Šta je novo?

Domain Backup/Restore?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Pozdrav svima,

zanima me da li je neko radio uspesno backup/restore vise serverskih stanica? Tipa, domen kontroler (AD), database server, exchange...pa zatim sve to vracao (restore) u nekom lab okruzenju ili sl? Pitanje je konkretno, ako se koristi ntbacup, da li je dovoljno uraditi backup System State-a i Local Disk-a na kome je win ili je potrebno jos nesto sa file system-a? U firmi koristimo Acronis vec duze pa smo se opustili malo po tom pitanju (radi besprekorno), a trenutno imamo jedan server za virtualizaciju (nismo imali do sada), pa bi da probamo i ovu opciju? Hvala u napred na odgovorima :wave:

Pozdrav svima,

zanima me da li je neko radio uspesno backup/restore vise serverskih stanica? Tipa, domen kontroler (AD), database server, exchange...pa zatim sve to vracao (restore) u nekom lab okruzenju ili sl? Pitanje je konkretno, ako se koristi ntbacup, da li je dovoljno uraditi backup System State-a i Local Disk-a na kome je win ili je potrebno jos nesto sa file system-a? U firmi koristimo Acronis vec duze pa smo se opustili malo po tom pitanju (radi besprekorno), a trenutno imamo jedan server za virtualizaciju (nismo imali do sada), pa bi da probamo i ovu opciju? Hvala u napred na odgovorima :wave:

Win server 2003, 2008?

...uh da :-/, DC je 2003, kao i DB Server, dok je Exchange 2008 Ent...

^^nije niko ovo isprobavao/radio, ili ima previse da se kucka? Moze i neki link, ja nisam nasao sem onih uopstenih mcs gde bi sve trebalo da ide kao po loju...

ako pravite bekape Acronisom onda iz vmware convertera lepo napravi od tih bekapa virtuelne masine.

Imamo Acronis a koristim i VMWare vConveter Standalone za konverziju i to kao sto rekoh radi super, ali hteli smo da probamo neki restore koristeci ntbackup samo...cisto testa radi i da vidimo jeli to izvodljivo i na koji nacin. Vidim da u teoriji, pa i u praksi ljudima to radi, ali isto tako vidimo da mnogi imaju problema sa tim...

...aj da pitam opet 🙂, mislim zanima me jel to sto nema odgovora znaci da bi isti bio prilicno opsiran, podugacak, ili prosto niko nije vracao "sistem" na ovaj nacin? Ovo mu dodje nesto tipa complete disaster recovery sa ntbackup-om, pa jos na drugi hardver? Ajde ako ima makar neko neki "koristan" link da postuje...hvala jos jednom...

koristis vmware convertor za domen kontroler? nemoj...

Koristim Acronis za DC backup...objasni ovo "nemoj" za vmware molim te?

ne radi dobro sa prebacivanjem dc-a... jednostavno, ad pobrljavi, a recimo samo ciscenje lingering objekata moze da traje nedeljama...

Ok, da, nisam probao vise masina (konvertovanih) da podignem, jer ponavljam nisam imao do skoro gde da ih dignem...ali me (opet pitam :d) vise zanima za pocetak, koliko je to izvodljivo sa built in bekapom?

Ok, da, nisam probao vise masina (konvertovanih) da podignem, jer ponavljam nisam imao do skoro gde da ih dignem...ali me (opet pitam :d) vise zanima za pocetak, koliko je to izvodljivo sa built in bekapom?
izvodljivo je, ja sam radio... uradis system state i ceo c: i to je to...

ako hoces za test, napravi virtuelno okruzenje... dva servera, sami u mrezi naravno, na oba digni domen. napravi neku gomilu objekata, sacekaj par sati.... uradi bekap na jednom, pa obrisi masinu skroz... napravi novu (to ce ti simulirati pokvareni server) pa uradi restore... proveri logovo kasnije da li ima nekih gresaka...

Ok, dizes posle u Restore modu ili...?

on sluzi da povratis AD koji je ostecen...

medjutim mi ovde pricamo o drugacijem scenariju.... ako ti skroz crkne server... u tom slucaju, instaliraj goli windows, pa uradi restore... on ce reci naravno da ne moze da uradi sve, nego je potreban restart....

ako hoces da vracas bekap na vec postojeci server koji radi, ali mu nesto ne radi iz nekog razloga od AD servisa (ili cak baza... sto moram reci nisam susreo, ovo jedino korisnik za**** ukoliko sam radi neka prosirenja), e onda ides AD restore mode...

Ok, hvala za sada...probacu pa javljam...

no prob... mislim najbolje je tako za testiranje... stvari znatno variraju i sa velicinom same AD baze naravno... kod nas je nekih 7 gb, sto "malo" otezava stvari kad se desi neki haos....

Nazad
Vrh Dno