ispred vas je jedan covek pored nekih kutija na kojima pise TOP SECRET. Stanite ispred kutije i uhvatite screenshot, pa ga postujte ovde. Ako je kvalitet teksture bolji nego kod mene, znaci da cu morati da razmislim o kupovini graficke sa vecom kolicinom memorije. A ako je kvalitet isti, onda znaci da su to tako zamislili u ID-u.

Prilozi

• 1024x768HQ.jpg
    1024x768HQ.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 241
  • 1024x768LQ.jpg
    1024x768LQ.jpg
    46.2 KB · Pregleda: 164
  • 800x600HQ.jpg
    800x600HQ.jpg
    32.9 KB · Pregleda: 156
Nesto kod tebe ne stima:

ti4200 64mb, xp 1700+, 768mb pc133

800x600 medium

Prilozi

• shot00003.JPG
    shot00003.JPG
    30.2 KB · Pregleda: 225
  • DoomConfig.zip
    1.8 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
Eagle GF4 Ti 4200 128mb

Prilozi

• 1024x768_HQ.jpg
    1024x768_HQ.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 176
image_lodbias
default je 1
na 0 su super ostre teksture
stavite na -1 :) - poboljsanja se vide kod slova, ekrana, videofonova itd
Komanda je otprilike ekvivalent r_picmipu kod q3
Poz

Hvala vam, najveci problem je stvarala komanda image_ignoreHighQuality, koja kada je ukljucena, kao sto joj ime kaze, ignorise postavljanje na High kvalitet pa i dalje prikazuje teksture za Low, verovatno je to zbog video memorije. Sada igra vec izgleda znatno bolje.

I, jel igriva na Ti4200 (300/600MHz) sa 512Mb RAM-a? (Procesor je t'bred B na 2.31GHz)
Sa kojim nivoom detalja?

p.s. Ne zamerite ako je negde vec pisano o tome, posto sam se pre par sati vratio sa mora, pa sam 11 dana bio u autu! :)

Ako sam ga ja igrao na Radeonu 9000 i 1.4 GHz Celeronu, igraces ga i ti...
Javlja mi se da ce ti raditi na medium detaljima i ukljucenim advanced *******cijama :)

Danke! :wave:

p.s. ...Vasiono, cujes li me? Vasiono? ... :d:D:d

Kod mene radi na 800x600 sve na medium i sa nekim Advanced ukljucenim opcijama. Imam od 30 pa sve do 60 fps-a i ne potpuno je igrivo.

Delija mislim da ces doticnu igru moci lagano da igras na 800x600 setovanjim asve na medium !!! ;)
Pozdrav...

LiquidPlasma je napisao(la):
Kod mene radi na 800x600 sve na medium i sa nekim Advanced ukljucenim opcijama. Imam od 30 pa sve do 60 fps-a i ne potpuno je igrivo.

sacu te prijavim u sobu "malo gramatike" :d

Poslednja izmena:
ljudi molim vas da mi neko objasni kako da namestim ovaj doom3 da igram na necemu drugom osim low nikako da to namestim, vidim gore da je neko imao slican problem ali ja nikako da ga resim. Inace imam AMD 2400+, 1gb ddr, GeForce 4200ti 64mb znaci nikako da prebacim sa low pokusavao sam da kucam i ono image_ignoreHighQuality 0 ali opet nista nikako da prebaci na bolje

Imam Ti4200 64MB(blago occovana) i Bartonom 2500+ (trenutno radi kao 3000+), 512MB, 800x600 High i sva Advanced podesavanja, osim AA su ukljucena.

Nisam merio FPS, ali sve ide savrseno glatko, igra nikada nije stucnula, bez obzira na broj zveri koje me napadaju.

Čitaji Doom postove, dolazim do zaključka da više pravi gejmeri ne postoje. Zamenili su ih grafičari koji istražuju mogućnosti grafičkih aksceleratora u kombinaciji sa Amd ili Intel procesorom, sa posebnim osvrtom na memoriju, da li je Corsair ili ne, i da li CAS setovanja utiču na prikaz. Samo čekam post, "Zašto se na mom Samsung monitoru ne vidi isto kao na LG-u?"

Na Benchu ništa novo.

Toga nije bilo dok se igralo na cetrnaesticama u 640x480 :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Toga nije bilo dok se igralo na cetrnaesticama u 640x480 :)

Nemoj to da radiš, sad će se pojaviti dinosaurusi sa amigama i spektrumima, i početi sa: "U moje vreme...". :d

"U moje vreme..." :D:d:D

Aragorn je napisao(la):
Imam Ti4200 64MB(blago occovana) i Bartonom 2500+ (trenutno radi kao 3000+), 512MB, 800x600 High i sva Advanced podesavanja, osim AA su ukljucena.

Nisam merio FPS, ali sve ide savrseno glatko, igra nikada nije stucnula, bez obzira na broj zveri koje me napadaju.

NHF, ali ovo jednostavno nije tacno!
Nije ni teoretski moguce, a kamoli u praksi! ;)

...Mislim, to u vezi stucanja...

Delija je napisao(la):
...Mislim, to u vezi stucanja...

Sta da ti kazem, osim da svratis i uveris se sam ;)

Uostalom, izmericu FPS pa cu javiti kakva je situacija.

Poslednja izmena:
Doom 3 ne bi bio nikakva igra da nema onakvu grafiku, sve ostalo je ili vec vidjeno ili glupo. Tako da sta ocekivati... :D

Nazad
Vrh Dno