Šta je novo?

dolby digital?

dalek

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
630
Voleo bih da cujem vasa iskustva sa raznim surround sound sistemima. Creative DDT itd. Razmisljam o kupovini pa mi je potrebna pomoc..

Posedujem DTT 2500 i nemam primedbi, dolby digital ti je vezan samo za dvd, ili film ili muzicki. Slusanje nekog materijala u DD, u odnosu na neki surround, razlika je prilicna, u korist DD normalno,
konkretno DTT 2500 nisu za zurke, nemaju tu snagu, ali za gledanje filma su odlucni.

Jazz 9906.
Svi zvucnici u drvetu , solidna kolicina snage....
DD sto se DVD-a tice , dok sto se muzike tice
mozes da zaboravis na centralni satelit
(a i iskreno mislim da ti ne treba)

Kakav je JAZZ 9902 ? Koji je takođe u drvenim kutijama.

Altec

Dva meseca unazad imam Altec ADA 890. (imate diskusiju na starim postovima)

Ovo sjajno radi, a nema centralnu jedinicu, nego je simulira deleci je na dva prednja satelita.

Elem, ima "samo" dolby digital dekoder, nema DTS. Ako budes kupovao ista ozbiljnije, ne moras da ulazes i u to. Ja sam u zabludi mislio da je to novi, bolji standard... A onda sam kod komsije koji je dao pre par nedelja oko 10k maraka za ljutu muziku i TV analizirao, potkovan informacijama sa neta.

Elem, fora je samo u drugacijem tipu (algoritmu) komprimovanja digitalnog zvucnog zapisa sa DVD na audio. Razlika postoji u boji zvuka, ne u kvalitetu, i krajnje je individualno koja se boja zvuka kome vise svidja - od desetak ljudi koji su slusali istu stvar 50/50 ih je bilo za jedno ili drugo - ali jedni vole vise basa, drugi zvecece visoke itd.

Cela se prica svodi na kompatibilnost, mada je vecina dvda kod nas sa DD, a tek poneki sa DTS. Pitanje se samo sta donosi sutra?!

Pozdrav, Cale

Vrh Dno