Šta je novo?

Dobre radne stolice

Da, ali od dve izlozene stolice koje sam tamo pogledao nijedna nije bila potpuno ista kao na toj fotografiji, vec su delovi bili drugaciji.

Sad tek vidim i da naslon nije isti kao kod Modrulja.

Lesnina
les.jpg



Modrulj
m291-ch-ergonomska-stolica-modrulj-600x600.webp
Isti je proizvodjac, i ta verzija postoji u katalogu ali opet ne bas takva vec je tamo malo drugacija. Ocigledno se igraju sa komponentama dal sam proizvodjac, dal nase maloprodaje...
 
Ni ta fotografija na sajtu ne odgovara u potpunosti izlozenom medelu u prodavnici.

Naleteo sam na video gde covek pokazuje njegovu 2.04 iz 2016 god, i kako koza izgleda posle 5 godina koriscenja :oops:, koliko sam razumeo sediste je pocelo da propada posle 2 godine, zvezda pukla, lumbalna podrska odpala... Ali je opet kupio istu stolicu samo noviji model, koji ima dosta poboljsanja. Nadam se da ove nove verzije imaju i mnogo bolju "kozu"

 
Upozorih vec u prethodnim postovima da su slike "all over the place" i da se ne mogu uzeti kao reprezent onoga sto ces dobiti u radnji a ti si me bas ispravljao "vido sam na slikama". :)

Pazi, s obzirom da lik kaze da zivi u stolici 24/7, posle 5 godina, ovo je otp ocekivano stanje. Ujedno ima 130kg ako sam ga ja dobro razumeo. Jos ako je od onih koji se znoje vise ili sedi u sorcu na ovoj eko kozi onda je ovo jos i super. Sediste kako god da ga okrenes je realno da se tapacira na 5 godina koriscenja. Zanimljivo je da mu je mreza i dalje super utegnuta i ne pokazuje nikakve defekte sto je odlicno jer to je otp jedina stvar koja ne moze da se zameni. Koliko vidim zvezda na toj staroj verziji je bila varena, na ovoj novoj je livena iz jednog dela sto znaci da nema sanse da pukne tako kako je njegova pukla. Licno se ne bih nadao "mnogo boljoj kozi", verujem da je apsolutno ista. Sve te eko koze su generano lose i tu dugorocne srece nema.

Primetio sam i ja da lift moram da korigujem jednom u dve nedelje, propadne oko 1 cm ali ne dalje, nije se to desavalo na starim stolicama bar mi se cini tako. Nisu ni ti liftovi skupi da se zamene jedino sto je smaranje kad treba da se izvade iz zvezde jer konusna veza zapekne posle duzeg vremena...

Sve u svemu, po njegovom licnom opisu, on je otp najekstremniji scenario koji postoji.
 
Poslednja izmena:
Ima i novi video na njegovom kanalu. Nova verzija stolice mu je propala posle 2 meseca koriscenja.:LOL:
Iskrivila se konstrukcija, mehanizam zaglavio, pukli neki sarafi, plastike... stolica vise nije za upotrebu.

On ima 130 kila, a kod njih je stolica deklarisana na 120 KG, dok je kod nas na 140 KG ( ne znam zbog cega)
Krucijalni deo koji drzi stolicu u pravilnom polozaju izgleda da je od suvise mekanog metala, on ga ispravlja lagano...

 
Da, videh i to. Kod mene nije ni mrdnula a ja sam 100kg i trosim je vrlo pristojno, 8h dnevno sigurno ako ne i malo jace. Mada ako je rejting na proizvodu 120 a ti stavis 130... jeste sve ok to sto on kaze 8%, nadmorska visina, gravitacija nije konstantna lol, sve to stoji ali opet ako pise 120 a ti stavis 130... Nije realno ni da je reklamira ili da je zena odnese na reklamaciju eventualno. :D

Vidim da je ovo "pandemijska" verzija tj. da je iz skorasnjeg perioda. Dosta se stvari sada "premoscava" na razne nacine, verovatno je los QC krivac jer stara nije tako otisla pa ne znam zasto bi nova bila losija.
 
Super. Bas osecam da podupire tamo gde treba. Akcenat mi je bio na lumbalnoj podrsci i naslonu za glavu, jer imam problem sa ledjima.
Jedina neobicnost za sada je sto naslon za ledja ima hod u zakljucanom polozaju od par cm.
Možeš li preneti utiske za M296 nakon dosadašnjeg korišćenja? Ima li škripanja, kakvi su točkići, udobnost sedišta?
 
@rimputapa Nema nikakvog škripanja. Za točkiće piše da su gumeni, ali na dodir bih rekao da je plastika u pitanju. Nema poteškoća prilikom pomeranja, ali u kombinaciji sa alu zvezdom čuje se “zvonjava” prilikom kretanja po pločicama (prelazak preko fugne recimo).
Na sedalni deo takođe nemam zamerki.
Sve u svemu, stolica mi ergonomski odgovara.
 
Ima li ko iskustva sa ovim modelima ?

Odgovara mi i dalje stara stolica ali je dobro prsla estetski pa moram da zamenim, ne sedim nesto preterano za racunarom mozda 2-3 sata na dan.. Jako sam mrsav pogotovu sada posle nekih problema svega 70 kg. Problem kada se citaju recenzije jeste da idu iz krajnosti u krajnost, ili je sr tesko ili je fantasticna.. Moj budzet je upravo toliki znam da za te pare ne moze nista pismeno, ali eto ako ima neko nesto od ovih modela da prokomentarise..
Imam sa tom prvom plavom. Smece.

Ova koju sam imao je od starta nekako ukrivo, neudobna je za sedenje duze od 1h, a sad joj jos i nabijaju cenu. Ja sam je platio 7k dinara pre 6 godina.
 
E sad jedan problem koji nisam očekivao u ovom cenovnom rangu ( 36000) je da stolica tj naslon škripi kad se naginjete na nazad, čak i kad se samo pomerate u stolici i kad je naslon zakočen, čuje se škripanje
Proveri da li su svi zavrtnji zategnuti. I meni se desilo slično. Ispostavilo se da to što sam zavrnuo dok sam mnotirao stolicu nije bilo dovoljno. Kad sam seo, tad se valjda sve namestilo i pojavio se zazor na zavrtnima. Tek kad sam sve ponovo zategao prestalo je da se cuje.
 
Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Interesuje me preporuka za radnu fotelju. Do sada sam imao problema sa zvezdom, tojest pucanjem iste pod tezinom, te bih, kao najvazniji uslov, sada stavio snagu i istrajnost zvezde. Takodje, ako je moguce da se nadje kozna fotelja, sa naslonom za glavu, ne ove stolice sa mrezom kao ledjnim naslonom, cena 500 - 800 evra. Ja sam 185/93, radim preko neta, provodim 7 - 10 sati dnevno na stolici.

Hvala unapred!
 
Treba mi jedan rukonaslon za stolicu radnu. Da slučajno neko nema neku rashodovanu da ne bacam stolicu zbog jednog dela
EFK-450x450.jpgIMG_20220111_140403.jpg
 
Šta je od alata potrebno za sklapanje Mordulj M 291/CH?
 
Šta je od alata potrebno za sklapanje Mordulj M 291/CH?

Kolko se sećam ništa, samo skineš poklopac sa lift mehanizma i nabacis gornji deo (meni je stigla u 2 dela).
Inače verovatno imbus 6 ili 8mm, ako je iz više delova.
 
Je l zna neko koja je bila najniža cena ovih Modrulj M 291/CH i M 291 stolica? Koliko sam pratio njima je već neko vreme cena "zakucana" na sniženu na 31.800 za jeftiniji i 35.800 dinara za skuplji CH model.
Tipa cena je ista bila i za Crni petak i pred Novu godinu i pre toga kad nisu bila nikakva novogodišnja sniženja.
Pozdrav!
Da li mi neko može reći koja je bila najniža cena modela M 291CH i običnog M 291 pošto mi je ovo jako čudno da su pomenuti modeli stalno na istoj akcijskog ceni?
 
Pozdrav,
Gledam da kupim novu stolicu zbog bolova u ledjima i naravno razmatram sve uobicajene (HM, SC L2)
Ali vidim u emezeti da je ova na popustu - da li je neko zna i da li je uopste upotrebljiva:

Jasno nema naslon za glavu
Hvala unapred
 
Ja kad sam obilazio radnje, sve u Emezzeti (bez obzira na cenu) bile su za bas sitne ljude, do 70kg rekao bih. Ali treba otici i pogledati.
 
Ja kad sam gledao šta ima u emmzeti, lesnini, I vitorogu, samo sam izašao.
Naslon za glavu nema veze nisacim, niti utiče na bolove u leđima, samo je stvar navike.
M291 je bio 300e I dalje je. Mogu pisati akcija ovo ono, samo da se radujete ako ne poskupi.
 
Ne bih se generalno složio s tim, verovatno se može sedeti pravilno i bez naslona glave, ali meni je naslon glave signal da ne sedim dobro - ako sam se spontano odvojio od njega, znam da sigurno ne sedim dobro. Ko nema problem da disciplinovano sedi u pravilnom položaju, njemu možda nije neophodan.
 
Stalna upotreba naslona za glavu slabi vratne misice, sto opet dovodi do nepravilnog polozaja.
 
Ne bih se generalno složio s tim, verovatno se može sedeti pravilno i bez naslona glave, ali meni je naslon glave signal da ne sedim dobro - ako sam se spontano odvojio od njega, znam da sigurno ne sedim dobro. Ko nema problem da disciplinovano sedi u pravilnom položaju, njemu možda nije neophodan.
I meni naslon za glavu služi samo kao podsetnik da ne guram glavu napred kad se zablenem u monitor. Ovako kad glava dodiruje naslon za glavu znam da sedim uspravno. A jedino kad se zavalim do kraja oslonim baš glavu na taj naslon, da osećam da glava leži na njemu, inače samo držim glavu do naslona.
 
Koliko vam je vremena trebalo i koliko je komplikovano bilo da montirate M 291 stolicu? Pošto u Modrulju rekoše da stolica kompletno dolazi rastavljena u delovima (nije slučaj kso što neki rekoše da dolazi iz dva dela). Je l treba I neki dodatni alat ili i to dolazi u pakovanju sa stolicom?
 
Uglavnom za sklapanje stolica treba jedan inbus ključ, koji se dobije sa stolicom. Sklapanje traje desetak minuta.
 
Sasvim jednostavno, 10min.

Prvi neki utisci nakon 10 dana su dosta pozitivni. Doduše voleo bih da mogu višlje da postavim naslon za glavu tako da mi nije baš funkcionalan.
 
Iz koliko delova je upakovana M 291 stolica je l može da stane u gepek manjeg automobila ili mora da se spuštaju i sedišta?
P. S. Koliko si to visok kad ti naslon za glavu nije dovoljno visok? Meni je taj naslon za glavu koji se pomera najveći adut te stolice.
 
Nazad
Vrh Dno