Šta je novo?

Dok uTorrent radi nijedan browser ne funkcionise?!

Fuckin' Blue

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2007
Poena
304
Nedavno sam presao sa kablovskog interneta na ADSL i rodio se problem podesavanja portova. Naime nisam mogao da skidam stvari preko torrent-a a svi browseri su radili savrseno. Preko druga sam dosao do tutorijala za forwardovanje portova, posle cega je naizgled sve bilo u redu. Znaci konacno mogu da skidam sve preko torrenta ali ne mogu u isto vreme da koristim nijedan browser. Ne samo da nece da ucitaju nijednu stranu, nego nece ni da se pokrenu. Cim iskljucim uTorrent iste sekunde prorade browseri?!
Da li iko zna u cemu je problem?:wave:

Nedavno sam presao sa kablovskog interneta na ADSL i rodio se problem podesavanja portova. Naime nisam mogao da skidam stvari preko torrent-a a svi browseri su radili savrseno. Preko druga sam dosao do tutorijala za forwardovanje portova, posle cega je naizgled sve bilo u redu. Znaci konacno mogu da skidam sve preko torrenta ali ne mogu u isto vreme da koristim nijedan browser. Ne samo da nece da ucitaju nijednu stranu, nego nece ni da se pokrenu. Cim iskljucim uTorrent iste sekunde prorade browseri?!
Da li iko zna u cemu je problem?:wave:

da li si ogranicio brzinu uploada u uTorrentu?

Prvo tjemo se pozabaviti sa ovim problemom:
Torrent ti sluzi za download [skidanje stvari sa interneta]. Kada nesto skidas sa neta, torrent ti koristi maksimalan protok tako da ne mozes da surfujes, proveravas postu, igras nesto online ili bilo sta drugo sto ima veze sa internetom!
E sada, kada to znas, dolazimo do toga da ti se ne otvaraju browseri:
Da li si obratjao paznju na iskoriscenost procesora dok ti radi utorrent!? Nekad[citaj: RETKO] mrezne kartice znaju da jako opterete procesor zbog malih resursa...[bilo bi korisno kada bi nam prilozio i svoju konfiguraciju]
Da li si browseru dao neko vreme da se otvori!? Noviji browseri se relativno dugo podizu[o5 konfiguracija ima velikog uticaja] sto zna da bude i 10ak sekundi!

Ja sam imao isti problem. Problem je u DNS cash ili tako nekako. I patem jel imas instalirano Kaspersky Internet Security?

Ja sam imao isti problem. Problem je u DNS cash ili tako nekako. I patem jel imas instalirano Kaspersky Internet Security?

Chovek je upravu...

Protok ce ti biti zagushen u Browseru (osim ako ne ogranichicish "global connections" u
okviru uTorrent-a), ali bi se trebali startovati...

Kako misliš "browser-i neće ni da se pokrenu"? Ne prikazuju start page ili se ne učitavaju u memoriju?

Kao sto kazem...kliknem na ikonicu browsera, pojavi se pescani sat i onda nista. Ponekad se otvori posle vise od 5 min! Cim iskljucim uTorrent odmah se otvori.

Ajde mi izdiktirajte kako je vama podesen uTorrent. Moja konekcija je 512Kb.

Imas gore lepljivi tutorijal za podesavanja.
To sto browser nece da se pokrene nema veze sa brzinom downloada/uploada.
Tebi nesto gusi racunar, verovatno utorrent jede mnogo resursa sto je suludo.
Pogledaj task menager sta kaze, sta ti jede najvise memorije nakon sto pokrenes ( pokusas da pokrenes ) browser.
Mozda bi mogao da iskljucish tog kasperskog na tren, pokrenes utorrent pa zatim browser i vidis ima li razlike.

Gledaj ovako mozda je problem u tcp konekcijama , mozda te provajder ogranicava na 16,32 ili na koliko vec konekcija ! Sto znaci ako tebi torrent potrosi (tako da kazem) sve konekcije samim tim ti nemozes da surfujes normalno!

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod uTorrenta mozda bi i meni neko mogao da pomogne. Naime, net mi radi sasvim ok, beotel ADSL 512, kacim se sa /ip... Ali u zadnje vreme me uTorrent mnogo zeza.

Cim ga pokrenem, ceo sistem se uspori, pocne sporo da reaguje, potpuno mi ubije download, prvo browseru, posle i samom sebi. Ne ubije ga potpuno, ali ga sroza na nivo dial-upa. Nisam neiskusan sa ovim stvarima, nista od podesavanja sa kojima je ranije sve super radilo nije dirano...
Zanimljiv detalj je to sto cak i kada iskljucim uTorrent, browseri i dalje jako sporo otvaraju stranice... Jedini nacin da ponovo sve proradi kako treba je da se rekonektujem, i onda sve radi dok se ne pokrene ponovo uTorrent, i opet ista prica...

Any ideas?

Blue vam nije bas najbolje objasnio, kod njega jeste problem to sto kada radi utorrent nijedan browser nece da se pokrene, u stvati hoce ali bukvalno posle 5-10 minuta, problem je i u tome sto kada se pokrene, nijednu jedinu stranicu nece da otvori tako da su te dve stvari definitivno povezane.

Inace, sistem mu je potpuno cist, pre mesec dana instaliran jer je i komp tada kupio. Masina je E4400, 2GB rama, znaci sve super...

Inace, tutorijal za koji kaze da je odradio se nalazi u drugoj poruci OVE teme. Pre toga mu uopste torenti nisu radili dok znam ljude koji nista apsolutno nisu morali da podesavaju da bi im torenti radili (doduse, ti nisu na Telekomu). Za pocetak kazite coveku da li je taj tutorial ok sasvim.

Mozda je sada sistem sve nesto pomesao... ja bih probao da skroz obrisem utorrent i instaliram novi (samo kako se on ne instalira mozda je jedino resenje da se ocisti registry baza)...

Ko da je prvi put da se pokolju programi. Nek proba malo BitComet, možda će sa njim da radi.

Ma ne, nema to veze sa time. Kada se i ucita, ne rade u isto vreme torenti i web. Ali nije to da radi uzasno sporo nego ne radi UOPSTE. U tome je poenta.

Ja sam imao isti problem dok sam koristio budjavi Sezamov ruter. S vremena na vreme se i resetovao ako je bio pokrenut p2p. Od kad imam Linksys, mogu istovremeno da koristim torrente, emule i browser.

Nije pomoglo cackanje po opcijama u utorrent-u. I dalje nece da mu se ucita nijedan browser dok utorrent skida. Neverovatno. Ubite me ako imam ideju kakve to veze ima... jos bih i razumeo da nece da mu ucita stranu ali citav program...

i sta bi? niste dosli do resenja sta je u pitanju. ja imam isti problem. bez obzira koliki mi je dl/up na torentu, nista drugo nece da radi na netu (browser ne otvara google !?!, ne mogu da se nakacim na skype i sl.). tek kad ugasim skroz aplikaciju sve proradi. smanjivanje konekcija u torent aplikaciji ne pomaze. koristim bitcomet i utorrent i nema razlike.

kod mene je to do bangavog Siemens rutera koji dijeli nas T-com. Veza jednostavno zamre po paljenju utorrenta, makar ne skidao nista. Posle se vec nekako sredi, pa stane, pa radi max usporeno, paaaa... Ali mogu uvijek da upalim FireFox i IE :)

bmlinaric, kao sto rekoh, posto mi je posle godinu dana problema identicnih tvojim preselo, kupio sam normalan ADSL ruter (Linksys) i od tada mi sve savrseno funkcionise.

dal je moguce da na 512/64 telekom adsl torrenti idu maximalno do 12kb/s? nisam uradio port forwarding, ali bez obzira na to ovo je presporo... pomagajte... sve u opcijama je u redu :S

Nazad
Vrh Dno