q3railer
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.06.2004
- Poena
- 645
Razmisljam se da dopunim racunar sa jos par kulera koji bi poboljsali cirkulaciju vazduha u kucistu...To mi je palo na pamet posto sam primetio da se kuler na mom Athlon-u 64 3200+ u ovim toplijim danima penje do 5200 obrtaja, a to hukanje mi strasno smeta, pogotovo ako recimo prebacujem film sa DVD-a u DIVX, i posto je opterecenje procesora 100%, kuler se zavrti na 5200, temperatura ne prelazi 50C, a ja recimo nesto citam u sobi, to poprilicno dekoncentrise...E sad, razmisljam se da montiram 2 kulera koji ce izduvavati topao vazduh iz kucista i to na mesto ispod napajanja, ali hteo bih da montiram i jedan na providnu stranu kucista, posto isto ima mesto za 1 kuler...Pretpostavljam da bi se smanjila buka na CPU kuleru, ali kakvu buku bi sad proizvodili dodatni kuleri, i koliko snage u pogledu napajanja treba, posto je moje napajanje CHIEFTEC 360W uz CHIEFTEC BX kuciste? Ako neko ima neki predlog nek javi...I da ne bih pisao 2. post, interesuje me gde bi mogao da nabavim memoriju 1GB (2x512MB Kit) DDR/400MHz CORSAIR ValueSelect, CL2.5, trazio sam svugde, ali slabe vajde...gledao sam cak i kod jednog od generalnih uvoznika, a vec 1-2 meseca nista...Vec imam istu takvu memoriju, pa bih da je podignem na 2GB, a ne bih eksperimentisao sa drugim proizvodjacima...