Šta je novo?

Dodatna Memorija

Be_HappY

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2006
Poena
310
Nameravam da uzmem dodatnu ram memoriju... pa posto nisam bas upoznat sa hardverom dovoljno imam pitanjce.
1. Da li je bitno kakvu memoriju uzimam u zavisnosti od moje konfiguracije?
2. Mogu li da zeznem neshto ako tutnem bilo shta?

Moja konfiguracija:

Maticna Ploca : MSI (MS-6712)
Chipset : VIA KT400 (VT8377)
Procesor : AMD Athlon XP @ 1666MHz

Fizicka Memorija : 256 Mb (2 x 128 DDR-SDRAM )
Informacije SPD EEPROM (DIMM1) :
Proizvodjac : Neodredjeno
Part Number : Neodredjeno
Seriski Broj : Neodredjeno
Type : DDR-SDRAM PC2100 (133MHz) - [DDR-266]
Velicina : 128 Mb (2 rows, 4 banks)
Module Buffered : Ne
Module Registered : Ne
Sirina : 64-bit
Greska Konekcionih Mogucn... No
Max. Burst Length : 8
Refresh : Normal (15.625 µs), Self Refresh
Voltage : SSTL 2.5v
Podrzane Frekvencije : 100MHz, 133MHz
CAS Kasnjenje (tCL) : 2 clocks @100MHz, 2.5 clocks @133MHz
RAS to CAS (tRCD) : 2 clocks @100MHz, 3 clocks @133MHz
RAS Prepunjenje (tRP) : 2 clocks @100MHz, 3 clocks @133MHz
Vreme Ciklusa (tRAS) : 5 clocks @100MHz, 7 clocks @133MHz​

Graficka Kartica : ATI Technologies Inc Radeon 9000 Series (RV250)
Hard Disk : Maxtor (61 Gb)

PS. Oce li moci tu da upadne KINGSTON 256MB/DDR400?
Hvala unapred :cigar:

I da zaboravih... hocu da dokupim memoriju u svakom slucaju ako Ovaj Kingston ne PASHE dajte mi predlog ( link ka prodavnici :) ) kakvu da uzmem... :d

Verovatno ce moci ali ce ti raditi na 266MHz jer su ti ove dve na 266MHz, znaci svejedno ti je da li ces dokupiti na 266 ili 400 MHz. Jedino sto ces imati memoriju ako budes menjao racunar (mada ces mozda tada menjati i memoriju :) )

Hmmm... da li je moguce da mi se zbog dodatne memorije koju sam ubacio komp resetuje sam od sebe ili prosto ukochi???

Naravno da je moguce, probaj za pochetak da im zamenish mesta i nadjesh najsigurniju kombinaciju koja i ochitava svu memoriju i radi kako treba... Ako ne uspesh onda probaj samo tu memoriju dal radi sama u tvojoj plochi... Ako ni sama nece, onda si se zezno... Sa memorijom ti je uvek tako... Najvishe se isplati kupovati polovnu, jer uvek mozesh da je prvo probash...

DjoleNS je napisao(la):
Naravno da je moguce, probaj za pochetak da im zamenish mesta i nadjesh najsigurniju kombinaciju koja i ochitava svu memoriju i radi kako treba... Ako ne uspesh onda probaj samo tu memoriju dal radi sama u tvojoj plochi... Ako ni sama nece, onda si se zezno... Sa memorijom ti je uvek tako... Najvishe se isplati kupovati polovnu, jer uvek mozesh da je prvo probash...

Radi kako god okrenesh... ali kada pustim neku igricu (NFSU, The Sims2) prosto se ukochi posle nekog vremena ! ! ! ? ? ? :crash: :crash:

Nec je proizvodjach ... imam 2 od 128mb i jednu od 256mb

Prilozi

• memory.JPG
    memory.JPG
    95.8 KB · Pregleda: 46
Nazad
Vrh Dno