Šta je novo?

Domaći Fallout fan sajt

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
Imajuci u vidu da kod nas ima dosta fanova Fallout serijala, mislim da bi bilo lepo da se organizujemo da napravimo jedan domaci Fallout fan sajt.

Mogu ponuditi besplatan hosting i domen sajtu kao i pomoc oko izrade.

Ideja je da se na sajtu objedine informacije ali i da se ovaj serijal približi domaćim mladim igračima koji su ga verovatno propustili.

Ono za sta je najvise pomoci potrebo su textovi.

Ideja je da sajt sadrzi:

-info o igri
-screenshotove
-wallappere
-uputstva za prelaženje
-taktike
-savete
-opise oružja
-filozofiranja fanova
-linkove ka drugim fan sajtovima
... i zilion drugih korisnih stvari :)

Ako se skupimo možda bi se jednog dana mogao i neki domaći mod uraditi. (domaći=exyu)...

Ima li raspoložnih da pomognu? Najveća pomoć je svakako potrebna oko textova.

Poslednja izmena:
Pa ja mogu da okacim svoje modove na taj sajt... ako sajt bude ikad odradjen :D

Poslednja izmena:
Ma bice odrađen, makar to bila jedna html stranica :D Veruj mi biće odrađen. Koje si modove radio?

Poslednja izmena:
Pa da likovi mogu da koriste sva oruzja (ogranicenje sprajtova - recimo Cassidy :valjda sam dobro spelovao: ima energy weapons oko 90 kolko se secam ali nema frejmove za plasma rifle) , par mapa, super mutant armor za Marcusa, trgovca u Arroyo, teze protivnike, oziveo behemota u F2 iz FT i slicno... ma mlatio sam se jos lkad nije bio objavljen map editor menjanjem HEX fajlova... uzas :D

:) Pa eto mogli bi onda to lepo okačiti a bože zdravlje kad se skupimo i nešto novo možda uraditi.

Koliko je meni poznato No Mutants Allowed, prvi i najbolji Fallout fansite, je osnovao nash covek tj. Miroslav koji je i clan bench foruma. Najbolje vidi s njim da odradite recimo NMA lokalizaciju na srpski ako si tako neshto imao u vidu.

@Miroslav: Šta misliš o ideji domaćeg sajta u bilo kojoj varijanti?

Poshto chovek nije aktivno post-ovao zadnjih par meseci mozda bi najbolje bilo da mu poshaljesh PM ili e-mail. Evo ti link ka njegovom profilu pa pokushaj tako.

ja kao jedan od fanova fallouta zaista ne vidim razlog za otvaranje stranice na srpskom, sve sto treba vec postoji na NMA ili DAC

kad izadje fo3 to bih i razumeo ovako iz moje prespektive cito gubljenje vremena...

edit: mislim da Miroslav vise nema nikakve veze sa NMA, ali nisam 100% siguran

Poslednja izmena:
PA postoji i TH pa to nista ne smeta da postoji i Bench... Tvoj komsija Pera ima komp, sta ce tebi?

Ideja sajta bi bila skupljanje domacih iskustava i afirmisanje ljudi koji jos uvek nisu probali Fallout

uh poredjenje ti je bas bas... hardver koji ima vesti na svakih 20 minuta, i fallout koji ima vesti na 6 meseci (a fo3 nek je u razviju par meseci moze se ocekivati krajem 2007)... nemoj pogresno da me razumes, samo napred, posecivacu sajt ako bude bio zanimljiv, samo se ja tim ne bih bavio :)

PA bas o frekfenciji vesit se i radi. Ovakav fan site se napravi jednom, okupe se domaci fanovi na jednom mestu, i kasnije ima malo izmena.

Pravljenje fan sajtova postice bolju organizaciju igracke scene, olaksava ulazak u vode pocetnicima i afirmise kvalitetno igranje... Sve ono sto trenutno nedostaje ovim prostorima. Pa dokle vise sve zemlje Balkana da budu ispred nas? Blah never mind...

Poslednja izmena:
tj zao bi mi bilo da odustanes, nekako se sad osecam krivim.... mogu da se pozelim samo srecu u tom projektu :) a i ne znam sto se nerviras. sto s mene tice pomogao bih sa par ideja al za nesto vise zaista nemam vremena (voleo bih da imam kao pre par, tj vise od par godina al jednostavno pomalo me proslo sve to)... ne znam da li si svestan ali jos malo cemo slaviti 10.godisnjicu fallout-a 1 :)

Ma no frks isteracemo ovo sigurno.

Ukoliko budem imao vremena, mogao bih da vam pomognem oko web dizajna jer sam i sam nekada obožavao da igram tu igru ;) Odlična ideja, podržavam 100% pravljenje novog domaćeg sajta na tu temu :)

Imajuci u vidu tvoje sposobnosti i iskustvo sa mambo/joomla cmsom (koji mi prvi pada napamet za razvoj sajta) to bi nam extra znacilo...

Ako ne budem imao mnogo posla, računajte i na mene. Ja sam uvek za te akcije da se prave specifični, kvalitetni domaći igrački sajtovi i igračke zajednice ;)

Brate mili, konacno nesto!!!!!!!!:zgran: Izvukoh temu iz paucine.

UK Official Xbox Magazine u intervjuu sa ljudima iz kompanije Bethesda otkrivaju neke zanimljive detalje u vezi naslova Fallout 3.

Da podsetimo, Bethesda je prava na ovu RPG franšizu otkupila tokom 2004. godine. Todd Howard, producent zadužen za Oblivion, Morrowind, a sada i Fallout 3 objavio je neke detalje.
"Počeli smo rad ( na Fallout 3 ) tokom poslednjih meseci 2004. sa samo deset ljudi zaduženih za taj projekat. Završetkom radova na naslovu Oblivion, preusmerili smo veći deo ekipe na Fallout 3."

Dalje se u tekstu otkriva da je Fallout 3 radjen u Gamebryo engineu ( istom kao i Oblivion ).

Neka bude u tom engineu, samo da ostane izometrijski i dijalozi da budu vrh. Samo da ne naprave iz 3 lica, jer onda tovise nece imati nikakve veze sa Fallout svetom.

Poslednja izmena:
mogao si komotno novu temu da izviches, ne verujem da ce ti neko zameriti... pogotovo jer je ovo prvi naslov iz bethsofta posle obljiviona

let the flame war start :p

FALLOUT!!!!!!!!!! Ne znam za tu stranicu dal' je pametno ili nije, ako odlucite i izglasate, ja vam mogu pomoci, oko web dizajna, grafickog dizajna, i slicno.

Komsa Jorgovane, znaci i Meraklije vole Fallout, pa pravo da ti kazem ako uzmes lokaciju Vulkana i garazu-parking Nish Ekspresa u Nishu, dve prave Fallout mape :D tipa Junkyard!
A, pijaca subotom je vec neka druga igra :)

Covece 'ladno Miroslav je drzao No Mutants Allowed, super, secam se toga sajt, prva liga, i zvanicna obavestenja su isla preko njega, i linkovan je bio sa zvanicnog sajta, stvarno svaka cast!

PS/ @G!! i ostali, mi mozemo da posvetimo sajt Fallout-u, ali da bi izbegli ponavljanje vec postojeceg, mozemo jos tu da ubacimo neke nase srpske tematike, a da se uklapaju u Fallout?
Jos nesto 'leba vam izbacite tu rec fan, nije ovde niko ventilator, moze bre neka srpska rec bolje "Fallout zaludjenici" ili slicno, s tim fan podsecate me na ono hrvatsko "frend" i slicne gej gluposti!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
e a da im ja odam foru kako da na drugom lvlu uzmes onaj brotherhood armor u prvom delu Fallouta ;) ili da tu tajnu odnesem sa sobom u grob :)

@smarac, ma bre odaj foru! Mada sam ja uvek bio za to da se postepeno prelazi sve:)

Nesto bih napisao, ali ne smem neko ce me mozda "lincovati". Podrzavam predlog o osnivanju domaceg Fallout sklonista. Mozda nije lose ime Fallout skloniste?

@ Geom, mislim da nije los naziv.

lol! ja tek sad vidim ovu temu :) nisam gledao bench pa sigurno vise od godinu dana, nisam imao vremena zbog posla...

elem, NMA je bio (i verovatno je sada) vodeci Fallout sajt (mada je bio ubedljivo ;) )... Stvar je postala kriticna kada je moj ponos krenuo da radi :) elem, kada nesto volim, dosta sam vezan za to... tako je bilo za Fallout... sve je lepo islo, odlicna komunikacija sa developerima, PR-om, medjutim kada sam video sta se radi u Interplay-u krenuo sam malo da pljujem po njima... Kada je najavljen Fallout Tactics zajedno sa par ljudi sam krenuo u kampanju da ga otkazu :) Znao sam da je nemoguce ali smo im priredili pakao... Interesantno je da su tada i par nekih vodecih online game magazina nezvanicno podrzali napore (ostali su ih podrzavali tako sto su se samo uvlacili njima u supak iz zahvalnosti sto dobijaju glupe informacije kako bi imali eksluzivne informacije) Dokle se stvar zaostrila je da je recimo NMA sajt (tj. ja kao vlasnik) jedini "zaboravljen" za Press verziju F:T-a, a i kurta i murta od web sajtova su ga dobili :) Kasnije mi je mailom stigao dopis od njihovih advokata gde su me pokusali uplasiti da ce podici tuzbu te da cu morati da se pojavim pred americkim sudom :)))) (zao mi je samo sto nisam taj mail i zvanicno objavio, a u mdjuvremnu mi je davna mail arhiva izgubljena :( ) naravno, bilo bi mi zadovoljstvo, bar bi u svom zivotu putovao negde :) verovatno su odustali od svojih namera posto sam im poslao svoju adresu gde da upute tuzbu (tad smo bili jos pod sankcijama)

Medjutim, sada se ne bi vratio na Fan Sajt nikako. I dalje imam kopiju web sajta (bez foruma nekih 600-700mega kompresovano cini mi se)... Pre bi napravio blog da mogu da izrazim svoja nezadovoljstva sirim masama :) (sto uvek i radim al svaki put najebem :) )

:banana:

ajd otvori blog pa da se smejemo

vise se i ne secam svih detalja, a nisam ni znao da su pretili sudom... hahah kakvi balvani...

NMA nije vise isti, ono vreme bilo je zaista zlatno za zezanje i sve

Scenario iz prvog dela je bio prva liga, pa sve moguce parodije, na Amere, genetske eksperimente, uopste njihovu kulturu.

Nego sta bi sa ovim sajtom? 'Ajde ljudi dogovarajmo se dok nisu zatvorili i ovu temu, jos malo cemo pa kao francuski pokret otpora :D

shta cesh, zaista chudo sto zatvorishe onu temu, nit je bilo flejma, niti trolovanja, niti icheg sto je zabranjeno, chista fina diskusija oko buduceg fo3 naslova

@G

Rekao sam ByMaxu, sve to, ali on kaze da bi drugi moderator sve to pobrisao, on nam je "ucinio uslugu" :) a ovakva tema ce biti moguca, tek kada za to dodje vreme... Jer sada nema smisla da postoji u ovom trenutku, ma kada je vec zatvorio i bolje mozda takva tema "ne zasluzuje" da stoji pored Gothic3 i slicnih naslova. I ovim putem hvala ti Makso, ovako je najbolje.

Jedino da se stvarno napravi sajt, pa da otvorimo forum ko ljudi.
Ja znam samo da kada tako neko sa strane ulece na teme tipa, Oblivion, Fear, Gothic3, postovi koji ne hvale te igre, brisu se u nanosekundi, a ovde upadne osoba sa cistom namerom da lupa gluposti, jer je za njega Fallout spansko selo, a ByMax, zakljuca temu, i kaze kako Fallout fanovi napravise cirkus.

Vrh Dno