Šta je novo?

Domaci prevaranti?

IntelInside

Čuven
Učlanjen(a)
22.02.2003
Poena
601
Moze li neko kompetentan da mi objasni s kojim pravom skoro svi trgovci racunarima (pa cak i "ozbiljnije" firme poput List Computers) pisu u svojim oglasima:

Pentium 4 AMD XP1700+

???

Ovo mi stvarno nije jasno s obzirom da je Pentium 4 registrovano ime odnosno brand, a Athlon XP ne podrzava SSE2 set instrukcija koje su jedna od osnovnih karakteristika Pentium-a 4.

Neki su pametniji pa stave samo P4 umesto Pentium 4. Jasno mi je da im niko ne moze nista, ali to je obmanjivanje kupaca.

Pa Intele, sta da ti kazem, podnesi tuzbu protiv prodavaca u SiCG :d:d

Pa donekle si u pravu sto se tice obmane, ali to je ipak samo marketinski potez prodavaca, a jedini razlog za to je da manje upuceni kupci ne bi pomislili da je to ne daj boze neko njesra od procesora tipa P1 ili P2, pa jos kad uporede cenu...
Mislim da je mnoooogo veca prevara kad napisu u cenovniku da nesto prodaju po xxx ceni, a kad odes kod njih da to pazaris ispostavi se da ili doticni proizvod nemaju (bas je malopre prodat poslednji primerak) ili na tu xxx cenu treba dodati yyy cifru na ime poreza, transporta, uticaj suptropske klime, muzickog dinara i ko zna cega sve ctp;
To je tek klasicna navlakusa da te navedu da pomislis da su oni najjeftiniji, pa dodjes kod njih, a onda pocinje ubedjivanje tipa "Uzmite ovo, to vam je bolje, a i jeftinije..." (u prevodu bolje uzmi GF Eagle-a, nego Asus-a 😀 ).
Take it easy, nije to nas najveci problem. Bolje da se zapitamo zasto se nasi dileri papreno ugradjuju, narocito kad su surnaesta ruka, a nemas mogucnosti da robu nabavis direktno od uvoznika...

IntelInside je napisao(la):
Moze li neko kompetentan da mi objasni s kojim pravom skoro svi trgovci racunarima (pa cak i "ozbiljnije" firme poput List Computers) pisu u svojim oglasima:

Pentium 4 AMD XP1700+

???

Ovo mi stvarno nije jasno s obzirom da je Pentium 4 registrovano ime odnosno brand, a Athlon XP ne podrzava SSE2 set instrukcija koje su jedna od osnovnih karakteristika Pentium-a 4.

Neki su pametniji pa stave samo P4 umesto Pentium 4. Jasno mi je da im niko ne moze nista, ali to je obmanjivanje kupaca.

Da, i mene nervira sto tako degradiraju Athlon XP 🙂

...
... a Athlon XP ne podrzava SSE2 set instrukcija koje su jedna od osnovnih karakteristika Pentium-a 4.
...

U bre, sad sam se potresao!
:d

Ja se slazem sa Crnim, to je vise da bi manje upuceni kupci znali koja je to klasa. Jel' kad nekom kazes, ko nema pojma o danasnjim kompjuterima, uzmi Athlon XP, odma' ce da ti odgovori sta ti je to, ocu Pentium.

AJ-EM-DE

a jok sta je ako nije P4,sta kao Intel je za klasu brzi😀 😀 (boli me stomak koliko se smejem).
daj bezi,mislim
IdiotInside je napisao(la):
ali to je obmanjivanje kupaca.
amd procesori su jeftinji,sasvim dovoljno brzi(od intela 😀) i nama koji ih koristimo je toplije oko srca,ali ne previse ako koristimo pravi i veliki kuler😀

Re: AJ-EM-DE

Mali HoBiT je napisao(la):
...
amd procesori su jeftinji,sasvim dovoljno brzi(od intela 😀) i nama koji ih koristimo je toplije oko srca,ali ne previse ako koristimo pravi i veliki kuler😀

P4 2,4@2400MHz max 70 stepeni, otvoreno kuciste, "przen" sa CPU Burn-om

AthlonXP 1700+@2100MHz max 54 stepena, zatvoreno kuciste, CPUBurn.

ljudi, pa Amd nema programbilne sse instrukcije za medicinske potrebe

kako neko moze da kupi Atlona bez ove podrske?!

Miroslav je napisao(la):
ljudi, pa Amd nema programbilne sse instrukcije za medicinske potrebe

kako neko moze da kupi Atlona bez ove podrske?!

ja moj CPU vec odneo na dopunu SSE instrukcija,kuka mi otkad sam ga kupio da ne moze bez njih😀

<Mancha> je napisao(la):
Daleko je veca prevara kada pise ogromno P4 1.7 a negde u cosku u 0.13 mikronskoj tehnologiji pise c128 (ako i to napisu). E to je prevara.
I pohvalis se komsiji"kupio sam pentijum cetvorku ej,sa gForce4 grafikom(se 64bitbus mx+stake=Bogalj)".Pa za takve ljude i nije prevara njima daj samo da pise 4 i selo veselo:hump:

Crni je napisao(la):
Take it easy, nije to nas najveci problem. Bolje da se zapitamo zasto se nasi dileri papreno ugradjuju, narocito kad su surnaesta ruka, a nemas mogucnosti da robu nabavis direktno od uvoznika...

Marza na kompjuterske komponente kod vecine dilera je 5-10 %, da li je to previse? Inace nije lose znati da se prodavci na buvljackim tezgama, koje su pojam jeftinoce, ugradjuju 15-30%, i takodje nisu uvoznici😕

cholak je napisao(la):
I pohvalis se komsiji"kupio sam pentijum cetvorku ej,sa gForce4 grafikom(se 64bitbus mx+stake=Bogalj)".Pa za takve ljude i nije prevara njima daj samo da pise 4 i selo veselo:hump:

Nismo bas mi svi koji zivimo na selu toliko naivni.....:beat:

Pih, nije vam ovo Amerika......

gozilla je napisao(la):
Marza na kompjuterske komponente kod vecine dilera je 5-10 %, da li je to previse? Inace nije lose znati da se prodavci na buvljackim tezgama, koje su pojam jeftinoce, ugradjuju 15-30%, i takodje nisu uvoznici😕
Ma slazem se za tu marzu kad si u prilici da do robe dodjes direktno kod distributera, ali ako je uzimas iz desete ruke...
Uzmimo kao primer Erc, Cores...

gozilla je napisao(la):
Ahem... tražim ja MS IntelliExplorer 3.0 (tražim ga još uvek, jer Gedža ne odgovara :cuss: ) i zovem DirectLink, oni bi kao trebali da budu uvoznici. Oni kažu 'mi radimo samo veleprodaju, zovite nekog od niaših distributera, na primer extreme plato'. Ja ih pozovem kad me tamo dočeka cifra od skoro 50€ 🙁
Znači prva ruka posle uvoznika se ugrađuje 90tak% :rocket:

jddipqd je napisao(la):
Ahem... tražim ja MS IntelliExplorer 3.0 (tražim ga još uvek, jer Gedža ne odgovara :cuss: ) i zovem DirectLink, oni bi kao trebali da budu uvoznici. Oni kažu 'mi radimo samo veleprodaju, zovite nekog od niaših distributera, na primer extreme plato'. Ja ih pozovem kad me tamo dočeka cifra od skoro 50€ 🙁
Znači prva ruka posle uvoznika se ugrađuje 90tak% :rocket:
E na te kombinacije sam ja i mislio, mada ima nekih koji su "korektni" koliko je to moguce: uvoznik 10-15%, pa prva ruka na to jos 10-15%, pa tebe na kraju izadje 21-32.25%, a ako je treca ruka...:rocket:

E, a jel' zna neko ko je sve prva ruka? Comtrade je sigurno nasa najbogatija firma, pa za nju sam siguran; nije valjda da su Erc i Cores 3. ruka🙁

E, a jel' zna neko ko je sve prva ruka?
Nije to tako prosto. Ozbiljni uvoznici stite svoju dilersku mrezu tako sto krajnjim kupcima daju po 'list price' a to je podosta. Dileri obicno daju ispod te 'preporucene cene' a maximum po istoj da bi uopste neko kod njih kupovao. Dakle, 'prva ruka' nema najbolje cene ako misli da se siri a ne samo da direktno rasprodaje male kolicine...

<Mancha> je napisao(la):
Daleko je veca prevara kada pise ogromno P4 1.7 a negde u cosku u 0.13 mikronskoj tehnologiji pise c128 (ako i to napisu). E to je prevara.

EEEEEEE TO JE PREVARA!!!!!!:rocket:

Ma kod nas se stvarno vise neznam ko je prva ruka, a ako se i zna nemozes od njih da dobijes komponente-tipa naci epoxa a da se neko nije nakacio 30%??? TEESKO!!!!

A sve ove nase "velike" firme i jesu direktni dobavljaci al' za 20% svog prodajnog programa (ako i nisam preterao)
Tako svako nesto uvozi i onda izmedju sebe razmenjuju tj kompenzuju pa ti saznaj ko je prva ruka od cega i kolko ko uzima%.
Zna se za puno stvari ko sta uvozi ali kako i svi kazete kada treba naci u maloprodaji ...... neko uzima lepu zaradu!:hump:

Pa hajde da sracunamo.Sta mislite koliko na Taiwanu kosta maticna ploca(osrednja).Nemam neku predstavu ali mislim da su i ovi nasi uvoznici"prva ruka",u stvari neka sasvim treca,al' jedno sigurno znam a to je da se lepo "ogradjuju":rocket:

jao pa bolje je da tako pise!!

zamisli kad mi dodje komsija vodoinstalater pa mi kaze "a kolko kosta pentijum 4 da si kupim za cerkicu ??"

pa ti sad sedni pa mu objasni sta je hdd, memorija amd intel..????

bolje je ovako veruj mi!
to su ovce"kompjuterske" i sluze za sisanje..!

veruj mi jer kad ti bude pukla cevka ima da ti skine kozu sa ledja da ti to popravi...:hump:

Pentium 4 AMD XP1700+

???

Kakvi kupci, takvi i prodavci...

gozilla je napisao(la):
... Inace nije lose znati da se prodavci na buvljackim tezgama, koje su pojam jeftinoce, ugradjuju 15-30%, i takodje nisu uvoznici😕

Mislim da je realnije reci 50%...

E možda nije do teme, ali moram stvarno da kažem, uzimajte kod gedze, simpsona i ostalih poštenih ljudi odavde. X puta sam slušao simpsona kako zapeni objašnjavajući telefonom ljudima, šta je amd, šta je intel, šta je celeron, šta znači 512kb keša bez obzira na to što takvim ljudima mogu da uvale šta požele...

Dzabe sve to... da nema ovaca, ne bi bilo ni vunenih dzempera. Pa sto se ljudi malo ne informisu? Za neupucene postoji samo: dvojka, trojka i cetvorka.... (Imas cetvorku? Pa to je sporije od Keca (misleci na 486:rocket: ) Postoje novine, TV i emisije poput High-end😛 na PINK-u, pa nek se informisu:beat:

Santa je napisao(la):
TV i emisije poput High-end😛 na PINK-u, pa nek se informisu:beat:
Ne preteruj ctp;
Taj High End je ubedljivo najgori izvor informacija pored Polarotora i njihovih novih tehnologija ctp;

Crni je napisao(la):
Ne preteruj ctp;
Taj High End je ubedljivo najgori izvor informacija pored Polarotora i njihovih novih tehnologija ctp;

Nisi primetio smajlija😀 😀

Za gledaoce iz unutrasnjosti, postoji jos veca nebuloza.... Emisija koja se zove "Fejzer" na kragujevackom Kanalu 9. E to treba videti:shock: :hair: (ajdzipi port... kanterstrajk itd...):beat:

BTW Obrati paznju na naziv emisije :cuss:

Nazad
Vrh Dno