Šta je novo?

Don't send\send !!!???

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Veceras kada sam se vratio iz grada sednem ja za komp i pokusam da pokrenem Crimsonland (igricu) kada meni komp izbaci onu klasicnu poruku sa opcijama don't send\send. 😀
Ja kliknem naravno na don't send i posle ~pola minuta uspem nekako da udjem u igricu. Posle mi je nesto prijavljivao oko DirectX-a (kao nije odgovarajuca verzija...) a imam 9.0b i to vec duze vreme. Nikada nije pravio probleme, a narucito ne sa ovo igricom. :wall:
Probao sam i sa reinstalacijom DirectX-a, ali nista. 😡
Ja probam da pokrenem dxdiag i ima sta da vidim, a i vi. Uopste mi ne pise informacije o sistemu (ona tri reda) 😀
Takodje sam postovao screen shotove kada udjem u system properties. Ne pise mi koji procesor imam ni koliko ram-a imam.
Ja sumnjam na virus. :crash:
Pomagajte ljudi ako Boga znate... 😀

POZ :wave:

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    70.6 KB · Pregleda: 116
  • 2.webp
    2.webp
    93.9 KB · Pregleda: 104
  • 3.webp
    3.webp
    97.9 KB · Pregleda: 92
Evo sada sam probao i da udjem u ovaj folder (vidi sliku), ali mi komp nije dozvolio pristup. 😡
Ja ne znam da li uopste moze i kada je OS uredu da se udje u taj folder. :trust: Inace taj folder je isto zaduzen za neke informacije o sistemu (kako mu i samo ime kaze), a to opet ukazuje na moj prethodni post. 😀

Prilozi

• 4.webp
    4.webp
    74.2 KB · Pregleda: 122
E moram da ti kazem da sam se POLOMIO od smeha kad sam video folder "bekap bekapa" 😀😀😀😀

Stvarno si liiiiik🙂

Jednostavno tvoj login nema Administratorska prava, ili si zapatio virus, ili se nko igram sa racunarom...

Proveri Account, Control Panel>User Accounts pa vidi jel si Administrator. Ako nisi ona to namesti.

Reinstaliraj DirectX9.0b.

Ako nece popravi instalaciju windows XPa-

Sretno...

rakabencmark je napisao(la):
Jednostavno tvoj login nema Administratorska prava, ili si zapatio virus, ili se nko igram sa racunarom...

Proveri Account, Control Panel>User Accounts pa vidi jel si Administrator. Ako nisi ona to namesti.

Reinstaliraj DirectX9.0b.

Ako nece popravi instalaciju windows XPa-

Sretno...

Jesam administrator, jel jedini ja koristim komp i jedini ja instaliram WinXP...
Primetio sam jos da nece da mi pokrene ni jedan video file preko Windows Media Player-a. Nece ni sam Media Player da otvori. 😡 Vec sam probao reinstalaciju DirectX9.0b i nista. :wall:
Totalno sve otkazuje. 😀

@Broz: Samo da znas koliko zauzima taj folder (50 GB) 😡 Treba to negde smestiti. :wall:

Malo da pecam u mraku... :crash:
Probaj da proverish HD (da nije prso'), pa onda neki AV+ad spy bot...

POZ

Poslusaj Scorpio(DDMF)!. Evo ti adresa gde mozes naci SpyBot i Ad-aware i videti sta oni rade ako vec neznas.
http://infinite.on.neobee.net/korprog/inetzast.htm

Takodje obrati paznju na XP-antispy.

Ako ni posle tih programa ne uspes nista da uradis..... popravi Windows instalaciju.

Ukljuci racunar i postavi da ti se bootuje sa CDa u Biosu. Zatim startujes instalaciju XPa i kada prodjes prva dva ili tri prozora pojavice ti se ekran koji ti govori o vec postojecoj instalaciji. Tu imas i opciju Repair. OVO JE FANTASTIČNA OPCIJA 🙂

Ona ti zameni sve kljucne delove Windowsa i vrati ih na default a pri tom ne izgubis nijeno tvoje licno podesavanje niti bilo koji program. Ipak, svi hotfixevi ce morati biti ponovo instairani. Ako nisi upoznat postoji instalacija XP koja je SP1 odmah. Ako nemas ovakvu, onda posle popravke moras instalirati i SP1 i sve hotfixeve. Ako ti ni ovo ne pomogne onda se bojim da bi najbolje bilo da reinstaliras Windows. Bekauje sve podatke, mailove, cookie, i sotalo...ovo uradi sa programom Backrex Expert Backup.

Nadame ipak da će popravka Windowsa sve srediti. Ako ne znas kako da popravis windows ili ako nisi siguran sta i kako, JAVI. Napisacu neki HTML sa slikama kako ovo uraditi pa cu te uputiti na njega.

Pozdrav.

Sto se 4. slike tice, pristup tom folderu je po defaultu zabranjen, cak i ako si administrator. Ako hoces da udjes u njega moras da podesis security za taj folder, tj. desni klik -> properties -> security, pa namesti. Inace, nemas nista zanimljivo da vidis unutra, fajl tracking.log u kom neces videti nista interesantno kad ga otvoris 🙂

rakabencmark je napisao(la):
Poslusaj Scorpio(DDMF)!. Evo ti adresa gde mozes naci SpyBot i Ad-aware i videti sta oni rade ako vec neznas.
http://infinite.on.neobee.net/korprog/inetzast.htm

Takodje obrati paznju na XP-antispy.

Ako ni posle tih programa ne uspes nista da uradis..... popravi Windows instalaciju.

Ukljuci racunar i postavi da ti se bootuje sa CDa u Biosu. Zatim startujes instalaciju XPa i kada prodjes prva dva ili tri prozora pojavice ti se ekran koji ti govori o vec postojecoj instalaciji. Tu imas i opciju Repair. OVO JE FANTASTIČNA OPCIJA 🙂

Ona ti zameni sve kljucne delove Windowsa i vrati ih na default a pri tom ne izgubis nijeno tvoje licno podesavanje niti bilo koji program. Ipak, svi hotfixevi ce morati biti ponovo instairani. Ako nisi upoznat postoji instalacija XP koja je SP1 odmah. Ako nemas ovakvu, onda posle popravke moras instalirati i SP1 i sve hotfixeve. Ako ti ni ovo ne pomogne onda se bojim da bi najbolje bilo da reinstaliras Windows. Bekauje sve podatke, mailove, cookie, i sotalo...ovo uradi sa programom Backrex Expert Backup.

Nadame ipak da će popravka Windowsa sve srediti. Ako ne znas kako da popravis windows ili ako nisi siguran sta i kako, JAVI. Napisacu neki HTML sa slikama kako ovo uraditi pa cu te uputiti na njega.

Pozdrav.

Hvala na onim programcicima, ali nazalost nisu pomogli. 😀
Sada je na redu Repair opcija u WinXP setup-u, ali ja ne znam da radim u njemu (Repair delu XP setup-a). Molio bih te da mi pomognes oko osnovnih komandi koje bi mi trebale za repair-ovanje xp-a. :wave:

Gidra85 je napisao(la):
Hvala na onim programcicima, ali nazalost nisu pomogli. 😀
Sada je na redu Repair opcija u WinXP setup-u, ali ja ne znam da radim u njemu (Repair delu XP setup-a). Molio bih te da mi pomognes oko osnovnih komandi koje bi mi trebale za repair-ovanje xp-a. :wave:

Ne bi trebalo da bude neshto specijalno.. pronadji opciju na kojoj pishe repair, ali nemoj da startujesh repair console-u, vec samo "obican" repair, onda ce XP odraditi neshto slicno standardnom setup-u i posle nekih 30ak min. imash opet svoj desktop 😛arty:

POZ

Pa to je i problem. Velika vecina ustvari Reinstalira Windows umesto da ga popravi.

Zbog ovoga je od krucialne važnosti da se u pravom momentu odabere prava opcija inače ode sistem.. 🙂

Videcu da ti napisem taj dokument. ne bi mi trebalo više od 30 min.

uskoro ću te obavestiti o adresi gde da pogledas kako se to radi. 🙂

Hvala na uputstvu. Sada cu da se bacim na povracanje XP-a iz mrtvih. 😀

Ipak sam morao da odradim clean instalaciju Windowsa, jer se posle repair-a pojavljivao plavi ekran "smrti" 😡
Posto nisam odavno instalirao Win XP, zaboravio sam kako da instaliram USB drivere. Ubacim cd od ploce (8RDA3+) i tamo imam samo uputstvo gde i kako da instaliram usb preko neta. Ja se ne secam da sam ranije kada sam instalirao XP odlazio na net da bih instalirao usb drivere, vec da sam ih negde nalazio na nekom mom cd-u. Da li je to moguce? 😀 :wall:

Hm, zar je potrebno uopšte odvojeno instalirati drajvere za USB? Instaliraš samo drajvere za ploču i to je to.

S obzirom da ti je računar overklokovan, nestabilnost Windowsa može da bude prouzrokovana i time. Probaj da smanjiš malo clock, ili barem da povećaš voltažu procesora.

da bi se instalirali usb 2.0 drajveri na abit nf7, treba nakon instalacije sp1 pobiti sve usb uređaje u device manager-u, pa restartovati.. prilikom restarta, windows nađe i instalira enhanced usb bla truć..

To što si dobio PLAVI ekran može da znači sledeće:

1. da postoji konflikt u hardwareu ili na je isti nestabilan (ko što ljudi rekoše zbog OCa). Moguće da je ventilator počeo da riknjava pa se slabije hladi itd...

2. Postoji software konflikt. Moguće da drajveri ne odgovaraju ili si imao stare drajvere.
i još dosta toga.

Jel možeš da budeš malo specifičniji oko tog plavog ekrana ?? šta je prijavljivao ako se sećeš.... interesuje mene iako sada nije bito 🙂

Nazad
Vrh Dno