Šta je novo?

Dobre radne stolice

Bio sam skeptičan ali za 12k DIN Markus je više nego odličan izbor. Ni 15k DIN nije mnogo. Evo već par dana je kod mene. Sa 175 cm, ne smeta mi visina, štaviše, odgovara mi. Ima sasvim dovoljno podešavanja za jednu kancelarijsku stolicu. Malo je sedište "tvrđe" ali kada bih sedeo dugo na njoj ili bih se navikao ili bih kupio dodatno jastuče (neko ga je pominjao, baš u Ikea). Lumbalni deo meni "naleže" baš gde mi odgovara, tako da se po tom pitanju ne žalim. Što se tiče visine, jako je dobro što mogu da naslonim glavu bez problema.

Sve u svemu za taj novac se dobija kvalitetna metalna zvezda, verujem da će mehanizam potrajati. Nisam nešto preterano debeo, oko 85 kg i neću nešto puno da je koristim.

Jel budu česte akcije za Markusa?

Jel ima neko preporuku za povoljniju stolicu (ispod 20k) za niske ljude, za ležernije sedenje? 167cm, 60kg. Ova neka krš stolica iz Jiska na kojoj sad sedim kao može da se nagne unazad ali samo ako se guram nogama, inače se vraća. Naglasio bih da volim nekad da budem u polu-ležećem položaju (sa nogama na stolu), a nekad u onom položaju kad je jedno koleno savijeno, sa stopalom na stolici, a drugo stopalo ispod guzice. Ne volim stolice koje forsiraju pravilno sedenje, imam osećaj kao da celu moju masu koncentrišu na sedalni deo.

I meni treba nešto slično do 200e da može da se skroz spusti naslon u ležeći položaj?
Ove kancelarijske ne nalazim sa tom opcijom bar ne u ovom cenovnom rangu, izgleda samo gejmerske da gledam?

mozda i nema za taj novac

I meni treba nešto slično do 200e da može da se skroz spusti naslon u ležeći položaj?
Ove kancelarijske ne nalazim sa tom opcijom bar ne u ovom cenovnom rangu, izgleda samo gejmerske da gledam?
Lokalni uvoznik kad sam uzimao stolicu za kući mi je rekao od tih gamerskih do 200e da gledam samo Bytezone Shadow (vjerovatno je rebrending neki ko zna čega), uglavnom je deklarisana na 180kg i barem mi oni rekoše da je neuništiva. Uzeo sam je, evo par godina je imam, kao nova mi djeluje a znam skoro u ležećem položaju da je koristim dok igram igre po par sati. 190/107kg sam tako da nije da me nema.

tu opciju za horizontalni polozaj samo gejmerkse to (99%) ne moze da ima ni jedna normalna stolica

Izasao je novi MARKUS model stolice u IKEA. Trenutno je cena niza za 1000 RSD. Ali je stolica i malo niza u odnosu na stari markus. Takodje razlikuje se i deo za podesavanje visine / nagiba. Ne znam da li ce ovo biti zamena i stara ce biti ukinuta ili ce postojati dve verzije.

1749630713299.png

Stara MARKUS

1749630850044.png

Prilozi

• 1749630980772.png
    1749630980772.png
    23.5 KB · Pregleda: 9
  • 1749630992349.png
    1749630992349.png
    23.5 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Ako nesto treba da se popravi na toj stolici je da podebljaju malo sedište i/ili unaprede materijal i naprave malo bolju lumbalnu podršku. Sve ostalo je u sustini ok.

Meni smeta i naslon za glavu - ponekad, ne uvek, ali dovoljno često imam osećaj kao da bih voleo da može da se pomeri unazad, kao da mi malo "gura" glavu unapred.
(visina ~181-2 cm)

Ako nesto treba da se popravi na toj stolici je da podebljaju malo sedište i/ili unaprede materijal i naprave malo bolju lumbalnu podršku. Sve ostalo je u sustini ok.
posto su je u skoro svim dimenzijama smanjili, ako je debljina ostala ista, to je onda kao da su je podebljali :D

Mrezasti sedalni deo ili sundjer?
Sta je po vama bolje?

Zavisi kog kvaliteta je jedno ili drugo.

Mrežasti ima minus sto prljavština/prasina prolazi kroz njega, pa se sve skuplja u velikim količinama ispod sedišta, na nekom od delova stolice ispod sedišta.

sto je to minus? :D

Pa da, kad bolje razmislim u neku ruku i nije.
Doduse, ne znam da li mreža pospešuje stvaranje tog viška dok se garderoba i telo trljaju o mrežu u odnosu na klasicno sedište. U prevodu, ne nakupi se toliko prljavštine u klasičnom sedištu koliko ispod mrežastog, ako si mozda na to ciljao.

Ma vise sam mislio sto se tice udobnosti i dugotrajnosti...
Meni su do sada sundjeri propadali (primetno) u roku od godinu dve... Ali to nisu bile neke kvalitetne stolice...

sto se tice udobnosti, meni je mreza udobnija, pogotovo leti, ali opet to je mozda vise personalno. mozda je nekome mreza previse soft ili previse hard, zavisi i od stolice i kvaliteta mreze.
ako su sundjeri propadali u roku od dve godine, mozda da probas sada neku sa mrezom, pa ako traje duze a prija ti, eto nasao si sta je bolje tebi. opet zavisi najvise od novca, ako su propadali na ultra jeftinim stolicama, mozda je to i za ocekivati, pa ako ti je bilo udobno onda uzmes neku skuplju :)

eto nisam ti skoro nista odgovorio :D
Pa da, kad bolje razmislim u neku ruku i nije.
Doduse, ne znam da li mreža pospešuje stvaranje tog viška dok se garderoba i telo trljaju o mrežu u odnosu na klasicno sedište. U prevodu, ne nakupi se toliko prljavštine u klasičnom sedištu koliko ispod mrežastog, ako si mozda na to ciljao.
pa trljaju se i o klasicno sediste, pogotovo leti kada je to i dodatni hot spot. e sada da li je lakse cistiti sediste ili ispod sedista zavisi i od modela i materijala. sigurno je high end kvalitetniji i u tom delu, samo zavisi koliko

Sto se tice udobnosti, zbog toga sam i rekao da zavisi od stolice do stolice, tj kvaliteta iste. Kontam da su neke mreže užasne i lično nisam ljubitelj istih, ali na aeronu su je zaista dobro napravili, ali i kosta. Verujem da je kod većine klasičnih sedišta problem da tokom sedenja splasne sundjer, pa krene zadnjica vise da boli kao sto je slučaj sa markusom.

Da, znam, plivam svako jutro sat vremena, redovno treniram, trčim maraton i nema ništa da me boli. Zapravo, ja sam se samo razmazio, pa kukam na nepostojeće probleme.

Bio sam da pogledam neke stolice, gledao uglavnom sa mrezom, u Modrulj - na NBG

1. M297
Stolica za koju sam mislio da ce biti dobra je dosta losa ustvari, tj taj sedalni deo... Mrezica je na sedalnom delu, ali uopste nema sundjer na delu gde mreza dodiruje ram sedalnog dela. Butine prakticno pritiskaju metalni ram sedalnog dela i to bas zulja...

2. M295
Ova ispod mrezice na obodu/ramu sedalnog dela ima sudnjer, i dosta je bolja. kvalitntno deluje... E sad, uporedjivao sam malo taj sundjer sa ergo human stolicom, i kao da je malo tvrdji taj sundjer i da vise pritiska butine od ergohuman stolice ali verovanto ce se razgaziti...
Kod ove mi najvise cena smeta od 34k :) Moram da pogledam da li ima nesto drugo za te pare.

3. M270
Po kvalitetu je malo ispod ove 2 gornje, rucice za podesavanje su nekako plasticne i na dodir jeftino deluju, ima sudnjer na ramu sedalnog dela, udobna je...

Pitanje:
Sta ima za max 34k sa mrezastim sedalnim delom, da valja?

Bio sam da pogledam neke stolice, gledao uglavnom sa mrezom, u Modrulj - na NBG

1. M297
Stolica za koju sam mislio da ce biti dobra je dosta losa ustvari, tj taj sedalni deo... Mrezica je na sedalnom delu, ali uopste nema sundjer na delu gde mreza dodiruje ram sedalnog dela. Butine prakticno pritiskaju metalni ram sedalnog dela i to bas zulja...

2. M295
Ova ispod mrezice na obodu/ramu sedalnog dela ima sudnjer, i dosta je bolja. kvalitntno deluje... E sad, uporedjivao sam malo taj sundjer sa ergo human stolicom, i kao da je malo tvrdji taj sundjer i da vise pritiska butine od ergohuman stolice ali verovanto ce se razgaziti...
Kod ove mi najvise cena smeta od 34k :) Moram da pogledam da li ima nesto drugo za te pare.

3. M270
Po kvalitetu je malo ispod ove 2 gornje, rucice za podesavanje su nekako plasticne i na dodir jeftino deluju, ima sudnjer na ramu sedalnog dela, udobna je...

Pitanje:
Sta ima za max 34k sa mrezastim sedalnim delom, da valja?
Je li imaju u Modruljovom salonu na NBG izložene sve modele nameštaja koji imaju u ponudi?

Pa namestaja ne, ovo je radnja samo za stolice i mislim da imaju i neki sto...
Od stolica imaju dosta modela, sigurno jedno 30 modela

pa nemaju sve ali mislim da imaju najvise modela od bilo kog drugog salona koji sam ja video... Vise modela imaju u salonu nego sto drugi imaju na websajtu...

Nazad
Vrh Dno