Šta je novo?

Document and settings

• Začetnik teme Začetnik teme frrka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

frrka

Čuven
Učlanjen(a)
17.09.2005
Poena
975
Da li mora doticni folder da se nalazi na c: ili mogu da ga stavim bilo gde?
Da li to radim pri instl. win. ili mogu sada tj posle 2 god od instal. wina

To specify a different folder for the "Documents and Settings" folder during installation, follow these steps:
1.Use the /UNATTEND switch with Winnt.exe or Winnt32.exe and insert the following entry into the Unattend.txt file, where z:\foldername is the path and folder name you want:
[GuiUNattended]
ProfilesDir = z:\foldername

2.Install Windows. The path you included in the Unattend.txt file is used instead of the default "Documents and Settings" folder.

Ocigledno moze ali nsto mi nije jasno.
Zasto je pod 2. instal win. tj gde ja onda promenim Unatted.txt

U folderu documents and settings se ne nalaze samo my documents 😉

a i ne mora sa tweak programom :d

Poslednja izmena:
frrka je napisao(la):
Ocigledno moze ali nsto mi nije jasno.
Zasto je pod 2. instal win. tj gde ja onda promenim Unatted.txt
Pa tamo odakle se instalira Windows.
Ako reinstalacija nije opcija onda moraš da koristiš onaj replace slalom kroz registry koji je na kraju ZoNijevog linka.

Meni, u principu, ne smeta da taj folder ostane tamo gde je, s tim da My Documents uvek prebacim na D. Ono što je problem je to što mnogi programi tu trpaju svoje baze. Kad sam počeo da koristim Mozilla Scrapbook on je po defaultu sve stavljao tu, pukao Win i otišli i neki važni fajlovi, kojih više nema na Net-u. Posle sam scrapbook bazu stavio na D, ali gubitak se već desio.

imas tweak program Tweak Xp Manager koji ti izmedju ostalog omogucava da prebacis bilo koji od foldera sa C-a.
Licno nisam probao kako radi,ali ostatak koji jesam odlicno radi.

Moze i posle da se premesti (bar folder my documents i svi njegovi podfolderi) desni klik na my documents na desktopu , pa pod target , move i prestis na d: ili bilo gde, folder moze da se zove kako god . s tim sto u slucaju vise korisnika (profila) na istom racunaru to mora da se uraditi za svakom posebno.

Nazad
Vrh Dno