Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

Gorane imam jedno pitanje, kažeš da je 2x isplativije i coinwarz.com kaže da je isplativije ali meni na 1.86 Mha,za dan i po kopanja bude negde oko 0.5 LTC dnevno kada bi ih menjao, a sa tom Mha bi kopao 0.6 LTC-a dnevno, u čemu grešim? Kopam DOGE na netcodepool-u možda mi je pool loš...

Gorane imam jedno pitanje, kažeš da je 2x isplativije i coinwarz.com kaže da je isplativije ali meni na 1.86 Mha,za dan i po kopanja bude negde oko 0.5 LTC dnevno kada bi ih menjao, a sa tom Mha bi kopao 0.6 LTC-a dnevno, u čemu grešim? Kopam DOGE na netcodepool-u možda mi je pool loš...
Kradu malo (malo vise)

Polovljenje blokova tek za 16 dana, a do tada mislim da ću da se vratim na LTC, pošto je diff upravo pao na 2458...

Trenutno nije 2x, ali je bar 30% bolje i pored sve kradje i muvanja. Pool na kome rudaris je ocigledno bas KRS i previse krade. Idi na dogehouse.org, malo su spori sa verifikacijama i sa racunanjem ali u roku od 3-4 sada sve stize.

Krenuo sam kopanjem u 11h pre podne naravno sa snagom 2800Khs i dobio 6795 novcica do sad , malo li je ;)

Prilozi

• 2800Khs.JPG
    2800Khs.JPG
    22.2 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Ne znam gde se to gleda ... Sad vec imam 7026 raste svakog momenta :)

Imas na Blocks i cela lista je sada PROCESSING i Unconfirmed ili Confirmed, cak i potvrdjeni blokovi u mrezi jos neki nisu sracunati i jos nisi isplacen za njih, a o onim nepotvrdejnim da i ne govorimo. Ima cenim 30 blokova u kasnjenju, nekih 1,5-2 sata rada.

Bogme poduza lista :D

U 10 krece "update" servera i nece raditi ni web aplikacija ni stratum poolovi u trajanju od 1h. Ja sam vec na LTC-u, pa cemo videti u 24:00 jel radi...

@ nele
Kod mene na asusovoj memorija nece preko 1450, gpu mogu dizat ali mi opada hashrate.
Trenutno koristim 1090 i 1435 tc 14210 I19 i to daje 460 stabilnih.
I ja sam se mucio dok nisam skonto da mi je memorija osjetljiva na overclock

Povećao sam takt na 1050,1500, zadržao tc na 15041,i daje 445 kh/s stabilnih. E sad WU nekad prikazuje oko 420 a nekada padne i na 370,ne znam da li je to do pula? Inače, vratio sam se na ltc na give me coin, i sada mi na pulu prikazuje između 250 i 350 kh/s. A kada sam imao podešavanja na 410 kh/s pul je u prosjeku prikazivao 450 kh/s, pa mi sad ništa nije jasno!?
Inače nemam HW, R ispod 1%.
Po kalkulatoru bih sa 440 i sa trnutnim difom trebao da kopam oko 0.17 ltc dnevno, a ja kopam 0.13.
Ima li neko neki savjet ili svi kradu?

Ne kradu. Ok, namestio si kartu da baca 440. Koliko % ti je stale? Zasto nisi racunao koliko % ti pool uzme fee? Sve to moras da sracunas. Nekada se desi da bude neki prekid, ne stalno. Moras sve te faktore da uracunas da bi dobio realnu cifru. Dok ne ustelujes sve apsolutno nikada ti se nece racunica poklapati.
Brzina na poolu varira i to nemoj ni da gledas, nekada pokazuje vise, nekada manje. Gledaj svoju brzinu i koliko ces coina da napravis za 24h, to ti je jedino merodavno.
Ti si podbacio 20% u zaradjenom... Mozda pool pravi problem, promeni ga.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.

U Cgmineru sam stavio no-submit-stale tako da mi to i ne ulazi u proračun, zar ne? Pul ne uzima za fee. Tako da ne znam šta još uračunati. Ne znam, koji pull izabrati i biti pametan. Krvav je ovo posao :)

jel se isplati ovo jos? nisam gledao odavno kuce, na dogehouse kopate?

Pa ti ne znas vise sta bi da kopas :D . Isplati se ;)

ne znam :D cepam kdc, pa malo dgb, pa sad i ovaj leaf, i jos kucici :smash: :D

Koji je ono saban na dogehouse. Ima zescu brljotinu sa serovima, nijsu mu "izvagani" spam tezine i sad mu se pojavilo 60-70.000 serova po rundi i ima ogromne runde po 1000%+ ako su realno trajale 30sekundi do 5 minuta. Jednostavno covek nije dorastao zadatku.

Prilozi

• 1.png
    1.png
    58.9 KB · Pregleda: 91
  • 2.png
    2.png
    69.7 KB · Pregleda: 94
Sad sam kontaktirao lika, kaze da je sve Ok i da je to "display BUG", kao PPLNS shares are OK, ma da, a i oni mu NADUVANI 10x ... ono, opusteno, sistem se raspada i kao sve je OK, ja se tripujem... cccc

Poslednja izmena:
Moguce je da su i oni bili pod DDOS kao i cryptoculture koji je imao cudne cifre. Verujem da ste svi dobili mail od cryptoculture s objasnjenjem situacije.
Ja u kerove nikada nisam ni imao poverenja i mislim da su neopravdano i prebrzo ojacali i tek sada ce da se vidi koliko boljki imaju.
Na sprskom: Ako nisu pelcovani ubice ih stenecak.

Pa nista, estimated nuber of shares je normalan broj serova za "prosecan" blok. Kod njih to iznosi nesto preko 4.000.000 i neko srednje vreme za nalazenje bloka je oko 4minuta. problem nastaje sto je kod nekih blokova prijavio cca. 10x veci broj serova nego sto ih realno ima, verovatno zbog onog porta gde rudare korisnici sa nizim diff. U prevodu svi serovi se mnoze sa koeficientom tezine i onda sabiraju. On ih je izgleda samo sabrao (to je opcija A), a opcija B je da je da je UKRAO.

Kako je ukrao. Pa lepo, prijavi 30.000.000 serova a mi svi kad se saberemo imamo cca 5-6 miliona, to znaci da svakome pripada procentualno manji iznos od predvidjenog kao nagrada. Ako je u pitanju BUG da je opcija A u pitanju tj. da su serovi sa lakseg porta "vagani" isto kao sa onog tezeg, e u tom slucaju ce visestruko pocastiti korisnike slabijih grafika. Cisto sumnjam u ovo. Kako god, ovo je trajalo cca 1h i u tih 1h je cenim svako dobio oko 7-8x manje DOGE nego sto je trebao. Ovakve brljotine su se mozda i ranije desavale samo nisam primetio jer za 1-2 sata svi blokovi "prodju" onaj glavni ekran i vise se ne vide...

Najverovatnije je BUG i klasicna varijanta bol u k*rcu. Sto bi sad on rucno tragao kome sta pripada... neko je pocascen neko ojadjen i vozi dalje. Samo da ne predje u naviku.

MA gde bug kradu na doge house samo biju..par puta kad sam prijavio cudne stvari na ircu samo mi uradili ban ..gledaju da se obogate dok mogu.

Ja ceo dan rudario kad nije radio sajt sa 5 mh/s ali radio stratum i stigne mi samo 4500 dogeova...ja tamo pitam "odgovono lice" kaze kao kasne isplate trala imas jos 20 000 na poolu koji ce da ti se isplate uskoro..ja reko ok i namerno prestanem da rudarim da bi video da li ce da stignu a ne da mi stizu sto rudarim pa da ne znam da li je te sto kasne ili sto treba da stignu..i sta je stiglo..stigao sipak..nije stiglo nista...ja odem sutradan pitam ga gde su tih 20 000 sto kasne a on samo lepo meni ban.

Poslednja izmena:
Vrh Dno