Šta je novo?

domen i hosting

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
svi se nesto bacise na kampanju prodaje domena i hostinga, ima li ko ideju ko je najozbiljniji, za jednog prosecno nezahtevnog korisnika !

Zavisi zasta ti treba ja sam svim firmama kojima sam radio sajt preporucio da uzmi SezamHosting jer su po meni kod nas oni nekako najprofesionalniji.Domen moj ti je savet da uzmi preko net-a ja uzimam kod www.active-domain.com mada sad GoDaddy ima neku akciju 7.99$ za .com domene.

Pogledaj www.net2yu.net .
Extra korisnicki menu i super su za saradnju.

net2yu hosting

- 100 MB na disku
- 5 GB Mesečnog trasfera
- 20 Mail sandučića

3300 dinara za godinu

godaddy hosting

• 10 GB Space
• 300 GB Transfer
• 500 Email Accounts
• FREE! Software
• 10 MySQL Databases

2600 dinara godina

Jeli - koga ti to zezas Lakii?

a ko sad koga ovde zeza ! ako moze jedno objasnjenje ok, ali izgleda zezate mene, koji to ne razume bas najbolje !

Zavisi sta tebi tacno treba. Ako hoces da platis uplatnicom u posti, da imas tehnicku podrsku na srpskom jeziku ali uz dosta restriktivan bandwith, prostor na disku, broj baza, poddomena.... uzmi hosting i domen od neke domace firme. Ako imas mogucnost placanja online karticom, paypalom onda mozes uzeti preko neta. Razliku u ponudi mozes videti dva posta iznad.

jos da ne reklamiras svoju firmu, pa da ti verujemo ;)

Poslednja izmena:
ok budite realni, nemojte da me navlacite, ako su ljudi ok, pa neka i reklamira svoju firmu, ja vas pitam za misljenje gde je najbolje hostovati prezentaciju bez ikakvih specijalnih zahteva ! naravno bitno je da su stabilni, pouzdani i pristupacne cene !

Ja hostujem par sajtova na sezamhostingu vec godinu i nesto i ljudi su stvarno profesinalni i pouzdani.Nisam imao losa i neprijatna iskustva sa njima.Moj ti je savet ako hoces domacu firmu uzmi kod njih.Od stranih sam koristio Hostgator i nikakvih problema.Ako te interesuje neki strani a nemas karticu javi se na PM pa cemo odraditi ako te interesuje :)

Stabilni, pouzdani i sa pristupacnim cenama su strane firme koje nude hosting. Nekoliko takvih je vec navedeno ovde.

Nasi internet provajderi su uglavnom neozbiljni u poslu pruzanja web hosting usluga. Ima par izuzetaka medju koje mozda i mozemo ubrajati Sezam i Eunet ... mozda. Sve hosting varijante kod domacih internet provajdera su tu samo zato da bi internet provajderi imali i tu uslugu u svojoj ponudi i niko od njih se time ne bavi kao primarnom delatnosti. Zasto kod nasih provajdera je prostor, bandwidth, podrska i cena gora nego od najgoreg stranog to meni nikako nije jasno i zbog toga nikada ne preporucujem domace hosting kompanije. Cak i one domace hosting kompanije koji su u stvari preprodavci usluga neke strane hosting kompanije stavljaju toliko nenormalno vece cene u odnosu na kompaniju od koje iznajmljuju tu uslugu da je to prosto nemoralno. Idu po staroj varijanti - ako nije 300% zarade onda i nije zarada. Lopovluk u prevodu.

Da kazemo da su najpristojniji ovi iz sezama. Imao sam kontakta sa njihovom tehnickom podrskom i ljubazni su i znaju o cemu pricaju. Eunet, manje vise, sa svojom "mi smo ozbiljna firma" pristupom isto kao mogu da prodju mada ne znam koliko su im konkurentne cene.

Ako imas kreditnu karticu i znas engleski ne vidim razlog zasto ne bi kupio hosting u nekoj od stranih hosting kompanija.

Ako ti treba podrska na srpskom onda pogledaj neku od navedenih domacih kompanija. Svaka ima i cene i sta pruza specificirano na svojim sajtovima.

Hostujem firmu na loopia, i za nekih 2 godine, nemam nikakvih zamerki...Posalju mi profakturu, uplatim, cujemo se za godinu dana. Prosto, jednostavno, brzo, milina :)

Nazad
Vrh Dno