Bio sam i ja do delight office. Probao sam na kratko think i leap, i na duze please koji mi deluje da pruza najbolju potporu.
Think mi je npr nekako sva previse mekana i cudna, i nisam imao neki osecaj premium stolice, iskreno.
Leap jeste premium, ali njome se nisam mnogo ni bavio jer mi se please ipak najvise dopala, i hteo sam da malo duze sedim u njoj, pa sam se jedino tu malo ozbiljnije bavio podesavanjem po svom ukusu.
Please inace ima taj zanimljiv sistem zavaljivanja, za koji verujem da moze da bude koristan u toku sedenja. Nisam jos video tako nesto, specificno je bas zbog dvodelnog naslona, jer se delovi donekle nezavisno savijaju, pa dobijete prilicno prijatan osecaj istezanja u samoj stolici.
Sto se podesavanja tice, ne znam sta bi vise od onoga mogli da stave. Lumbalni deo ide po visini i ima podesavanje cvrstine, koje ipak malo i pomera lumbalni deo i po dubini. Tenzija zavaljivanja u gomili koraka, i stvarno moze da se namesti na nacin da telo samo sebi nadje dobar polozaj i da se i dalje ima potpora. To kapiram da je zato sto se naslon i sedalni deo nezavsino zavaljuju jer mislim da tri mehanizma to kontrolisu, umesto uobicajenog jednog.
Onda, ima blokiranje zavaljivanja u 4 razlicite pozicije i podesavanje sedalnog dela po dubini. Pojma nemam sta vise moze da se stavi, iskreno.
Sto se zamerki tice, skripi im ta izlozena kao nenormalna (bas me briga za nju, ali to moze da znaci da bi i moja pocela da skripi ubrzo), a toliko tih mehanizama ima, da kapiram da bi se rodila mecka dok se nadje nacin kako da se svi podmazu, ako uopste i postoji pristup bez majstorisanja (nisam zagledao).
I brate mili, skroz su ukrali foru od proizvodjaca automobila. Svaka sitnica se doplacuje.
Osnovni model od oko 550e (sto je cena bez pdv-a) cak ima plasticno postolje. Ja nisam tezak, pa kao i nema veze, ali brate, kakva plastika na toj stolici.
Doplata za 4d rukonaslone je oko 20ak evra, i to bih svakako doplatio jer je vrlo korisno.
Imaju doplate za tip tkanine, jbni naslon za glavu kosta 70 evra + pdv, a on je za ovu stolicu dosta korisniji nego sto je to uobicajeno za druge stolice, bas zbog tog sistema zavaljivanja koji ne znam kako bi uopste funkcionisao bez naslona (izlozeni model ga ima). Pretpostavljam da bi bio veliki teret za vrat kada se zavalim, ako nema naslona.
Pa, onda, ako hoces belu skoljku umesto crne, 40-50e ako se secam, itd. Ima bas dosta glupiranja oko toga.
Te ukrasne gluposti, i ajd, ali sa onim naslonom za glavu bas preterase. Kosta kao cela dzinovska kineska fotelja sa metalnom bazom, u metrou. Tu su bas pomogli da se osetim kao ovca za sisanje, jer bukvalno nece da ti pomogne da prilagodis stolicu, nego da te odere kao apple.
Inace, stolica je najbolja koju sam probao do sada, i mozda je i kupim, videcu, ali stvarno *eru.