Šta je novo?

Dolby pro logic II vs Stereo za muziku

mightymv

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2005
Poena
304
Da li se drzite starog dobrog sterea ili dolby dolazi u obzir?

Konkretno, ja imam Xonar DX + pojacalo 2 x 80W + dvosistemce i cini mi se da mi se svidja dolby iz ovih flac-ova. :)

Ako ti se svidja , udri :)

Ja se licno drzim sterea , usb zvucna preko ASIO drajvera , i Grado/AKG slusalice..

Sve ti je ustvari stvar ukusa , ako ti se sviđa onda drše toga.

Ja lično se držim sterea , valjda iz navike.

na AVR-u drzim DPL II , na xonaru dts neo:6 .

Za muziku nikakav 2.1 i 5.1 sistem,samo hi fi i to nesto sto ima
20 godina ili nesto novo sto puno kosta.

Visekanalna muzika zvuci odlicno na visekanalnom sistemu, dvokanalna na dvokanalnom ali nikako ne kapiram sta dobijas time sto koristis PL II koji iz 2ch pravi surround na 2 zvucnika sa virtuelnim surroundom?!? Ja licno vise volim pravu surround muziku od stereo, ali to je stvar ukusa. Ipak, klasicni 2ch mi bolje zvuci na 2 zvucnika kad je bas slusam. U situacijama da dodje drustvo i da je muzika tu da pravi atmosferu i sl broj zvucnika je nebitan, tada je sto vise to bolje.

dpl2 je veoma blizak DVD-audio upmix logaritmu , tako da su rezultati sa lepo kalibrisanom sobom, dobrim odabirom dimension i channel width, veoma dobri .
Licno preko AVR i 5.1 sistema mnogo vise volim da slusam dpl2 upmix nego stereo / L+R+sw / .

Samo cist stereo! Sve ostalo unistava originalni zvuk dodajuci eho i slicne gluposti.

Ako ti dolby zvuci dobro, to znaci da nisi dobro pozicionirao zvucnike, odnosno da nisu dovoljno razmaknuti, da nisu okrenuti prema tebi i da visokotonci nisu u visini ushiju.

Poslednja izmena:
nisam avr kalibrisao ja , nego audissey.
ja sam stelovao samo pomenuto - dim. i ch.width.

ako uspes da cujes eho, dam ti 200dinara :)

Nazad
Vrh Dno