Šta je novo?

Dole AGP! Ziveo PCI!

PyC

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2003
Poena
609
Zezam se ovih dana sa jednim racunarom: SOYO 5EH MiniATX ploca, AMD K6-2 400MHz, 64MB SDRAM itd. Ploca ima jedan AGP (2x), 3 PCI i cini mi se 2 ISA slota.
Kada stavim AGP graficku karticu (a stavljao sam ih dve: Voodoo3 2000(16MB-AGP2x) i Diamond Stealth III (Savage4-16MB)) grafika nece da se pokrene nakon restarta, i to obavezno nakon restarta iz Win98 i ponekad kad restartujem iz BIOS-a ili DOS-a. Kada masinu ugasim i upalim nakon samo nekoliko sekundi sve se najnormalnije startuje. Kod PCI kartica (a probao sam ih takodje dve) ovo se ne desava.
Poslednji BIOS nije resio problem, a ja sam ostao bez ideja. Pomagajte!

Vidi da nemas u biosu opciju da agp stavis na 1x.

Imam AGP 2x "Enabled" i "Disabled". Trenutno mi stoji na Disabled a probao sam oboje.

Da li si namestio da prvo inicijalizuje AGP ili PCI graficku ? Ima ta opcija u BIOS-u, samo ne znam tacno gde.

Zove se Display Init First i nalazi se u Integrated Peripherals. Da, probao sam i tu da menjam setovanja ali ispostavilo se da to nema veze. I ja sam mislio da ako ubacis PCI tamo moras namestiti isto ali izgleda da je to jedino kada imas vise kartica pa se time odredjuje glavna, tj. ona koja se prva inicijalizuje.

meni to smrdi na neispravan AGP, narocito ako nemas slike u DOS-u
ako zeza u Windowsu onda probaj sa reinstalacijom AGP drajvera, za ALi chipset ako se ne varam.
Ako ne mozes da udjes u XP, probaj u safemodu, a onda disejbluj AGP.

Mislim da treba proveriti da li slucajno AGP slot deli
resurse sa nekim od PCI-a, naravno ako si ubacio neku
karticu u prvi slot do AGP-a, istu premestiti.

Siguran sam da nisu driveri u pitanju, jer bi kartica trebalo da se upali "dosta" pre ucitavanja driver-a. Tu inicijalizaciju video podsistema vrsi BIOS, zato sam i posumnjao odmah na njega, ali ni poslednja revizija ne resava problem. Napominjem da kada dobijem sliku dalje nemam nikakvih problema. IRQ konflikt takodje nije u pitanju, jer sam vadio sve kartice sem graficke i isto se desava. Plasim se da je ploca jednostavno falicna i da mi kompromis (PCI) ne gine.

Nazad
Vrh Dno