Šta je novo?

Dodavanje modema na laptop

Blueboyns

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2002
Poena
604
Nedavno sam uzeo Acer emachine 520 za ofis i net, za šta je i namenjen, stavio xp sp2 i sve to radi super.
Medjutim iz nekog razloga sam mislio da mi neće trebati modem na laptopu, a treba mi i to jako...

Jel neko zna jel može da se doda na ovaj laptop i kako?

Otprilike znam da bi to trebalo da bude neka PCMCIA kartica ali ja nemam pojma da li ovaj laptop uopšte ima te slotove (pošto je subnotebook), kako oni izgledaju, kojeg su tipa, gde da ih tražim, povežem kartice na izlaz.
Pokušao sam da otvorim laptop ali i kad izvadim sve šrafove nemogu da skinem donji deo, a ne bih baš da na silu rastavljam ipak je još nov pod garancijom :)

Nemam nikakva iskustva sa laptopvima pa savet može slobodno da bude novice-friendly :) znači korak po korak...

Striji model 510 mislim da je imao modem, a ovaj pored dvd vratanca ima otvor i oznaku za modem ali je zalivena.

kupi usb modem... za 10ak evrica

Dobro covek kaze - USB modem je prava stvar.

Kupio sam jedan takav - Trust sa oznakom MD-1270. Velicine je kao jedna ili 2 USB fles memorije, na jednom kraju je USB kabl koji ide u laptop, na drugom kraju je telefonski prikljucak. Sve radnje radi, ukljucujuci slanje i primanje faksova.

Striji model 510 mislim da je imao modem, a ovaj pored dvd vratanca ima otvor i oznaku za modem ali je zalivena.
Nije. Bar onaj koji je jednom prilikom došao do mene.

Ne znam samo zašto bi neko uzeo eMachines pored relativno jeftinih hp laptopova.

Da USB modem je jednostavno rešenje ali ja bih ipak više voleo kad ne bih morao posebno da vučem modem i mislim o njemu nego da je sve to lepo unutar laptopa.

Znači jel neko zna jel može PCMCIA modem u emachine 520 i kako?

Nazad
Vrh Dno