Šta je novo?

Domaci web hosting paketi.. neogranicen protok & jeftino

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
:arrow: www.pcberza.co.yu/hosting/index.asp

A vredi pogledati i :arrow: www.hostingmania.co.yu

type;

Sta kazete za hosting by PC Berza? Meni mnogo vruce deluje.. neogranicen protok? :eye:

Ajde neko ko se malo razume neka kaze kako protok moze biti neogranicen, kad server ima ogranicen protok ???
Ja mislim da je to samo mamac da se navuku musterije, inace protok mora biti ogranicen...!!!

Poz.

Neo_Matrix je napisao(la):
Ajde neko ko se malo razume neka kaze kako protok moze biti neogranicen, kad server ima ogranicen protok ???
Ja mislim da je to samo mamac da se navuku musterije, inace protok mora biti ogranicen...!!!

Poz.
a kako to server ima ogranicen protok? sta ako ima 100mbpsa pajp, pa moze da usluzi 10mega po sekundi? to je 600mega po minuti, i tako dalje...

Bas tako. Nego se radi o tome da oni placaju nekome taj protok, bandwidth nije dzabe nigde. Verovatno racunaju na to da nece da im dodje yahoo ili google da hostuje sajt.. :D

D, a ako dodje noko toliko jak da hostuje sajt, pucice im host, i nijedan sajt nece da radi, zato je na neki nacin bolje ograniceno, bar je sigurno...

hostingmania.co.yu je ok :>
Takodje probajte i hosting.co.yu (tu hostujem moj sajt i zadovoljan sam poprilicno).

mozda je malo van teme ali posto i ja ovih dana trazim hosting i to pretezno domaci vrlo cesto uradim ping nekog hosting provajdera i on ne uspe!!

sta to znaci??

koristim verat preko smina..

unapred havala!

Moze da znaci da taj hosting ne radi ili da je PING "ugasen" na toj masini ...

Born2Kill je napisao(la):
Moze da znaci da taj hosting ne radi ili da je PING "ugasen" na toj masini ...

Ja reklamiram a on nish...

Hvala hvala ...

samo jedno pitanje u vezi unlimited protoka ...
neko ko ima 50 mb max prezentaciju koliko moze protoka da ostvari max mesecno ?
ne zanimaju me pojedini accounti nego u proseku moze li to da u proseku predje 10-15 GB mesecno ? :)

tako da ...

p0z

oko tog neogranicenog:
za veliku vecinu sajtova limit od par gigabajta mesecno jednak je neogranicenom protoku jer se verovatno nikada nece dostici

Pa Verat ima limit od 50GB, a i 5GB za sajt sa oko 100 unique poseta je mnogo... A bas me zanima koliko je bandwich bench-a ? :D

Ja koliko znam skoro se nesto pominjalo ne znam da li ovde ali ide oko 60gb :)

Born2Kill je napisao(la):
Hvala hvala ...

samo jedno pitanje u vezi unlimited protoka ...
neko ko ima 50 mb max prezentaciju koliko moze protoka da ostvari max mesecno ?
ne zanimaju me pojedini accounti nego u proseku moze li to da u proseku predje 10-15 GB mesecno ? :)

tako da ...

p0z

Pa upravo je o tome rec. Ajde da kazemo da neko uzme onaj paket od 200 MB sa PC Berze, i uz to ide no limit bandwidth. E sad, ja mislim da ni posecenost google-a ne bi mogla da izjede no limit bandwidth, odnosno da zagusi link.

Isto kao i Verat daje 50 Gb i neko se primi jer ostali domaci hosting provajderi daju samo 2-6 GB mesecno, sto je malo kada se pogleda 50 GB na veratu. A ovaj no limit da ne pricamo.
Marketing ljudi marketing ;)

Evo upravo sam kliknuo na link za http://www.hostingmania.co.yu/ i ne radi. Murtav 100% :d

Pa upravo je o tome rec. Ajde da kazemo da neko uzme onaj paket od 200 MB sa PC Berze, i uz to ide no limit bandwidth. E sad, ja mislim da ni posecenost google-a ne bi mogla da izjede no limit bandwidth, odnosno da zagusi link.

E pa nije tacno google pojede 1500 gb u jednom danu :) ima taj podatak negde na www.netcraft.org pa potrazite i videcete.

A uostalom koliko znam sajt www.b92.net 'vuce' 250 gbajta mesecno jer je strasno posecen ... (ali se hostuje u inostranstvu).

pogledajte recimo jedan 'obican sajt' www.slike.co.yu/stats su u Januaru potrosile 66 GB sto uopste nije malo. Zamislite sada da jedan takav provajder hostuje 20 * 66 Gb = 1,350 GB mesecno ???? pa kakav im link treba ????

strasno ...
ali verovatno sto je neko rekao ne racunaju na to da ce doci tako poseceni sajtovi kod njih i da ce im pojesti taj protok... Verovatno racunaju na gomilu sajtova sa ispod 1 gb protoka.

Ja se nikada ne bih igrao sa neogranicenim protokom..

pozdrav

Necemo sad da cepidlacimo, poenta je bitna. :p

Pa Verat ima limit od 50GB

Jesi li siguran za ovo? Moj sajt je hostovan kod njih, a u januaru sam imao 56 GB protok... Nece valjda na mi naplate extra? :?: :mrgreen:

ma jok i moj jedan drug ima sajt sa 80 gb i kad ih je nazvao rekli su mu ma nema problema mi to drzimo kao ogranicenje reda radi ...cisto ako neko pocne da pravi probleme da imaju zasta da ga zavrnu.. :)

ali cisto da se zna dosta nasih sajtova udara limite zato sto ima puno gastrosa koji spolja pristupaju pa samim tim i vuku link.

cao

Kada kazu neogranicen ono se najcesce misli na html i slike a ne za dl fajlove....

outlaw je napisao(la):
...

Jesi li siguran za ovo? Moj sajt je hostovan kod njih, a u januaru sam imao 56 GB protok... Nece valjda na mi naplate extra? :?: :mrgreen:

Evo ti link pa pogledaj : http://vhost.verat.net/srp/vhost_usluge/102/

Postoje razni paketi, ali onaj klasican je sa 50 GB protoka, a da li dozvoljavaju vise nesto sumnjam. Vidi da li stvarno imas 56 GB, malo je mnogo, koliko onda imas unique poseta dnevno ?

Poz.

pa verovatno je moguce da ima 56 gb dosta sajotva imaju preko 50 gb sto i nije neki protok.

Reci nam koji je tvoj sajt.

pogledaj ove www.danas.co.yu/stats

Vidi da li stvarno imas 56 GB, malo je mnogo, koliko onda imas unique poseta dnevno?

Evo ga link pa pogledajte...

svaka cast majke mi ... dobra posecenost ... nego reci mi mnogi se zale na hosting na veratu ...kako tebi radi ?

i jedno pitanje off topic - jel zaradjujes nesto od tih silinih bannera :)

poz

Malo offtopic a? :rolleyes:

Outlaw mozda imas onaj standard plus paket? On tera 100 GB cini mi se mesecno..

Necu da budem neverni Toma, ali ranije je bilo prica da meraci bandwich-a ne rade lepo... Inace svaka cast za posecenost sajta, a i za sajt...

cheers

Nije do meraca, vec njih bole uvo da suspenduju jedan sajt zarad tih par GB preko..
Ista prica je i sa ogranicenim prostorom na serveru (ko zna - zna.. ;) )

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Outlaw mozda imas onaj standard plus paket? On tera 100 GB cini mi se mesecno..

Nemam, nisam hteo da platim 7200 din, jer mi u principu i ne treba nista osim prostora, a nisu hteli da mi prodaju Standard paket, pa da dokupim jos 100-200Mb...

Ako me iskljuce zbog 2-3Gb preko, sto ti kazes, neka im, imam ja jos jedan sajt :rtfm: :mrgreen:

pa mogu da te iskljuce jedino ako necesh da platis extra bandwith sto si potrosio ......

Vrh Dno