Šta je novo?

DOC -> JPG

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
dakle microsoft word doc u .jpeg
Kako najelegantnije ovo izvesti? capture ekrana mi bas nije elegantan, a i treba mi malo kvalitetniji jpeg...

Bacis doc i worda prvo u pdf koji posle otvoris u zeljenoj rezoluciji u Photoshop-u , sravnis lejere i snimis u odg. format.

Desni klik na sliku u dokumentu, pa izabereš copy (ili levi pa CTRL+C).
Onda otvoriš Photoshop i pritiskaš redom CTRL+N, ENTER, CTRL+V, CTRL+S, onda odabereš .jpeg iz padajućeg menija, odabereš ime i mesto gde ćeš da ga sačuvaš i na kraju spičiš još jedan ENTER. ,)
Nema kud elegantnije od toga. :smoke:

Najelegantnije resenje je capture slike, pa otvoris IrfanView, stavis Paste i snimis sliku...
Prostije od ovoga ne postoji...

voodo sto ne citas moj post pre nego sto odgovoris |>
vec sam napisao da mi capture ekrana nije dovoljno dobar, tj dobija se slika jadne rezolucije...
trenutno sam radio nesto preko microsoft image printera ili kako se vec zove... bude solidan rezultat...
medjutim ispostavilo se da mi varijanta sa jpeg ne radi posao kako sam ja hteo, tako da moram neku drugu varijantu da smisljam, sto nema veze sa ovim threadom, posto ce biti programerski problem...

morbiuse, ako sam tvoj post dobro razumeo skroz si promasio temu... da u tom docu ima slika ne bih sigurno nista pitao |> nego mi je trebalo da se doc pretvori u sliku, nesto kao obrnuti ocr |>>

Poslednja izmena:
Aha, kapiram...
Samo ne mogu da ukapiram zašto ti je potrebno da tekst pretvaraš u sliku.
ASCII sličice ili tako nešto?

Ne znam zasto doc > jpeg kada jpeg jako lose kompresuje slova.
GIF je daleko superiorniji format za text+slika dokumente i u vecini situacija daje 5-10x nizu velicinu fajla od JPEG ekvivalenta. Pri tome nema nikakvih vizuelnih gubitaka u slici, distorziji boje i ostrini slova.

Nije konkretno vezano za problem, but just my 2 cents.

Gif mi nije upotrebljiv, ako se dobro secam...
cini mi se da program u kome treba ovo da koristim guta samo jpeg i bmp (provericu jos), velicina dobijenog jpga i nije posebno bitna (mislim da mi je bmp prevelik, ali mozda i nije), ali je sa capture definitivno nedovoljna
nisu ascii slicice vec su neke tabele, obrasci i slicno sto treba da se popunjava, to onda uzmem kao pozadinu za program za izvestaje i preko toga unosim tekst, na kraju sve zajedno na stampac...
najbolje resenje problema sam nasao u programu omniformat, koji je relativno besplatan, tj besplatna verzija je adware/nagware, ali kad sam offline radi super...

A zašto pobogu stavljaš te tabele i obrasce kao sliku u pozadini? Zašto ih ne popunjavaš direktno u Wordu? Jedino ako moraš da imaš legalan Word, a nemaš para za njega, ali onda pređi na OpenOffice.
Ako ti te tabele i sl. nisu preko cele stranice, zumiraj malo, a onda capture screen. Čisto kao ideja.

Sad cu skroz da izadjem iz okvira sobe, ali kad ste navalili
obrazac se, NARAVNO, ne popunjava rucno... da je to slucaj stavio bih ga u rtf i koristio iz cega bilo gde bilo...
popunjavam ga iz jave i vucem podatke iz baze podataka i to onda sve stampam...
e sad, prvo sam mislioi da rucno u svaki taj rtf dodam nesto tipa ||imeprezime|| pa da onda odradim search&replace programski i ubacim pravu vrednost, ali sam onda skontao da ce to stampati biti bitch (kontam da postoji nacin da se to lepo odradi, ali me zaista mrzi da se igram)... pa posto vec u oviru projekta koristim iReports, a on ne podrzava rtf, a xml koji word snimi nije kompatibilan sa xml fajlovima koje ovaj koristi, onda mi se ovo ucinilo kao najbolje resenje... nije bas toliko estetski, koliko je jednostavno |] kao vrhunac srece formulari su na cirilici, a ceo program barata sa latinicom |> posle popunjavanja izvestaja dobijem preview i onda se on lako stampa, snima u pdf ili sta mi vec zatreba |]

Hmmm, ako koristiš XML, ne postoji nešto što "nije kompatibilno" sa nečim. XML je zato i razvijen, da omogući razmenu dokumenata između raznorodnih aplikacija/formata.

Ovo što si ti naveo zvuči kao "Solomonsko rešenje", mada bih ga ja možda nazvao "okolišanjem", jer pretvaranje teksta u sliku po meni nije dobro rešenje.

Evo npr. napraviš bazu u Access-u, popuniš podatke po tabelama, napraviš formulare u Word-u (mož' i Japanski, a kamoli ћирилица) i zatim odradiš linkovanje baze u Word i to je to, posao od 1h plafon. Kakva Java, kakvi bakrači.

Sorry na pametovanju, ovo je samo moje glasno razmišljanje.

Nazad
Vrh Dno