Šta je novo?

Dobri ddr2 value moduli

Kolika bi mogla da bude potrosnja "orleansa" na 2.9Ghz pri 1.55V? Ja racunam oko 87W. Da li gresim ili ne?

AMD deklarise zvanicnu potrosnju prema najjacem u segmentu, znaci ako je potrosnja za Orleans deklarisana na 62W toliko trosi najjaci tj. 3800+ na 2.4ghz na def voltazi koja je nadam se 1.4 jer i tu ima oscilacija, koliko trosi u ocovanom rezimu ne znam tacno ali bih i ja rekao da je tu negde oko 85W.

Sklopio sam pre neki dan moju prvu Intel masinu. Ubacio sam Transcend PC800 2X1GB, sa Hynix cipovima. Posto nemam puno iskustva sa Intelom digao sam ih na 1066Mh i ostavio voltazu na auto. Proslo je bez problema, komp najnormalnije radi, prolazi sve testove. Nastavio sam sa dizanjem magistrale i stigao do 1106Mh (napon i dalje na auto). Tako radi vec 3-4 dana bez ikakvih problema. Ploca je Asus P5B-Deluxe. Za sad sam vrlo zadovoljan, pogotovu sto je razlika u ceni izmedju modula Transcenda od 1GB 667 i 800 oko 13%.

Sklopio sam pre neki dan moju prvu Intel masinu. Ubacio sam Transcend PC800 2X1GB, sa Hynix cipovima. Posto nemam puno iskustva sa Intelom digao sam ih na 1066Mh i ostavio voltazu na auto. Proslo je bez problema, komp najnormalnije radi, prolazi sve testove. Nastavio sam sa dizanjem magistrale i stigao do 1106Mh (napon i dalje na auto). Tako radi vec 3-4 dana bez ikakvih problema. Ploca je Asus P5B-Deluxe. Za sad sam vrlo zadovoljan, pogotovu sto je razlika u ceni izmedju modula Transcenda od 1GB 667 i 800 oko 13%.

Lepo, sada nam daj i neki "dokaz" (bez uvrede) da ta memorija radi stabilno na tih 1106MHz (dovoljno ce biti i onih 1066) u sta cisto sumnjam.
:wave:

AMD deklarise zvanicnu potrosnju prema najjacem u segmentu, znaci ako je potrosnja za Orleans deklarisana na 62W toliko trosi najjaci tj. 3800+ na 2.4ghz na def voltazi koja je nadam se 1.4 jer i tu ima oscilacija, koliko trosi u ocovanom rezimu ne znam tacno ali bih i ja rekao da je tu negde oko 85W.

Nasao sam podatke da je 4000+ Orleans koji radi na 2.6GHz pri 1.35V 62W potrosnje.
Dakle 2.9Ghz pri 1.55V bi dalo 91W.

Poslednja izmena:
Dogurao sam do 562,5 x 2 = 1205. Nisam ga silovao, jer nemam vremena. Nadam se da ce ovo biti dovoljno. Prolazi 3D Mark05 bez bez problema i seckanja. Posto radim video obradu, u Premieru Pro 2.0 ne pokazuje ni jednu nepravilnost, render ide suludo brzo. Za mene je to najbolji test stabilnosti.
Pozdrav

Prilozi

• Transcend.jpg
    Transcend.jpg
    192.7 KB · Pregleda: 3,883
Poslednja izmena:
Dogurao sam do 562,5 x 2 = 1205. Nisam ga silovao, jer nemam vremena. Nadam se da ce ovo biti dovoljno. Prolazi 3D Mark05 bez bez problema i seckanja. Posto radim video obradu, u Premieru Pro 2.0 ne pokazuje ni jednu nepravilnost, render ide suludo brzo. Za mene je to najbolji test stabilnosti.
Pozdrav

OK kad ti kazes. Daj jedan memtest 86+, Sandru 2006 ili... ma bilo sta.

Poslednja izmena:
Vise volim GoldMemory za test (do sada mi se u praksi pokazao kao restriktivniji) a Sandru ne zelim ni da komentarisem. Prime je test koji jako dobro optereti masinu. Sve cu to da uradim samo sad nemam bas puno vremena. Ne znam zasto, ali se prica da Core2 duo procesori pri prevelikom OC dovedu do seckanja u 3DMarku, sto kod mene nije slucaj.
Opet kazem da sam relativno ne iskusan sto se tice Intela, ali racunare poznajem od toga zivim. Mislim da je ovaj Transcend jako lepa kupovina, bukvalno sam dizao magistralu i sve radi! Overklok za debile :d

Poslednja izmena:
Tastatura il' digitron ti ne valjaju:D , a ti vidi sta :p .

Mozak:d :D :d :D :d :bottle:
Babi se snilo, sto je babi milo...
Stvarno ovo radim s'nogu, nisam ocekivao da se tako lako klokuju. Znaci stavis i ne mislis :p

Poslednja izmena:
1.Transcend DDR2 1GB PC800/CL5 (TS128MLQ64V8J)
2.Transcend JetRam DDR2 1GB PC800/CL5 (JM388Q643A-8)

koja je razlika?

Kako su se pokazali Twinmos i Corsair VX DDR2 667MHz 2x1GB moduli? Ima li neko iskustva sa njima i trenutno sta vredi uzeti od 2x1GB DDR2?

Poslednja izmena:
Kakvi su Hynix-i, C4 na AM2 platformi?
Trebalo bi nešto da ukombinujem pa da znam šta da očekujem... :)

Ja bih Twinmos preskocio, imao sam do sada prilicno losa iskustva sa njima.

Mozda preporuka za Kingston?!?

Ja bih Twinmos preskocio, imao sam do sada prilicno losa iskustva sa njima.

Mozda preporuka za Kingston?!?

Gde nađe Kingston, tu tek ne sme ništa da se garantuje, iam svakakvih sa svakakvim čipovima...

Bez Kingston-a ako se uzima Brisbane :).Uzmi Corsair value 667 ako mozes da nadjes.

Kako su se pokazali Twinmos i Corsair VX DDR2 667MHz 2x1GB moduli? Ima li neko iskustva sa njima i trenutno sta vredi uzeti od 2x1GB DDR2?
Ja sam uz AM2 3600+ Brisbane uzeo
DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/800MHz Geil Value, 240-pin, PC2-6400, CL5 (5-5-5-15), dual channel, LifeTime Warranty 6,750 83.6
Rade super na def nisam (jos) probao OC. Pre toga sam imao 2X1Gb Apacer DDRII800 i nisu hteli da rade zajedno. Mislim da je ovaj Geil jako dobra kupovine za te pare.

Patriot Signature Line DC kit 2x1Gb (plavi sinkovi) DDR800 CL5
2 sticka provjereno rade na 814Mhz 4-4-4-12 1T, 1.95V, dalje nisam testirao.
Idu preko 1000 sa CL5 (postavke prema SPDu) 2T na 2.2V. Maximum nisam tražio.
4 sticka (2 kita, sa različitim čipovima) rade na 814Mhz 4-4-4-12 2T, 2.0V pri 300Mhz FSBa, djelitelj 533 (na AM2 platformi).

Dule okaci da vidimo kako ide...:wave:

Evo kako radi Corsair VS 667 ipak max stabilno nije 1040 nego samo :d 1019. Inace zbog drzim je na oko 900 jer ne moze drugacije zbog procesora, ali evo obe shotke i na 896 i na 1019.

Pre ovog rama imao sam Apacer AM1 ddr2@800 koji je pravi krsh, sa nijm nista nije radilo stabilno, divider nije radio, ma propast...

Prilozi

• 5.jpg
    5.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 63
  • ddr1000.JPG
    ddr1000.JPG
    51.1 KB · Pregleda: 60
Nazad
Vrh Dno