Šta je novo?

Dobre radne stolice

Dobro, za decu i zene. Posto muskarsc sa 60kg moze komotno da se vodi kao dete. Sto se tice Palme ne pronalazim nikakve slicnosti sa njim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam probao HM Mirra 2 stolicu i ne bih uopšte rekao da je mala, otprilike je kao Aeron veličine B. Ja sam visok 188 cm i imam 100+kg i Mirra 2 ima i dosta viška prostora kad ja sednem u istu. Plus što je deklarisana na 159kg nosivosti.

Onda sam ja preterao sa nogama :D Mene mira sece bas mnogo, ali i devojci koja ima 55kg nije odgovarala.

Ja sam samo seo koji minut u nju. Po sirini cini mi se da je pravljena za ljude 120kg+ posto je meni bila ogromna, mada ne znam da li bi izdrzala. Sto se tice udobnosti - isto kao one od 10000...

Ja sam samo seo koji minut u nju. Po sirini cini mi se da je pravljena za ljude 120kg+ posto je meni bila ogromna, mada ne znam da li bi izdrzala. Sto se tice udobnosti - isto kao one od 10000...

Ja imam 130, tako da mi treba nesto jace.
I meni nije uopste udobna, mozda tek kad se zavalim.
Jel ima jos neka stolica cca 200e a da ne pukne za mesec dana :D

Imam trenutno Ikea Markus, ali mi zbog problema sa piriformisom treba bolji sedalni deo. Dvoumim se između Gesture i Embody-a, čini mi se da Gesture ima udobniji sedalni deo, ali mi se sviđa što je na Embody-u prozračan.

Planiram da ih isprobam sledeće nedelje, ali ne znam da li Nitea i Delight imaju neke akcije povodom sajma? Ne vidim da su se ijedni oglasili po tom pitanju.

Prvo probaj vidi sta ti vise odgovara, ja sam u nitei sve vrmee sedeo u aeronu i pricso sa ljudima , kao i u delightu, nisam hteo sa ustajem :D Malo nekulturno ali sam hteo sa budem siguran da li mi se svidja ili ne. Embody iz ne znam kog razloga mi se uopste nije svideo.

Naravno da bez probe nema ništa, nego ne znam još da li da idem na sajam ili u APC. Ako ne daju popust na sajmu da se ne cimam do tamo, ne odgovara mi baš.

Aeron je klasika, ali mi se ne sviđa što se držači za ruke pomeraju zajedno sa leđima i nisam siguran koliko je mek mesh na sedalnom delu. Probaću i njega, ali mislim ovako da mi ne bi odgovarao.

Što se Embody-a tiče, prvi komentar na ovom videu - https://www.youtube.com/watch?v=9FFb3jjjE9k pominje da se urezuju ovi držači na leđima posle nekog vremena što je baš bez veze, ali sve zavisi koliko mi odgovara sedalni deo.

Pa zovi ih i pitaj daju li sajamski popust, sto bi se cimao u prazno?

Ja sam skoro uzeo markus i stvarno je ok stolica. Ali sam skoro isao do Bga i iskoristio priliku da svratim do nitee i isprobam par stolica. Prilikom citanja ove teme, stekao sam utisak da je aeron izvikan, mirra 2 i vitra headline neki optimum za ulozen novac, a embody nazovi premium model. Da ponovim, imam nekih 110kg i 184cm.
Mirra 2 me je nekako usecala i guzvao se taj materijal na butinama i bila mi je uska i mala. Vitra mi nije ostavila neki utisak (iskreno se ne secam zasto, ali mi se cini da je bila plitka, pola butina mi je "visilo" u vazduhu). Embody- sta znam, nije me nesto odusevila, mada se nisam nesto ni trudio da je podesim, a koliko sam upoznat, ona i zahteva najvise podesavanja.
Ali zato aeron u C velicini... :D Odusevljen, jedino sto sam u tom momentu nasao kao zamerku je posturefit. Kasnije sam procitao na par mesta da je stari lumbar support mozda i bolje resenje. Evo skoro se pojavio i restilizovan model, koji ima novi lumbar support, pa mozda i ova zamerka padne u vodu. Probao sam i B velicinu, ali mi je ona bila kao mirra 2 otprilike.
C velicina aerona je za mene trenutno jedina moguca opcija za upgrade. Sirina, podesavanja, osecaj prilikom sedenja... Mrezica mi je preudobna, zaista nisam ocekivao ni jednog momenta toliku razliku na prvo sedanje u odnosu na bilo sta drugo. Mozda nekom drugom i taj posturefit igra ulogu, ali meni jednostavno fali potpore u tom delu.
Nadam se da cu uspeti da dodjem na sajam i isporbam steelcase i mozda nesto od jeftinijih modela, ali iskreno mislim da je aeron c jedino resenje za mene... :D

Tako da je moj savet elegantno popunjenim i malo sirim u predelu zadnjice :D da obavezno probaju sto vise modela bez predrasuda i nekih prethodno usvojenih(tudjih) misljenja.

Mislim da steelcase nece ni biti na sajmu.

Inace, lumbalna potpora je veoma vazna stavka za jednu ergonomsku stolicu, a ujedno i stavka na koju se korisnici najcesce zale na raznim stolicama koje su isprobali. Tj. Ne secam se da je neko rekao za stolicu da joj je lumbalna podrska odlicna, a da npr ne valja nesto drugo. Skoro uvek se svi zale na lumbalnu, ili ih nesto zulja na sedistu, pa do podesavanja lumbalnog dela i ne stignu.

Ja mislim da ako nesto vec kosta 1000+ evra, mora da odgovara kupcu kao saliveno, osim ako je neko bas bogat pa mu nije problem da kupi drugu kada naleti na neku koja mu se vise svidja.

Inace, nemam nikakav pik na ljude koji vole aeron, niti na samu stolicu, kome se svidja, samo napred. Ali cini mi se da su ljudi spremni da prastaju neke nedostatke za koje ja mislim da ne bi smeli za takvu cenu.

Inace, ja sam skroz za micrijev pristup u testiranju. Sedi brate po sat vremena na 2 ili 3 glavna favorita, i kupi. Ja nisam to bas ispostovao, jer me je ipak malo sramota, pa sam jedino na sc please od svih sedeo duze od 10-15 minuta (rekao bih jedno 45).

A najcrnje sto je od svih salona u kojima sam bio, samo jednom neka zena usla u astru, i to je gledala neke jeftine kineze, dok sam ja isprobavao skupe. Znaci, bukvalno i moze da se zakampuje jer nema nikoga kome bi to smetalo.

Hmm...ja sam pazario ovu http://www.astraoffice.com/fotelje-a400lux.html u pravoj (telećoj) koži, recimo 2009te. Nije se mrdnula od tad....fali joj samo naslon za glavu, ali za leđa je skroz dobra. Vidim da je sad negde oko 42.000. Mislim da vredi svaki din.
Pre nje sam imao 3-4 komada od po 10tak hiljada i raspale su se, rasklimale, sunđer na sedištu se pojeo pa sam stavljao jastučiće :)

Utisak koji sam stekao u poslednje vreme je da ljudi ne uvidjaju razliku izmedju radne i paradne stolice(iliti fotelje). Prva stvar je naslon za glavu, ko god da radi nesto sedeci (a da to nije sa nogama dignutim na sto) shvata da je naslon krajnje besmislena stvar.

Ne znam koliko od vas je imao priliku da isproba forward tilt na aeron-u? Ne znam da li ostale stolice imaju ovu mogucnost, ali je to nesto sto ja do sad nisam video, a na prvu loptu mi se cini kao nesto bez cega ne znam kako sam do sad ziveo... :D Naime, stolica se naginje napred 4 stepena, a ovim se smanjuje pritisak u kukovima kad ste nageti...

Mislim da mi malo pufnastiji :D mnogo brze i lakse sticemo realan uvid u objektivne potrebe koje bi radne stolice trebalo da ispune. Tipa znojenje, kontam ja da se mrsaviji ljudi manje znoje, ali to svakako ne znaci da im se testisi ne potparavaju na kojekakvim kozama i prefabrikatima istih.

Ima i mirra forward tilt i sayl ako se dobro secam, a cak i neke jeftinije od 40k (iz malezije bese?)...

Ha, mailovi u Srbiji. To ako zelis da uspe, onda saljes i direktoru prodaje u CC, pa da vidis da li stize odgovor.

samo treba imati mejl direktora prodaje :p
Enivej, ako ko sazna cijene Aerona i slicnih high end modela, sa sajamskim popustom, nek javi, da vidim isplati li mi se potegnuti iz Podgorice za BG zbog stolice :smoke:

ja sa Niteom nisam imao mnogo srece ranije, na nesto odgovore, na nesto ne. Poslah im danas mejl, za Aerona, da vidim da li ce odgovoriti.

Ja posalo pre dva dana za Mirra 2 stolicu dva maila, i to kao nastavak prepiske koju sam imao sa njima pre 15-ak dana i evo još ništa nisu odgovorili... A planirao sam da za vikend odem do sajma i da verovatno pazarim stolicu.
Sad pošto vidim da ni za prodaju nisu zainteresovani preterano, brine me kakvi su tek onda u slučaju neke reklamacije?

Sad pošto vidim da ni za prodaju nisu zainteresovani preterano, brine me kakvi su tek onda u slučaju neke reklamacije?

This. Strah me da im dam 1500 evra.

Sutra najverovatnije idem tamo da vidim kakva je situacija, pa ću javiti kako stoje stvari (ako ne ode neko pre).

Bio na sajm pa usput pogledao i stolice. Naleteo na jedan stand gde ima dobar izbor stolica, izmedjuostalog drze i Wagner: http://www.officeline.co.rs/proizvodi/wagner / http://www.wagner.rs/ Imaju salon u YBC pa mozete tamo pogledati.

Sto se tice Herman Miller stolica, njihov stand se nalazi u prvoj hali kada se krene od pocetka sajma, ne znam koji je redni broj hale. Nisam ni pitao da li ima nekih akcija ali sam odmah preko puta video fotelju u koju sam se zaljubio. Obavezno probajte da se zavalite u nju ako budete isli da pogledate Herman Miller, nalaze se odmah iza njih. Natuzzi se zovu ako se ne varam. Cena je tricavih 2200, odnosno 2500eur za koznu varijantu :D
Jos mi devojka koja ih promovise rece da ima jednu kuci. Reko daj da te ozenim pa da mogu i ja da se zavalim u nju :D

Poslednja izmena:
ma da, jedino ako je gazdina ljubavnica, pa dobila za dz :d Najbolje da promoterke imaju stolice od 2500e

Iz Nitee mi odgovorili, Aeron je 960e + PDV, i daju 5% sajamskog popusta...

Nitea slabo odgovara za vreme sajma - i prosle godine je bilo tako [emoji4]

Jel ima sta na popustu sem Nitea-e? Jel office line daje kakve popuste? Antares?

Nazad
Vrh Dno