Šta je novo?

Dokle?

• Začetnik teme Začetnik teme SINTER
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SINTER

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
630
Dva pitanja:
1.Dokle OC na club3d 9600xt?
2.Da li je bolja kombinacija kod barton 2600+ defult(11.5X166) na temperaturi od 42C ili da smanjim mnozilac,a povecam magistralu?Temp na 11.5X200Mhz mi je oko 50C.Da li je to prihvatljivo?

1. Pa prvo koliko imas RAM-a na kartici? Dizes po malo i palis 3d mark 05 dok ti se ne pojave artifakti (pucanja teksture).

2.Naravno da je bolje 11.5 x 200. Samo ako se greje pa ti se restartuje smanjis mnozilac, ali nemoj ispod 10x. Temp. 50c je dosta velika. Ne znam koj kuler imas,
to moze za 20-ak evra da se stavi neki bolji, pa ti se povecavaju mogucnosti overclocka...

za clockovanje ATi-ja probaj ATITool, jer ima opciju da ti sam automatski nadje max OC vrednosti za core i mem.!
sto se tice clock-a procesora nisi rekao koju imas plocu, a to je jako bitno! ako je neki proizvodjac za OC slobodno vozi i iznad 210MHz! i za pocetak slobodno smanji vcore u Bios-u, probaj da ga stavis na 1,5(1,55)!!! manje ce ti se grejati proc!

E ta ne ide puno preko 200. Probaj da smanjish vcore u biosu i ako ti radi stabilno ostavi tako, manje ce se grejati

SINTER je napisao(la):
Dva pitanja:
1.Dokle OC na club3d 9600xt?
2.Da li je bolja kombinacija kod barton 2600+ defult(11.5X166) na temperaturi od 42C ili da smanjim mnozilac,a povecam magistralu?Temp na 11.5X200Mhz mi je oko 50C.Da li je to prihvatljivo?

Jel ti to imas otkljucanog Bartona ?. Ja imam isti procesor, ali zakljucan. Znaci mogu samo FSB da dizem. Da li je bezbedno dici na 11,5 X 200 sa Box coolerom, mislim onim koji je dosao uz box pakovanje. Pitanje je za sve, nije upuceno tebi.

moze, probano 😉 a za smanjenje grejanja proca u bios-u smanji napona na procu, ides postepeno!

Nazad
Vrh Dno