Šta je novo?

Dobre radne stolice

Ok, samo da napisem svoje iskustvo. Imam Aeron stolicu vec dve godine i veoma sam zadovljna. Probala sam sada dok sam trazila namestaj na sajmu i druge stolice ali ni jedna po meni ne moze da se poredi sa njom. Ukusi su naravno razliciti, ali na udobnijoj stolici od Aeron nisam sedela, nije ni cudo sto je po filmovima uvek vidjam. A sto se tice tepiha ispod stolice i radnog stola, ako nekoga zanima kupila sam u svetu tepiha slican tepih ovome http://www.svettepiha.rs/7272-carrara-royal.html Imala sam ranije tepih na kome su ostajali tragovi od tockica ali na ovome to nije problem :)

Postavila bih sliku gde se to sve vidi, ali nije mi sredjena soba ;)

Cena prava sitnica :D

Dobro ljudi jel ima neko da je koristio/koristi Sayl kod kuce ili u firmi?

Posto ne mogu da edit-ujem, da li neko zna kakve su cene u Madjarskoj? Mozda budem isao, pa me zanima da li mi se isplati da kupim tamo usput, platim PDV i carinu (posto sumnjam da moze da se prosvercuje tako nesto) i sledeci put uradim povrat AFA-e?

Jel' postoji nešto uporedivo ovoj stolici u ~100e segmentu? Nekako mi se čini da je dobar izbor.

Dobre radne stolice za kompjuter

A 120 nije ~100? Elem, neces se usreciti nesto u tom segmentu. Mislim da sam takvu stolicu slicnu probao u vitorogu i bila je uzas...

A 120 nije ~100? Elem, neces se usreciti nesto u tom segmentu. Mislim da sam takvu stolicu slicnu probao u vitorogu i bila je uzas...

~100e == 100-120 evra

Užas u kom smislu? Mene najviše brine udobnost sedalnog dela.

Inače, to mi je prvi pick jer ne planiram baš da pucam neke veće pare na stolicu trenutno.

U najgorem slučaju, uzeo bih F85-A, iako verujem u ovo što pričaju code i kecman. Jednostavno budžet je trenutno ograničen. Da nije, verovatno bih išao na Mirru 2.

Bitno mi je da je stolica prozračna. Na poslu sedim u Steelcase Let's B , sedeo sam par sati na Gesture ili Think, ne mogu da proverim koja je (puca mi steelcase-ov sajt na hromu) i sedalni deo je bio previše nagnut napred, a nisam mogao da se iskobeljam iz podešavanja i podesim ga da bude baš horizontalan.

U svakom slučaju, stolice su udobne ali bih da izbegnem sunđer. Jer mi se na mojih 110+ kg trenutno i višoj temperaturi oznoji du*e samo tako :)

Ta stolica izgleda bas lepo, ali valjalo bi da se proba prvo :)

Proba obavezno. Samo bih da napravim neku listu šta isprobati, da ne lutam baš besciljno.

Poslednja izmena:
Pa u tome i jeste poenta bar meni - udobnost. Nisam jos naisao ni na jednu stolicu u tom cenovnom rangu, pa ni u duplo visem a da je udobna da sedis par sati...

Ovi iz Nitea-e su mnogo neozbiljni. Rekli mi da im posaljem moj email kako bi mi dostavili cenovnik na fb ili na email koji su mi dali. Poslao na oba moj email jos u ponedeljak i nista... Posaljem u ponedeljak uvece da mi nisu poslali mail i zamolim ih opet da mi posalju cenovnik (sto su i sami predlozili), procitaju opet poruku skoro istog sekunda (vidi se odmah seen at) i nista opet... Danas opet posaljem da sam im u ponedeljak dostavio email i da jos nisam dobio cenovnik i opet nista... I oni prodaju nesto kao Herman Miller? Tuzno...

Vecina nasih firma koliko god bili ozbiljno "ne znaju" da odgovaraju na mail-ove. Tuga. Ja se razmiljam da se "ispruzim" za jednu hw aeron ili Steelcase Leap. Kontam da bi Aeron jos i mogao da nadjem polovnu kod nas jer je popularna po vecim firmama. Ne daje mi se bas toliko para za novu iz inata jer smo jadni jako sa cenama na nasem trzistu. Za stvari koje valjaju placamo duplo. Pa gde to ima

Mislim da u ovom slučaju niste u pravu. Generalno su Steelcase i HM stolice značajno jeftinije samo u USA, mada i to više nije toliko povoljnije s obzirom na rast dolara. Cene su vrlo bliske evropskim, bar po cenama koje su dostupne na webu.

Vecina nasih firma koliko god bili ozbiljno "ne znaju" da odgovaraju na mail-ove. Tuga.
Ja sam hteo da mi daju informacije cena za vise stolica pa su mi ponudili da mi posalju cenovnik ali da im posaljem email na facebook ili na mail koji su mi dali, medjutim i dalje nista... Ono sto je najgore je da na fb uredno procitaju poruku i iskuliraju te - ni da kazu poslacemo, ni da kazu ipak ne.

Mislim da u ovom slučaju niste u pravu. Generalno su Steelcase i HM stolice značajno jeftinije samo u USA, mada i to više nije toliko povoljnije s obzirom na rast dolara. Cene su vrlo bliske evropskim, bar po cenama koje su dostupne na webu.
Ajd ti to proveri jos jednom.

Ja sam hteo da mi daju informacije cena za vise stolica pa su mi ponudili da mi posalju cenovnik ali da im posaljem email na facebook ili na mail koji su mi dali, medjutim i dalje nista... Ono sto je najgore je da na fb uredno procitaju poruku i iskuliraju te - ni da kazu poslacemo, ni da kazu ipak ne.

Ajd ti to proveri jos jednom.

Vrlo rado ću proveriti, i ja jurim stolicu pa bih voleo da vidim te super cene ako si raspoložen da ih podeliš. I sam si pitao za cene u Madjarskoj, pa mi deluje da pomalo nagadjaš o cenama. Generalno pravilo na koje sam naletao je dobra prva cena koja rapidno raste dodavanjem par osnovnih opcija (lumbalna podrška, podesivi nasloni itd.) što na kraju ispadne vrlo slično lokalnoj ponudi. Konkretno u NITEA su mi nudili Mira stolicu 580EUR + PDV ili Sedus Quarterback za 285EUR + PDV nekih mesec-dva pre sajma nameštaja. Ebay ponude koje ne šalju u Srbiji ili refurbished ne bih smatrao komparativnom ponudom.

Vec sam pisao u ovom postu da je Nitea cak i jeftinija od vecine evropskih zemalja sto se tice Aerona. Kada u Hrvatskoj polovni Aeroni kostaju 1.100 evra onda vam je sve jasno.
Evo cene u Nemackoj na Amazonu:
www.amazon.de/Aeron-AU-123-Herman-Miller/dp/B000QS9BP6/ 1.477 EUR
http://www.amazon.de/Aeron-AU-123-Herman-Miller/dp/B000PIWH7Q/ 1.477 EUR
http://www.amazon.de/Aeron-AU-123-Herman-Miller/dp/B000PIV2M2/ 1.751 EUR

Nov Aeron (ili generalno Herman Miller) za manje pare tesko da moze da nadjete, ili kupite u Nitei ili kupite od ovih svercera polovnu za duplo manje para. Eventualno mozda treca opcija da se kupe u Madjarskoj pa onda da se izvrsi povrat PDV-a a posle na srpskoj granici platiti i PDV i carinu ali na mnogo nizu cifru posto nasi carinici nemaju pojma da ta stolica toliko kosta. Prijavis 400 evra a oni ce odmah u sebi pomisliti: Kakva b*dala, dao za stolicu 400 evra, samo je pitanje koliko ce se na kraju ovo isplatiti zbog putnih troskova i mnogo zavisi koliko u Madjarskoj kosta Herman Miller.

I jos jedan savet pored ovog da pre kupovine sto duze isprobate stolicu sedeci u njoj, obavezno gledajte i da sedite za nekim stolom a ne onako na prazno, verujte skroz drugaciji osecaj bar meni. Zbog cega, nemam pojma.

Dobre radne stolice za kompjuter

Vrlo rado ću proveriti, i ja jurim stolicu pa bih voleo da vidim te super cene ako si raspoložen da ih podeliš. I sam si pitao za cene u Madjarskoj, pa mi deluje da pomalo nagadjaš o cenama. Generalno pravilo na koje sam naletao je dobra prva cena koja rapidno raste dodavanjem par osnovnih opcija (lumbalna podrška, podesivi nasloni itd.) što na kraju ispadne vrlo slično lokalnoj ponudi. Konkretno u NITEA su mi nudili Mira stolicu 580EUR + PDV ili Sedus Quarterback za 285EUR + PDV nekih mesec-dva pre sajma nameštaja. Ebay ponude koje ne šalju u Srbiji ili refurbished ne bih smatrao komparativnom ponudom.

Ja sam pricao o eBay i USA za cene - tamo cene znam, a i imam prijatelja koji mi je proverio (dakle novo, nije refurbished)...

U Madjarskoj ne znam cene, ali isto tako ne znam ni u Nitea-i, ali moracu ih sutra zvati da ih napusim...

Ja sam pricao o eBay i USA za cene - tamo cene znam, a i imam prijatelja koji mi je proverio (dakle novo, nije refurbished)...

U Madjarskoj ne znam cene, ali isto tako ne znam ni u Nitea-i, ali moracu ih sutra zvati da ih napusim...

USA je priča za sebe što se tiče cena mnogo toga (siguran sam da znaš o čemu pričam ako pomenem samo foto opremu, da ne idemo dalje), ja i napisah da su lokalne cene bliske Evropskim.
Okvirna cena Aerona ima i ovde http://stolicefotelje.rs/38-premium-stolice što dodje tih nekih 1100+ EUR.

posto mi se mozda otvorila mogucnost da porucim Aerona ili nesto slicno iz USA, pa da mi se dopremi brodom, imate li neku ideju gdje poruciti u USA? Bitno je da rade dostavu u NYC, odatle preuzima prijatelj prijateljice i donosi u Bar :) (ja sam iz Podgorice)

U nitei je 960E+pdv, a bio je i 10% sajamski popust (do danas), tako da je cena vrlo slicna evropskim

posto mi se mozda otvorila mogucnost da porucim Aerona ili nesto slicno iz USA, pa da mi se dopremi brodom, imate li neku ideju gdje poruciti u USA? Bitno je da rade dostavu u NYC, odatle preuzima prijatelj prijateljice i donosi u Bar :) (ja sam iz Podgorice)
Mora da se šališ, verujem da svi dostavljaju gde god hoćeš na teritoriji USA, tako da ti je doprema do NYC najmanji problem :).

Mora da se šališ, verujem da svi dostavljaju gde god hoćeš na teritoriji USA, tako da ti je doprema do NYC najmanji problem :).

ne salim se, to sam napomenuo reda radi, a kontam da bar neko zna i odakle u USA poruciti, jer se cesto pominju cifre koliko je npr Aeron tamo :)

@ n1tro :
@ dekius :
ili bilo ko zainteresovan:

imam Herman Miller stolicu koju prodajem zbog selidbe u inostranstvo ... stolica kupljena u Nitea-i u julu (račun+garantni list), lično koristio ... maltene nova, s obzirom koliko je korišćena, a koja je stolica u pitanju, plus grancija od 12god,5god,3god ... najbolje... cena jako flexibilna, daleko ispod Nitea-ine cene (čitaj stvar dogovora)

pozz

nisi naveo koja je tacno stolica :-/ Cak i ako je Aeron, ima dosta opcija... Javi na PM detalje :),)

Ja bih ovu poslednju, a u svakom slucaju bih preskocio prvu.

I ja bih predložio poslednju, nekako najozbiljnije izgleda. A ovu drugu ne bih kupio pa da leči kičmu, nešto najružnije što sam video. Jeste stvar ukusa ali baš je ružna. A i probao sam je u Jysku, ništa posebno

Da li je neko kupovao stolice u Vitorogu? Kakvog su kvaliteta one koje su oko 15 000 dinara?

Nazad
Vrh Dno