Šta je novo?

Dodatne baterije za telefone

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,405
Pretpostavio sam, iako nisam vidjao.

Sama implementacija je po meni LOL, jer nosim punjac koji se puni.... i glomazno i nelogicno.
Ali vidi se da neko ozbiljnije razmislja o tom problemu, mozda i naprave nesto pametnije!

Kao sto je poklopac baterije ili pozadina telefona koja ima solarne celije na sebi. To ce sigurno Apple da uradi prvi, kao sto je na iPhone 5 ugradio fingerprint reader u home button 😀

Poslednja izmena:
Hmm. Cudi me da od gomile shiite-a za iPhone, ovo nigde nisam video.... a ozbiljno korisno izgleda! (ma koliko mislim da treba naci bolje nacine, ali svejedno...)

Primetio sam da za moj ArcS recimo, mogu da zamenim bateriju i ne resetujem sistem! Ukoliko se telefon puni, imam oko 10-ak sekundi da izvucem staru i stavim novu bateriju i nastavlja rad normalno.
Znaci jedna vrlo slaba baterija, koje se ne vadi i koristi kao bekap telefona, i jedna zameljiva bi bio pun pogodak!

Pretpostavio sam, iako nisam vidjao.

Sama implementacija je po meni LOL, jer nosim punjac koji se puni.... i glomazno i nelogicno.
Ali vidi se da neko ozbiljnije razmislja o tom problemu, mozda i naprave nesto pametnije!

nije nelogicno ako recimo ides na neki dugacak put busom i hoces recimo da koristis dosta mobilni telefon.. nemas gde da ga napunis. Btw, el ima ovako nesto kod nas da se uzme?

Nisu ove zezancije ni malo jeftine, cak ni ove Kineske, gde se frljaju sa mah kao sto su nekada, a i sada to rade sa watima zvucnika i slicno. Gruvaju brojke od po 10.000 -20.000 pa i vise mah, sto je teska fantazija. Lazu cesto i 10X . Za telefone kod kojih se baterija normalno menja, najjeftinije je imati 1-2 , zavisno koliki su apetiti , rezervnu u dzepu vec napunjenu.

Имао сам нешто слично уз HTC Dream 🙂
T1l.dhXaOQd0QKmec9_103151.jpg

Ово ми је све страшно смешно јер је одговор веома јасан. Произвођачи треба да одустану од маније телефона чија дебљина тежи дебљини платних картица :d хоћу дебљи телефон јер лепше лежи у руци, делује солидније и има бар дупло јачу батерију од тренутних модела које корисници морају да пуне сваки дан, ако им након јаче употребе издржи и цео дан :crash:
И не, нећу да купујем кинеске копије и посебне поклопце већ да понуде моделе који фрабрички имају толико батерије, па пошто су дебљи може у њих да стане и боља оптика за камеру 🙂

Uzmi onda Razr MAXX, pored tih 3300 mAh nece ti trebati dodatna baterija.

@Adam, ne hvala.... radije bih telefon koji je kao kreditna a da baterija traje pola dana nego sadasnje modele i da traju 4 dana 🙂 Sve dok je zamenljiva baterija naravno.

Kako mnogo vremena provodim u prirodi a telefon korsitim i kao GPS postalo mi je neophodno da imam veći kapacitet baterije. Uzeo sam kod Kineza neku bateri pek od 10000 mAh, mada je verovatnije 5000. Radi posao sasvim dobro.

OT: Koliko dugo drzis ukljucen GPS i koliko trosi bateriju tokom dana?

Za tu cenu i velicini ja stvarno ne bih bio siguran da ovo nije ismejavanje Appleovaca 🙂

OT: Koliko dugo drzis ukljucen GPS i koliko trosi bateriju tokom dana?

GPS ne držim stalno uključen nego samo kad sam na terenu (planinarenje, vožnja bicikle, 4x4 ofroad i slično). XperiaX10, dok je bila nova uspevala je da sastavi neverovatnih 10 sati rada, međutim, vremenom je baterija prilično oslabila i sad ne mogu da računam na više od 6.

Sa spoljnom baterijom.. pa... još se nije desilo da sam je ispraznio...

Mene sve ovo podseća na vic iz osamdesetih godina kada se na aerodromu sreću Amerikanac i Rus. Kreće neka priča kad rus primeti sat kod amera. Kaže što ti je lep sat a amer će (sav ponosan) ne samo da je lep već pokazuje vreme u tri različita grada sveta, ima štopericu i vodootporan je. Kaže amer (podrugljivo) rusu ni tvoj nije loš - gledajući džombu na rusovom zglobu. A rus - ma nije lep kao tvoj ali izračunava vreme za sve vremenske zone sveta, ima kalendar, horoskop, toki voki, igrice, satelitsku navigaciju (vreme osamdesetih da podsetim). Kaže Amer WOW, ako to sve može tvoj sat šta li tek može taj kofer što ga držiš u ruci. A rus će na to - nije to kofer, to je baterija za sat🙂)))

Nazad
Vrh Dno