Šta je novo?

Dodavanje memorije

• Začetnik teme Začetnik teme cilset
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Ploca je Asus A7V8X-X. Trenutno imam jedan modul memorije 512 mb ddr 400, 184pin.
Zanima me da li mogu da dodam neku ddr2 na 533 - 200pin ili neku drugu ili moram onakvu kakvu imam?
Ne znam da li je to kompatibilno?

Pa ta tvoja ploca podrzava samo memoriju na 266/333/400MHz tako da nista od ddr2 na 533 sa tom plocom. Pa ddr2 memorija ima 240pin-ova ako se ne varam, ako gresim ispravite me, kako si mislio da je ubodes u DIMM sa 184.

Znaci ti mozes da uzmes memoriju na 266/333/400MHz ali ti je najbolje da uzmes onakvu kakvu vec imas.

Ne znam da li je to kompatibilno?

Ddr2 memoriju ne mozes ni da ubodes u tvoju plocu.

Pozdrav.

jedan ortak to probao iako sam mu govorio da to NE MOZE, posle je i on to shvatio,... ali kasno 😀

jedan ortak to probao iako sam mu govorio da to NE MOZE, posle je i on to shvatio,... ali kasno 😀

Bas me interesuje kako je mogao to da proba bez upotrebe klesta, skalpela ili slicnih alata (cak i macetom je to nemoguce) jer memorija fizicki ne pase, tj. zarez na memoriji nije na istom mestu.

Dolazio mi je racinar na servis sa sdramom ubodenim u ddr plocu (memorijski modul je imao 3 (tri) zareza, 1 je bio kucne radinosti) i soketom busenim da bi ne odgovarajuci procesor mogao da se ugura (bukvalno) u soket. Svasta covek moze da uradi a i da vidi!!!!! Bez ostecenja komonenti, taj poduhvat je prilicno nemoguc.

🙂))) ne mogu da verujem da ste gurali ddr2 memoriju u slot za ddr1. Mogli ste ostetiti ne samo memoriju vec polomiti plastiku na memorijskom slotu.

Poslusaj ljude, slotovi za DDR i DDRII se razlikuju !!!

DDR 2 ne paše na tvoju ploču, ali to si već shvatio zato savet: kupi još 512MB DDR400 i rešio si problem. E, sad pošto neki mem. moduli znaju gadno da zezaju na nekim pločama - neće da prorade; u stvari ne možeš uopšte da digneš sistem (meni se desilo da mi se kod nadogradnje memorije s..bao BIOS), najbolje da memoriju ugradiš kod onog gde je i kupiš pa nek proverava dal' je kompatibilna ili ne, a ako ćeš da ipak probaš domaću radinost uzmi SAMSUNG memoriju jer garantovano radi na svakoj ploči i sa skoro svim drugim proizvođačima (512MB cca2.800,00 din.) :crash: Haug!

Meni se pre jedno 7 godina desilo da nabodem memoriju SDRAM, iako ona ima ona dva zupca, obrnuto, i sad ne mogu da verujem kako sam to uradio, ali bilo je AT kućište, slaba pristupačnost i vidljivost, samo sam osetio da nešto gori! Brzo sam isključio i izvadio memoriju, a čipovi nabubrili, frka me uhvatila, memorija je tad dosta skupa bila, ubodem ja nazad kako treba i gle čuda radi, neverovatno, ali istinito! I što je najsmešnije pre godinu dana sam išao da nameštam istu tu mašinu i još sve radi kako treba!? A verujte mi na reč, čipovi su skroz nabrekli!
Znači uzmi DDR memoriju i možeš da tražiš NCP iako je možda najslabija, provereno radi na toj ploči, a može i PQI, nikad mi na toj ploči nisu pravile probleme, a ta ploča spada u najprodavanije na našem tržištu!

Aj, kad sam već tu, da ne otvaram novu temu:

Moju mašinu imate u listi, danas sam bio do prodavnice, nude Kingstona DDR2 modul od 1 GB DDR2 za oko 1900 dinara. Hoću da uzmem 2 modula, znači 2 GB DDR2. Lik mi kaže da ne moram vaditi ovih 512 DDR ram-a koliko imam, jer moja ploča možda podržava da mogu da rade i DDR2 i DDR memorije u isto vreme. Moju ploču imate na list, a nisam znao da mogu DDR i DDR2 memorije da rade zajedno, naravno, sve bi radile na FSB-u ove DDR memorije.
Ili je bolje da izbacim tih 512 DDR-a, i ostavim samo ova 2 GB DDR2?

imao sam a7v8x-x.moze ddr400 ali samo 1 modul,cim se ubode drugi brzina pada na ddr333.
Maksimalni fsb ove ploce je 333 pa je meni davala bolje rezultate kad je i mem 333.Inace nema pci lock pa pazi kad oc-jes.

Moju mašinu imate u listi, danas sam bio do prodavnice, nude Kingstona DDR2 modul od 1 GB DDR2 za oko 1900 dinara. Hoću da uzmem 2 modula, znači 2 GB DDR2. Lik mi kaže da ne moram vaditi ovih 512 DDR ram-a koliko imam, jer moja ploča možda podržava da mogu da rade i DDR2 i DDR memorije u isto vreme. Moju ploču imate na list, a nisam znao da mogu DDR i DDR2 memorije da rade zajedno, naravno, sve bi radile na FSB-u ove DDR memorije.

Tog lika treba izudarati. Nadam se da si iz prethodnih postova razumeo i zasto.

Pozdravi ti lika i reci mu da nauci neke osnovne stvari

LoL,kakav biser :wall:

Tog lika treba izudarati.

Baseball palicom u glavu :eyebrows:

http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=K8N_Neo3-F

ne piše da može DDR2...

Sta ce prodavci sve reci samo da bi prodali...

Mozda ga nije razumeo. Mozda je hteo da kaze da su obe DDR ali da su razlicite brzine, pa ce raditi ali na taktu ove sporije. Nagadjam da je to logicnije nego ona prica odozgo.

Jedino ako je mislio da ploca ima podrsku za obe vrste memorija kao sto je Matsonic imao podrsku za DDR i SDR, mada nisam cuo ni za jednu plocu koja podrzava DDR i DDR2 🙂 Ko zna, danas svakavi likovi prodaju racunarsku opremu 🙂

Nazad
Vrh Dno