Šta je novo?

Dobri 2.0 zvučnici do 100eur?

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
ogranicen sam sa prostorom tako da cu morati da uzmem nesto ovako

sve predloge na sunce :)

šta tražiš od zvučnika, sem da su 2.0? imaš Altecovih modela koji nude samo 2W, ali koštaju skoro 100e, a postoje i druge opcije, koje nude više galame za te novce :)

a mogao bi da se skrpiš i za neke jeftine Bookshelf zvučnike i slabije polovno pojačalo, ili neki 2.1 model?

predlozi sa IT sveta:
http://www.itsvet.com/proizvod/creative-gigaworks-t20/comp_tehn_speakers/39/470
http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-z-10/comp_tehn_speakers/31/464
http://www.itsvet.com/proizvod/creative-gigaworks-t40/comp_tehn_speakers/39/563

ili ovako:
http://www.player.co.yu/product.php?ID=687 + neko pojačalo...

Poslednja izmena:
није ми битан квалитет јер за то пара немам, умерено да се деру за једну собицу, имам тренутне неки гејнијус 2.1 и пун ми га је к****

нервирају ме каблови и све остало

---

ови ми се свиђају :)

http://www.player.co.yu/product.php?ID=687

какво појачало би ми требало за њих? и колко пара?

хвала :wave:

Gde mogu kod nas da se kupe microlab zvučnici. Video sam na njihovom sajtu jedne interesantne koji bi mi sluzili kao zadnji u sistemu. To su valjda Pure 10

Ista meta isto odstojanje, pa da ne otvaram novu temu (tema<>meta jos i rimuje). Prekopavo sam stare topike i izbor se uglavnom svodi na MICROLAB koliko sam primetio.
E sad koji modeli su aktuelno sada posle godinu dana?

1. Dakle 2.0 one and only (od vufera mi se povraca, bio sam kod ortaka sinoc i 2.0 je definitivno za muziku)

2. Da ima daljinac obavezno, makar i na kablu ili makar odvojeno pojacalo, da palim/ gasim/ pojacavam na zvucniku nema sanse

3. Jacina nije bitna moze i 2 x 10W ako su dobri

Eto toliko, ako imate predloge voleo bi da cujem.

Poslednja izmena:
Prvi put... drugi put..... ako nema jos predloga onda je to to?
Vidim da su 7C bas opaki, jesu li bas toliko bolji od 5c/6c?

Evo da javim utiske, uzeo sam 6C.
Prvo da se zahvalim Suicidal_Samuraju ko mi je rekao gde u KGu mogu da se nadju, hvala zemo!
Dakle, posle slusanja subwoofera, ovo je pravi pravcati odmor, al bukvalno, ko ocekuje da se tresu prozori nek juri nekog geniousa 7+1, ovo nije za to.
Znaci, sigurno sam subjektivan al zaista se neko primecuje razlika izmedju 128 i 320 kompresije na MP3-iju.
Zvucna je krdzavi realtek integrisani i siguran sam da bi na nekom Audigiju propevali.
Bas jeste kao slabiji, al setite se nishkih ili bilo kojih HiFi zvucnika 80-ih, bas je uvek bio umeren, reako bih da se svima koji slusaju muziku preko 2/5+1 sistema sluh vremenom izvitoperio.
Dalje, bas treba namestiti preko daljinca, moze malo da se cacne i to je sasvim dovoljno.
Ne znam sta bih jos rekao, pravi pravcati zaboravljeni stereo zvuk, dakle za muziku, 2/5+1 nikad vise.
Eto toliko od mene

Poslednja izmena:
Једна напомена кад су у питању SOLO 7c ( а вероватно и за 6c), када сам их прикачио на Реалтекову интегрушу ALC889, никако није ваљало, тотално је звук био неизбалансиран. Бас се расипао , високи шуштали и томе није било помоћи чак ни кроз еквилајзер, чак сам се и намучио када сам их прикључио на audigy 1, једва сам некако направио одмерен чист звук. На први "поглед" да се човек разочара и помисли "ма шта је Бре ово :S:"

Сви проблеми су нестали када је набављен x-fi gamer, све се само исправило уз пар малих измена. Значи звучници траже квалитетан извор и не могу да покажу свој прави потенцијал на интегруши или одиџију.

Зло је што драстично лошије звуче за разлику од А-6201 којима је одиџи 1 сасвим довољан. То се код њих види на свим ферквенцијама а посебно на басу који некако пробија, расипа се, није еластичан са интегрушом.

Uff i ja ću verovatno da uzmem 6C, samo me brine post iznad, jer imam integrisanu riltek :( Planiram ali nikako da navatam neki oglas za SB Live!, jel bi sa njom zvučali ok?

Ma i sa integrisanom, dok se ne snadjes mozes da prodjes, al samo zaprvo vreme. ***a ja imam Live@ ali ISA, steta nema gde da se spakuje.

Zvucnici koji nece zauzimati puno prostora je malo teze naci, ali mislim da bi Creative Gigaworks T20 bio dobar izbor, mali su, teski (znaci kvalitetni, a ne kao one Geniusove kantice nema ih 20grama), i mocno izgledaju! Jeste da su skupi za 2.0 sistem, ali je to ipak Creative, a Gigaworks je njihova najjaca serija, tako da ne moze da ne valja.

Uff i ja ću verovatno da uzmem 6C, samo me brine post iznad, jer imam integrisanu riltek :( Planiram ali nikako da navatam neki oglas za SB Live!, jel bi sa njom zvučali ok?

Evo ovako ja sam uzeo X-Fi Audio, tolko sam imao para, pretpostavljam da su i X-Fi audio u SB LIve! tu negde, hteo sam novu to je razlog sto nisam uzeo polovnu SBLive! i odgovor na tvoje pitanje je....(evo ovde se raspravlja o sound blasterima http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=177103)
...da sam se i sa tom jeftinom koji svi pljuju raspametio, znaci ako nemas neke extre zahteve, slobodno kupuj SBLIve! ili neki jefitiniji X-Fi, zvuk je extra (kakav li je tek na X-Fi music?) znaci kao da slusas one studijske zvucnike, ne mogu ti opisati, treba da se cuje. Ni prineti nije integrisanim karticama. Totalna razlika i pogresio bi da nisam uzeo.
Ako bi recima opisivao, sa integrisanom zvuk nekako pliva levo desno i bezi, a sa ovom je uterano pod liniju nemas osecaj "vodenog kreveta".

Poslednja izmena:
Evo ovako ja sam uzeo X-Fi Audio, tolko sam imao para, pretpostavljam da su i X-Fi audio u SB LIve! tu negde"
Zapravo, na Internetu tvrde da je to jedna te ista kartica. Creative krije ko zmija noge šta je Audio, ali su ljudi poredili čipove itd. i izglede da je X-Fi Audio zapravo SB Live! koji je softverski nabudžen da odgovara nekoj njihovoj internoj X-Fi specifikaciji.

To znači da sigurno nema onako dobar resampling kao Music, Gamer itd. (budući da EMU polovinu procesorske snage troši baš za resampling), nema 3D hardversku akceleraciju, nema ASIO podršku itd. Bezmalo sva iskustva govore da je za igre jedva upotrebljiva, ali nije nemoguće da je za muziku sasvim OK, pod uslovom da se koristi dobar softverski resampler na 48 kHz.

Ma jedini razlog je sto sam hteo eto kao novo iz kesice+ovo mi se cinilo ipak bolje od Audigy SE.
...
Sampling moze da se podesava do 96KHz i dubina do 24-bita.
...
Nek je samo i kao SBLive! pa je dobro, al opet kazem cak i ova ovakva kakva je osakacena je dupe/ glava za realtek, toliko je poboljsanje da to nije normalno, znaci nenormalno se sve bolje cuje, mogu samo da zamislim kakve su one prave X-Fi, ili mozda ko sto ti kazes za obican stereo tu i nema vise neke razlike?

toliko je poboljsanje da to nije normalno, znaci nenormalno se sve bolje cuje, mogu samo da zamislim kakve su one prave X-Fi, ili mozda ko sto ti kazes za obican stereo tu i nema vise neke razlike?
Ja razmišljam da kupim ovu karticu jer Music i onako ne može da se nađe, a Gamer je za ovu konfu koju koristim verovatno i bacanje para. Tačno je da bi mogla da se seli u sledeću konfu, ali ja kupovinu neke hi-end konfe (koja bi bila podobna i za nove igre) za sad nemam u planu ni pod razno. A kad, i ako, bude u planu, onda na 2-3 hiljade evra neće biti problem dodati još 100 za tada aktuelnu dobru zvučnu.

Pored ostalog, ova kartica ne pati od krckanja kao one sa EMU na nekim konfiguracijama, pa bih tim pre bio voljen da sačekam noviju X-Fi generaciju za nešto skuplje.

Dakle, kad se uzme da ja koristim XP (za čiji kmixer kažu na HA da je veliko ograničenje za dobru reprodukciju) i da ATP3 ipak nisu nikakvi top-quality zvučnici, sasvim je moguće da bi i meni bila OK. Bilo bi zanimljivo naći neki uporedni test.

Pošto se radi o softverskoj emulaciji, koliko kod tebe opterećuje CPU?

Има начин да се избеге процесирање звука кроз миксер из виндозе, а то је ASIO.
Ево код мене је ситуација решена тако што сам уградио ASIO output plugin за WMP, инсталирао ASIO4ALL (creative ми није радио како ваља) и то је то добије се АSIO репродукција из медија плејера :D

...
Pošto se radi o softverskoj emulaciji, koliko kod tebe opterećuje CPU?

Pa evo, Winamp pojede i do 4-5% znaci skace od 1-2 do 4-5%, ne znam gde bi jos mogo da gledam?

@Dule
Sta se tacno dobija sa ASIO?

Inace X-Fi Crystalizer radi i to je OK, mada ne bi cudilo da im je to samo ukljucen "tajni" ekvilajzer, razlika je primetna i bez ukljucenog Crystalizera je glupo i slusati, da zvucim ko politicar "ucvrsti basove, ojaca srednje i doda visoke" cudno onako daje neku punocu i jakocu zvuku.

Poslednja izmena:
Vrh Dno