Šta je novo?

Domace trziste, malo je van teme

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Sta mislite sta trenutno moze da se radi kod nas, tj gde je objektivno najveca sansa za uspeh, solucije su mi :
1. nove masine ili polovnjaci maloprodaja
2. edukacija, otvaranje ucionice (tipa Win,word, internet; osnovni kurs)
Ili da idem na nesto trece, usput imacu diplomu fona inzenjer IS za koju nedelju. Radio bi solo i imam iskustvo(tj sposobnost da to kvalitetno radim) iz dve gore navedene oblasti. Sto se tice programiranja mogao bi da radim i to, mada ne volim...
Hvala na konstruktivnim predlozima

Bax je napisao(la):
Sta mislite sta trenutno moze da se radi kod nas, tj gde je objektivno najveca sansa za uspeh, solucije su mi :
1. nove masine ili polovnjaci maloprodaja
2. edukacija, otvaranje ucionice (tipa Win,word, internet; osnovni kurs)
Ili da idem na nesto trece, usput imacu diplomu fona inzenjer IS za koju nedelju. Radio bi solo i imam iskustvo(tj sposobnost da to kvalitetno radim) iz dve gore navedene oblasti. Sto se tice programiranja mogao bi da radim i to, mada ne volim...
Hvala na konstruktivnim predlozima

Pa znas sta, sve zavisi kako si osmislio tu maloprodaju. Kao sto znas i sam danas ima pun .....raznih maloprodaja koje nude svasta, a u sustini ako ti treba bilo sta specificnije moras da se patis i narucuje sa neta ili da izmisljas neke sulude kombinacije. Mislim da nije losa ideja kada bi drzao neke stvari koje ljudi traze koje su do sada bile nedostupne kod nas.Naravno treba imati i standardne stvari koje drzi svaka od vec postojecih comp firmi ali mislim da akcenat treba da bude na necemu cime nije preplavljeno trziste.
Evo npr secas se price o rouded kablovima.
Naravno sve zavisi koliko para si spreman u startu da ulozis.

Sto se tice skole odn edukacije - sta znam sada i njih ima u poprilicnom broju. Tacno je da pola tih skola nude totalnui krsh od obuke mada mislim da je tu mnogo sladji obrt love.Prosto nije potrebno ulaganje kao u radnju. Ukoliko jos uzmes nekoliko predavaca za skromne pare ti kursevi mogu da se fino isplate.
Pozdrav

HMM to se i ja pitam bas ovih dana i jedino sto sam zakljucio da se vise isplati da se prodaju usluge ako imas sta da ponudis nego da se ulazi u neki posao sa hardwerom. mnogo para mora de se ulozi i tako to.

NikBre je napisao(la):
HMM to se i ja pitam bas ovih dana i jedino sto sam zakljucio da se vise isplati da se prodaju usluge ako imas sta da ponudis nego da se ulazi u neki posao sa hardwerom. mnogo para mora de se ulozi i tako to.

Pa upravo tako.Samo sto da bi privukao ljude da koriste bas tvoje usluge opet moras da nudis nesto zanimljivije nego drugi, ili daleko kvalitetnije pa da se na to prime.
Cet je najvece pare napravio upravo na onim glupim kursevima, jer ljudi polaze od toga da su oni bolji od drugih jer drze uz redovne i Microsoft kurseve.....bla,bla,)

Vrh Dno