Šta je novo?

Dokle moze XP1700+B da ide?

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
CPU: XP1700+B
Ploca: ASUS A7V600
mem: 2x256 Corsair XMS pc3500 C2-3-3-6 v1.1 (Winbond BH-5)
PSU: DTK 400W
hladjenje: ma ohladicu ga ja, nije problem (oni koji me bar malo znaju - znaju ;)).

Nije mi namera bila klokovanje kad sam ovo iskombinovao, al' cisto me zanima sta da ocekujem.

Hvala!

Nemoj nista da ocekujes, tako se neces razocarati. Probaj pa vidi koliko moze toliko ti je. Ja bih ocekivao 2Ghz ali probaj pa vidi.

Mudar savet! :)
Al' sam ipak mislio da vidim do koliko ide kod ljudi koji imaju isti CPU (eventualno slicnu plocu)...

Idi na http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ i izaberi svoj primerak i pogledaj kolika je prosecna brzina na koju je OC. Odprilike to mozes da ocekujes mada nema pravila, moze da te uk*nja primerak a mozes i da dobijes neku krsinu.

Lukija je napisao(la):
Idi na http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ i izaberi svoj primerak i pogledaj kolika je prosecna brzina na koju je OC. Odprilike to mozes da ocekujes mada nema pravila, moze da te uk*nja primerak a mozes i da dobijes neku krsinu.

Video sam, ali mi brzine procesora uopste nisu jasne! Krecu se i preko 4000-5000 kod nekih, samo ne znam cega!? MHz sigurno ne.

Najbolje mozda da vidim u google-u pa na ostalim stranim forumima kao sto Ji rece. :)

10x!

Ledeni je napisao(la):
Ici ce verovatno do 2.2 - 2.3 GHz.

ne mora da znaci, moj se budio na 2.7 Ghz, doduse na cesmu :)

sve je u oznakama, odnosno stepping-u, hladjenju, ploci, napajanju itd.

Poslednja izmena:
Pa sada, on je pitao sta da ocekuje, a nekako najrealnije je da ocekuje 2Ghz, jer ce bar toliko da postigne najmanje 90% procesora.

kod mene je 1700+ radio na 2.4GHz

Ma sve je to uredu, nemoras da se hvalis, ali koliko ce 1700+ procesora da radi na 2.4 realno?

Mali HoBiT je napisao(la):
kod mene je 1700+ radio na 2.4GHz
A je l' ti to 1700+ Palomino ili "B" jezgro?
(ne razumem se nesto posebno u AMD :S: )

Poslednja izmena:
Ako je to palomino, to mora da je najbolji palomino na svetu :)
A 100% je t'bread B, dlt3c. ,)

Poslednja izmena:
milenkoc23 je napisao(la):
Ma sve je to uredu, nemoras da se hvalis, ali koliko ce 1700+ procesora da radi na 2.4 realno?

ja znam za preko 10 komada koji su mogli i vise od 2400MHz...

inace je T'bred"B"

E, pa onda mu prodaj neki od tih deset komada :D
Usput moze mnogo veci procenat na 2.4, samo je pitanje sa kojim hladjenjem :D

Evo moj XP 1700+ T'Bred B radi vec preko godinu dana na 2089 Mhz (XP 2600+ ga prijavljuje bios) sa termaltake volcano 7+ coolerom i naponu od 1,7V. Temperatura u zavisnosti od opterecenosti i spoljasnjih uslova od 30 do 58.

Prema oznaci procesora trebao je da bude XP 2700+ ali nisam ga mogao naterati da radi stabilno tako, pa sam ostavio ovako i sljaka sve kako treba...

Pozdrav
Turbo
:wave:

E, pa onda mu prodaj neki od tih deset komada :D

kada sam hteo da prodam ovaj moj primerak 1700+, dobio sam ponude od 45 eur, sto je smesno. Pre cu da ga dam zeni ili burazeru nego da ga prodajem za te pare.

genijalcin@23 je napisao(la):
kada sam hteo da prodam ovaj moj primerak 1700+, dobio sam ponude od 45 eur, sto je smesno. Pre cu da ga dam zeni ili burazeru nego da ga prodajem za te pare.

Ljubavi, ljubavi... dobro znas da AMD-a ne bih uzela ni za DZ, i da je moj procesor ipak azdaja u odnosu na tvoj. Posto sad imam parice mozda uleti neko vodeno hladjenje pa ga kloknemo na 3.4 na primer :-* :-* :-*

SoSo je napisao(la):
Ljubavi, ljubavi... dobro znas da AMD-a ne bih uzela ni za DZ, i da je moj procesor ipak azdaja u odnosu na tvoj. Posto sad imam parice mozda uleti neko vodeno hladjenje pa ga kloknemo na 3.4 na primer :-* :-* :-*

ne znam kako mozes da poredis P4 na 2.4Ghz sa ovim procesorom. Neka joj neko objasni, malo je tvrdoglava :D :d

Zato me toliko i volis ljubavi :p

(izvinjenje drugima na privatnim porukama :) )

SoSo je napisao(la):
dobro znas da AMD-a ne bih uzela ni za DZ
A da ti plate, jel' bi onda uzela ? :d

drfedja je napisao(la):
A da ti plate, jel' bi onda uzela ? :d

ma cuti bre, nemoj da je palis! Sutra, prekosutra ce se predomisli, pa ce pored procesora da mi trazi i cash. :D

pozdrav SoSo :wave:

pa moj 2.4c je radio sa box cooler-om na 3.4.

genijalcin@23 je napisao(la):
ma cuti bre, nemoj da je palis! Sutra, prekosutra ce se predomisli, pa ce pored procesora da mi trazi i cash.
Odavno se nisam ovako lepo nasmejajala, samo moracemo ipak da preciziramo o kojoj vrsti i kolicini cash-a je rec ;)
L1,L2 ili :banana:

Ovo je van konteksta, ali...
povodom nekih seksistickih poruka koje su pocele da se pojavljuju: to sto sam zena ne znaci da ne mogu konstruktivno da ucestvujem u nekoj polemici, a to sto se brdo muskaraca oseca ugrozeno kada zena prica o lamelama,diskovima, karburatoru-direktnom ubrizgavanju. ventilima, konjima :D ,ili procesorima, voltazama, multiplikatorima, radnom taktu ili necemu slicnom je ipak Vas problem... Znam, nije lako, kada se zensko razume i u "muske" teme pa je onda ne mozete impresionirati tako sto cete se praviti pametni ili mudro cuteti o tim temama, jer zaboga, zena to ne moze ni da razume, pa nema potrebe to ni da pominjete pred njom... Suvise je sve to komplikovano za zene :D :d (ne mislim na kola i hardver, vec na to da razumeju bica sa Marsa)... Imam srecu da je Ukica ipak ovozemaljsko bice, ljubavi :wave:

Poslednja izmena:
Ja mislim da ovu raspravu treba nastaviti u okviru porodicne atmosfere :D
Samo da dodam, ja nisam ni malo seksisticki orjentisan i mislim da zene mogu da budu ravnopravni ucesnici razgovora na bilo koju temu. Ali na zalost ne znam ni jedno zensko koje se dovoljno razume u kompjutere da bi diskutovala na tu temu sa mnom (a isao sam u matematicku gimnaziju :d).
P.S. nikada nisam rekao da takva osoba ne postoji.

Ma nema frke ljudi, samo vi pricajte. :d Podizete mi thread, a time i povecavate sanse da mi odgovori neko ko je klokovao svoj XP1700+B. ;) Samo da mi ga neko ne obrise zbog silnih offtopic-a.

Nazalost, graficku sam morao da vratim jer nije valjala. Sad jos uvek cekam na drugu graficku, tako da jos nisam ni isprobao svoj XP dokle moze. Javicu se opet uskoro (cim ga isprobam) sa svojim rezultatima ili problemima ako ih bude.

Inace u potpunosti delim misljenje sa milenkoc23 kad kaze:
...ja nisam ni malo seksisticki orjentisan i mislim da zene mogu da budu ravnopravni ucesnici razgovora na bilo koju temu. Ali na zalost ne znam ni jedno zensko koje se dovoljno razume u kompjutere da bi diskutovala na tu temu sa mnom...
P.S. nikada nisam rekao da takva osoba ne postoji.
Naravno, ne kazem da sam ja genije za racunare (daleko od toga), ali svaki put kad mi neka ortakinja dodje u sobu i vidi otvoreno kuciste ili jos bolje sav hardver povadjem napolje da radi tako na stolu van kucista, ona pita "kakva je to skalamerija sto se cuje". :d

Poz svim ravnopravnim polovima na benchu. :D:D:D

Ali na zalost ne znam ni jedno zensko koje se dovoljno razume u kompjutere da bi diskutovala na tu temu sa mnom

e pa ja imam moju zenu :wave:

utata :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno