Šta je novo?

Dobre radne stolice

Nova gaming/office stolica u IKEA, da li je neko imao prilike da je isproba?

Deluje ozbiljno, izgledom vuče na one skuplje stolice, nadam se da ima više opcija za podešavanja, poput Steelcase-a i Herman Miller.

Za ukrivo reklamiraj, menjaju za takve gluposti. I gledaj ako možeš da doplatiš za neku malo izdržljiviju, Markus, Langfjall, kvalitetnije urađeni modeli. Ni tu neće biti zaključavanja u svakoj poziciji, ali dugoročno pametnija investicija.
Ma kakvi, da placam svojim parama mi ne pada na pamet, ne znam u kakvim firmama ovde ljudi rade kad se malo malo spominje HM i neke stolice od hiljadu evra.

Ja sam jedva ovu iskukao, a presao sam sa ove https://www.ikea.com/rs/sr/p/renberget-kancelarijska-stolica-bomstad-crna-60493546/ koja je pukla posle par godina...

Ma kakvi, da placam svojim parama mi ne pada na pamet, ne znam u kakvim firmama ovde ljudi rade kad se malo malo spominje HM i neke stolice od hiljadu evra.

Ja sam jedva ovu iskukao, a presao sam sa ove https://www.ikea.com/rs/sr/p/renberget-kancelarijska-stolica-bomstad-crna-60493546/ koja je pukla posle par godina...
Ovu Rengebert iz ikee imam kod kuce... ok je stolica, ali nije za dugo sedenje... jedini problem koji sam imao i, i dalje imam je plasticni deo na kracima zvezde koji drzi tockove... i posle godinu - dve se nekako izlize i tockovi ne stoje lepo, nagnu se pod uglom nekim, pa ne moze da se kotrlja... par puta su mi menjali celu stolicu dok bila u garantnom roku, ali ova poslednja je izasla iz garantnog roka pa se problem javio...

Sad sam za kanc uzeo M295 mesh stolicu... Za sada sam zadovoljan... Videcemo posle nekog vremena kako ce se pokazati...

Steelcase Leap je deklarisan do 180kg i ima ga na KP refurbushed za do 60k dinara.
Hajde pomozi sa još malo informacija kad si već u toku.

Na KP postoji samo jedan prodavac koji ih nudi i to po tekstu bi se zaključilo da je iz Holandije salon.
Kod njega je običan V2 model 695,75e sa PDV-om (21%), 575e bez PDV-a, neki V2 Actionmodel € 514,25 sa PDV-om odnosno 425e bez PDV-a. Po tekstu oglasa na sve to ide i poštarina od 37,5e.

Da li znaš koja je razlika između običnog i "Actionmodel"-a?
Da li je zaista u pitanju salon u Holandiji ili neko to donosi u Srbiju?
Nekako mi je malo neprijatno da poručujem refurbished stolicu koja toliko košta a da pritom ne znam ni da li će stići, da ne mogu ni da je probam i na kraju da ne znam koliko će ove naše dahije da mi naplate na konto carine i poreza jer često kreativno dolaze do iznosa.

I jedno generalno pitanje za sve koji znaju - s obzirom da ni crni petak nije toliko daleko, da li znate da li prodavnice u kojima mogu da se kupe korektne radne stolice(Modrulj, Ikea itd) daju neke značajnije popuste na taj dan? Da li se isplati sačekati?

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da odavde donosi.

Action model ne postoji, moguce da tako oni zovu sa manje opcija, secam se da je mogla.da se uzme bez lumbalnog podesavanja i 4d naslona za ruke, kao i naslona za glavu.
Vidim da ta action kako je zovu, nema upravo to.
Naslon za glavu ti svakako ne treba njihov, jer je krs, vec uzmi iznad pominjani Atlas ako imas love i ako ti isti uopste i treba.
Lumbalnu i 4d naslone obavezno uzmi, to je highlight te stolice.

javljam se kao korisnik Markus stolice, 2 meseca. ja sam prezadovoljan
kao sto neko rece, subjektivna je stvar, u mom slucaju dajem 10/10 !

Pretpostavljam da odavde donosi.
Pa nalog se i zove Offeco, i ceo oglas je postavljen kao da je stvarno u pitanju nalog salona jer se spominje i opcija sa i bez PDVa kao i troškovi slanja. Ako to neko donosi valjda bi bila iskazana jedna cena u kojoj je sve to uračunato jer u suprotnom nije jasno šta se sve obračunava.

Naslov za glavu mi nije previše bitan. Super je ako je uključen, ali nije presudan ni najmanje.

Pa nalog se i zove Offeco, i ceo oglas je postavljen kao da je stvarno u pitanju nalog salona jer se spominje i opcija sa i bez PDVa kao i troškovi slanja. Ako to neko donosi valjda bi bila iskazana jedna cena u kojoj je sve to uračunato jer u suprotnom nije jasno šta se sve obračunava.

Naslov za glavu mi nije previše bitan. Super je ako je uključen, ali nije presudan ni najmanje.
Pa to njih pitas valjda :)

700e za polovnu stolicu (+ carina?) Koliko kosta nova Leap2 kod nas?

Ne placaju se carina i porez na polovne stvari koliko ja znam.
Imas i one sto donose preko nemacke, pa ne platis carinu.
Verujem da ako je oglas na KP, pisu svi troskovi.
Ja sam preko ambasada uzimao za 900e bez poreza novu pre ako se ne varam 5 godina. Dakle, tada je bila oko 1100e standardna cena, sada verujem da je barem 1300e.

@Rolle Pitaj tog na KP da li od njega dobijas i 5 godina garancije koje nude na sajtu.

pa i polovna roba ima vrednost, ako se uvozi mora da se plate dazbine

Da naplaćuju dažbine i na polovnu robu.
Imao sam prilike par puta da iskusim na svojoj koži za stvari sa ebay-a.

Ja reših da sklepam "stolicu" od auto sedišta.
Naći ću suvozačevo sedište od nekog francuza (Renault, Citroen...), zašrafiti patos od dasaka na šine odozdo i na njega ću ušrafiti ostatak, mehanizam, cilindar i zvezdu...

Ako je neko pravio takvo nešto, slobodno neka podeli utiske :)

Nova gaming/office stolica u IKEA, da li je neko imao prilike da je isproba?

Odgledao sam onaj video na njihovom sajtu, izgleda da su stavili napredniji mehanizam za naginjanje naslona za leđa. Kad naslon ide nazad, sedište se pomera napred, ne menja ugao i ne diže se gore. Deluje zanimljivo, sad još samo da neko proveri kakva je uživo.

Ja reših da sklepam "stolicu" od auto sedišta.
Naći ću suvozačevo sedište od nekog francuza (Renault, Citroen...), zašrafiti patos od dasaka na šine odozdo i na njega ću ušrafiti ostatak, mehanizam, cilindar i zvezdu...

Ako je neko pravio takvo nešto, slobodno neka podeli utiske :)
Pretrazi temu malo unazad, neko je pravio isto od auto sedista, ali je imao neko svoje postolje sa 2 nivoa sedenja.

EDIT: nasao sam... ovaj i sledeci post sa slikama https://forum.benchmark.rs/threads/dobre-radne-stolice.252799/post-7524928

Taj rad...samo što bih stavio klasični mehanizam, cilindar i zvezdu za radne stolice umesto fixnog postolja i tanju drvenu ploču/daske.
I kao što je rečeno tamo, mogu lako da dodam i naslone za ruke...

Nazad
Vrh Dno