Šta je novo?

dodeljivanje vise memorije grafici...kako

radec

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
619
Imam Toshibu l30-113 sa atijevom grafikom xpress 200m koja ima 128mb memorije, a u uputstvu pise up to 256mb, u biosu ne postoji opcija, ili ja neznam da nadjem,da bi podigao memoriju na 256mb, jer imam 2x1gb ddrII na 533, elem kako da dignem da prostis memoriju na 256mb:mad:

Nije valjda da ocekujes da ces poboljsati performanse grafike ako joj dodelis jos 128Mb sistemske memorije !!! Nemoj tome da se nadas jer neces dobiti nikakva ubrzanja. :trust:
Elem pogledaj pod podesavanjima za drajvere u Win-u.

Ma nema koristi od toga.

Moja Toshiba nije uopste imala opciju podesavanja velicine memorije graficke kartice. Automatski je uzimala koliko joj je potrebno.

Imam Toshibu l30-113 sa atijevom grafikom xpress 200m koja ima 128mb memorije, a u uputstvu pise up to 256mb, u biosu ne postoji opcija, ili ja neznam da nadjem,da bi podigao memoriju na 256mb, jer imam 2x1gb ddrII na 533, elem kako da dignem da prostis memoriju na 256mb:mad:

Podesava se iz drajvera graficke kartice, kod moje devojke na Toshibi L30-100 se opcija za 128MB pojavila tek kada je stavljeno 512MB, do tada su bile opcije 32 i 64. A da li ima koristi? U starijim igram nema u najnovijim ima ali njih i ovako ne mozes da pokrenes.

Nije valjda da ocekujes da ces poboljsati performanse grafike ako joj dodelis jos 128Mb sistemske memorije !!! Nemoj tome da se nadas jer neces dobiti nikakva ubrzanja. :trust:
Elem pogledaj pod podesavanjima za drajvere u Win-u.

hvala na odgovoru , samo ako mozes biti malo konkretniji , jer nigd ne vidim mogucnost da mi dozvoli da promenim ram

Kod mene na MSI-u postoji ta opcija u biosu.

kada je racunar imao 512mb rama , grafika je imala 64mb , kada sam stavio 1024mb, grafika je sama otisla 128mb, ali sada kada ima 2gb rama grafika i dalje stoji na 128mb iako joj je maximum 256mb, a nigde nema mogucnost da ja podignem memoriju :crash:, posto nece automatski da uzme 256mb, pa zato pitam da li iko ima ideju kojom mukom da ga mucim:smash:,
pokusao sam iz drivera graficke ali je ta opcija zaviljena , pa ako ko ima kavu ideju...:)

promeni drajver graficke, kazem ti kod moje devojke na istom lapu imam mogucnost promene.

cim probam drugi driver javljam, hvala

I kod mene na FSC-u se kolicina graficke memorije podesava iz bios-a.

Nazad
Vrh Dno