Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

.."i poslušaj savet, roditelja svojih" :,,:.. ;)

poslušao sam savet kolega sa "BTC Berza, cena.." dela foruma, da se poigram sa DODGE berzom, jerbo je BTC postao mnogo dosadan (na šta sam se više puta žalio ovde) - MRTVA ravna linija.

sinoć stavih nekih 0,15 BTC-a da kupim DODGE na Criptsiju za 0,00000153, za početak pa da ga kasnije prodam po 0,00000167 (što su bili neki otprilike minimum i maksimum tog dana)..i tako laganica da se ubacim na DODGE berzu.

Kad ono međutim, ja ne znam dal neko može ovo da mi potvrdi: grafik na Criptsiju za Dodge pokazuje da je između 10.33 i 10.44 danas skljokao bio vrednost sa 0,00000148 na 0,00000001 ?! pa onda opet skočio na 0,00000145 ?!?!? :zgran:

po ovom grafiku znači da mu je cena bila pala za 15 minuta 148 puta ?! pa onda skočila 145 puta ?! da li je ovo moguće ili Craptsy s*re ko što zna ?!
sad vidim da je u toku meseca imao padove i na 0,00000011 , što je OGROMAN pad. i OGROMAN rast u kratkom intervalu.

pa jel uspeo neko da kupi po 11 i proda po 140-150 ?! taj je BOGAT čovek onda :D

izvinjavam se ako sam se nalupetao, tek pokušavam da uđem u Dodge, nisam pratio, možda sam zakasnio..
ali grafici tako kažu, i voleo bi da znam da li je samo privid..

vidim da je Volume bio zaista najveći tada u zadnjih par dana.

@igysa

Nisi nista nalupetao ali npr. neko dodje sa 0.001 BTC kupi 500 doga npr. da 0.0500 btc`a za jednog kera umesto 0.00000147 kolko je sada :mad: i napravi taj Peak a u sustini kupio je smesnu kolicinu kerova. Tako da kada rookies baci oko na DOGE chart on vidi ravnu liniju i jedan ogroman PEAK obicno na gore pa misli da se tu ne desava nista i ode dalje. A u sustini sve radi normalno..

pa ne znam za berzu i ulaganje svoje love u tu valutu, ali jeste ga najisplativije trenutno kopati...
dakle ja ga ne bi kupovao za pare, samo kopao...

@igysa

Nisi nista nalupetao ali npr. neko dodje sa 0.001 BTC kupi 500 doga npr. da 0.0500 btc`a za jednog kera umesto 0.00000147 kolko je sada :mad: i napravi taj Peak a u sustini kupio je smesnu kolicinu kerova. Tako da kada rookies baci oko na DOGE chart on vidi ravnu liniju i jedan ogroman PEAK obicno na gore pa misli da se tu ne desava nista i ode dalje. A u sustini sve radi normalno..

On priča o dropu na 1 satoshi što je naravno nemoguće

pa pogledajte sami grafik, i stavite ga na month
https://www.cryptsy.com/markets/view/132

.. ima nekoliko ovakvih padova, a mene interesuje da li su to bili stvarno toliko veliki padovi i rast ??.. s obzirom na Volume, nešto se jako krupno dešavalo tada.

hvala

aj malo mućni glavom
1) za početak prebroj koliko ima BTCa u buy orderima do 0.00000001 odnosno SVIM buy orderima
2) pretvori to u doge
3) zapitaj se da li je teoretski moguće da se tolika trgovina obavi u par minuta i onda da se cena vrati na stari nivo kao da ništa nije bilo

nemoj da trguješ dokle god te bune ovakve stvari, veruj mi :)

Vojkane, ostavi adresu za ltc/btc donacije i kreni da pravis tut za berzu :d

Definitivno ljude to najvise buni....

Kopajte ljudi neki pool koji switch-uje na alternative koje su najisplatljivije, nema glava da vas boli.

aj malo mućni glavom
1) za početak prebroj koliko ima BTCa u buy orderima do 0.00000001 odnosno SVIM buy orderima
2) pretvori to u doge
3) zapitaj se da li je teoretski moguće da se tolika trgovina obavi u par minuta i onda da se cena vrati na stari nivo kao da ništa nije bilo

nemoj da trguješ dokle god te bune ovakve stvari, veruj mi :)

Druže, samo sam pitao da li je bug kod Criptsija, i izgleda da jeste.. ali opet, pogledaj i koliki je volume kada su se dešavali takvi padovi. OGROMAN.
što me je podstaklo da pomislim da to ipak nije bio samo bug.. zato sam hteo da pitam nekog ko prati Dodge da mi kaže kako objašnjava taj grafikon ?
niko da objasni, svi kažu nemoguće je, što znam i ja..

kad je veliki obim trgovine kod cryptsija je sve moguće :)

kad je veliki obim trgovine kod cryptsija je sve moguće :)

dakle bug ?
voleo bih kada bi mogao da pogledam transakcije za danas, pa da osnovu njih vidim koja je stvarno bila najniža prodajna cena Dodgeta danas na Criptsyju, ali vidi se samo zadnjih 200, zadnjih ni 15 minuta..
zna li neko kako to videti ? i čemu onda postoji grafikon gde se vidi lowest, highest i Closing cena ako nije tačan ?!

Pa bug nego šta. Lowest na grafiku je najniža ali eto desi se i ovako nešto. Jel smo rešili konačno :D

OK grafik je sada popravljen, više ne pokazuje 0,00000001 izmađu 10.33 i 10.44 danas .. definitvno bug na CrAptsiju.. koji je nekada radio munjevito :/

neko je pitao za dobar pool za kerove ! Verujem da ce biti dobar na Coinotronu ! ubicese ga danas ? nebitno sada video tek ! Verovatno je i zato malo sajt bio nedostupan ovih dana !

Ljudi, sta cekate, idemo tamo da pojacamo brzinu mozda i otvorimo blok :D

al slabo nešto ide, 2 bloka za 5 sati i to 380k u zbiru :)

pa posto je doge dodat na coinotron znaci da ima velika ledja mozda se i obistini ona moja pretpostavka data u sali da ode na btce :D

Bogami kucici pocinju ozbiljno da grizu:whip:

Verovatno ce posle ovoga da mu skoci cena a i diff uskoro ,jos ako ga postave na BTC-e ,obogatice se ko ga nakopa sad, moje neko misljenje...
Definitivno prebacujem masinu da kopa kucke...

Poslednja izmena:
koja je prednost ovog coinotron-a u odnosu na ostale pool-ove i sta mu je ono :round based pay per share,pay per share i PPLNS?

pps plaća svaki share
rbpps plaća svaki share kad se završi runda, pa nećeš dobiti ništa za orphan blokove
pplns je malo duže objašnjenje, guglaj :D

"If you want a steady, reliable income with no variance the you need a PPS Pool.
If you want a steady income and don't mind loosing out if a block is orphaned the RBPPS is for you.
If you are a loyal miner, stay with one pool and feel lucky (you could earn more or less) then you need a PPLNS pool.
If you hop around a lot then a Prop pool is probably best."

Poceo sam da kopam dogecoin na coinotronu pre dva sata.
I to sa GUIminerom sa kojim kopam LTC (naravno, promenio sam port i user).
Pise mi: Estimated current round rewards da je 180 ali nikako da dobijem confirmed kao na LTC-u.
O cemu se radi, da li je tu sve OK ili rudarim bzvz??

ako dobijas unconfirmed ok je, treba da prodje malo vremena

ne dobijam unconfirmed vec:
Estimated current round rewards 180.
unconfirmed je 0. :(

Poslednja izmena:
ma ja ne kopam tamo, to je statistika za ceo pool :D

Nazad
Vrh Dno