Šta je novo?

Dobre radne stolice

Kakve su ove trust podloge za gejmerske stolice, da li se one manje klizu (na videu ispod mi izgledaju jos klizavije od plocica), plus cena im je boli glava.
Ja je uzeo kao zaštitu za parket, kliza ko blesava.

Ja sam pre 4 godine (useljavao se u nov stan) kupio u Galeriji podova jednu podlogu, otprilike ovako izgleda:
1666987383982.png

Sada je koliko vidim 2x suplja (8.689,00 RSD/kom trenutna cena) ali je 10X kvalitetnija od one iz IKEA koju sam kupio za dečiju sobu.

Ako će da služi nameni kako je to Devil opisao klizaće se i na ovoj.

Na kraju sam ubacio neki tanki otirac. Manji je od stolice ali dovoljno da zaustavi tockice od klizanja. Ako se unisti , kupicu novi, nije toliko skup.

MB: B600G / Modrulj: 296

Evo, posto meni ovde niko nije pomogao savetom, htela sam ja da eventualno nekom pomognem (nekoj devojci, po mogucstvu).
Dvoumila sam se izmedju ove i B760 (M230 u Modrulju) - koja ima meksi (udobniji) sedalni jastuk, B600 je malo cvrsci, sto mozda nekome vise odgovara, ja licno bih da je obrnuto.
Za B600 sam se odlucila jer ima 5 god garancije, za razliku od 2 i 3 (ako to ista znaci), zato sto ima veci nagib (zavaljivanje) i pre svega zato sto je malo manja, nasloni za ruke su malo blizi.
Stolica je udobna, ali sve je bolje od raspale gejmerske. Jedino mi se ne svidja naslon za glavu jer je malo *klimav tj nije ga najzgodnije namestiti, ali svi u ovoj klasi, su istog tipa, a i nije bas nemoguc, tako da, ok.
Sve u svemu zadovoljna sam, ovo su prvi utisci, u MB su neuporedivo ljubazniji nego u Modrulju, vrlo predusretljivi i raspolozeni da pomognu, dostava brza i povoljnija za isporuku montirane stolice za Bg.
Pozdrav, kako se ponaša naslon stolice, pošto sam na onom promo videu video da se i on može podizati i spuštati (ono vertikalno pomeranje gore-dole), pa ako ga se podigne da li sklizne dole? Gledajući video stekao sam utisak da je čitav taj mehanizam odrađen na principu žljebova a ne nekog, da kažemo, šrafljenja. E sada, ako nisi podizala naslon onda ništa. Hvala.

Planiram da kupim Ikea Markus stolicu.
Dilema je da li da je poručim odmah ili da sačekam crni petak?

Ne znam da li će biti nekog sniženja. Da li je Markus bio na popustu prošle godine na crni petak ako je neko pratio cene pa se seća? Trenutno je 18000din, poskupela je za 3000din u odnosu na prošlu godinu.

Black friday je za 20 dana, nemaš šta da izgubiš čekanjem.

Poštovani,

Može li mi neko preporučiti dobru radnu stolicu za računar (kancelarijska, ergonomska, gejmerska sve jedno).
Nisam zahtevan korisnik, 2-4h sedenja dnevno, 182cm/82kg... Treba mi nešto lepo i udobno.
Cenovni rang od 200€ do 400€, da vidim šta ima kao "bestbuy" u tim klasama, pa da pazarim nešto.

Hvala unapred!

Ikea Marcus

Videh danas na sajmu nameštaja

"Nowystyl Xilium - 850 evra " i "Nowystyl Xenium - 1200 evra"

Da li ih neko ima, kakva su iskustva? Kažu da ih pradaju na www.chairs.rs

Xenium.JPG

Poslednja izmena:
Bude Markus za novu godinu nas sniženju. Nisam doduše pratio ove godine.

Hoćete reći da ni u cenovnom rangu od 40.000+ hiljada nema neke bolje i kvalitetnije stolice?
Sa Ikea stolicom je zagarantovan kvalitet i dugotrajnost. Naravno da za 40k din postoje bolje stolice, ali je njihov kvalitet upitan. Sve zavisi šta Vama treba.

Videh danas na sajmu nameštaja

"Nowystyl Xilium - 850 evra " i "Nowystyl Xenium - 1200 evra"

Da li ih neko ima, kakva su iskustva? Kažu da ih pradaju na www.chairs.rs

Pogledajte prilog 363076

Probao sam te stolice na sajmu, pre neki dan i mogu ti reći da su me oduševili, jer pored toga što su udobne, ima mogućnost da sam iskombinuješ šta hoćeš. Idi na sajam i probaj ih, to ti je najbolje što možeš da uradiš.

Čeka se na isporuku i da, imaš 15% popusta, valjda do kraja godine.

Ja sam na kraju ipak uzeo Aeron, jer se nije čekao, daju 12 godina garanciju na sve,a ovi samo 5 i cela ta priča oko tih stolica mi se nije svidela, tipa poljska firma, kupila nemačku, bla,bla...za te pare sam hteo nešto provereno i na kraju tako i uzeo.

Poslednja izmena:
Probao sam te stolice na sajmu, pre neki dan i mogu ti reći da su me oduševili, jer pored toga što su udobne, ima mogućnost da sam iskombinuješ šta hoćeš. Idi na sajam i probaj ih, to ti je najbolje što možeš da uradiš.

Ja sam na kraju ipak uzeo Aeron, jer se nije čekao, daju 12 godina garanciju na sve,a ovi samo 5 i cela ta priča oko tih stolica mi se nije svidela, tipa poljska firma, kupila nemačku, bla,bla...za te pare sam hteo nešto provereno i na kraju tako i uzeo.
jel to bio sajamski popust na hm?

Njet. Puna cena. Ja se ponadao, al ništa od toga. Čekao sam popust godinu dana I na kraju uzeo.

Kada sam probao stolicu, dopao mi se taj pokret na stranu koji ima :) Da, za te pare, garancija je mala...

XeniumFreeWork.JPG

"FreeWork is the registered name of the mechanism that we use on the Xenium FreeWork® chairs. The mechanism has up to +10° of lateral movement both to the left and to the right. When you are sitting on it, it means that as you make adjustments to you posture throughout your day, the chair's dynamic movement follows the changes as you make them. As the movement is controlled by your core muscles, it acts like a workout in your chair!"

With the possibility to choose from three types of mechanism – EPRON SYNCRON PLUS, DYNAMIC PLUS or INEDITO – Xenium adjusts very flexibly to the user’s individual needs.

Ja sam bacio staru stolicu sto je imala blagi nagib na jednu stranu i krivila mi kicmu.
Mislim da ovaj feature sto omogucava da se nagibas je u stvari ozbiljan bug tj greska.

Ja sam bacio staru stolicu sto je imala blagi nagib na jednu stranu i krivila mi kicmu.
Mislim da ovaj feature sto omogucava da se nagibas je u stvari ozbiljan bug tj greska.

Ako nećeš "workout in your chair", ti samo ostaviš "X-Move feature" i onda se ne pomera sedalni deo nego samo leđa, to je na snimku od 50s!? To je "funkcija" za razgivanje u toku rada :)

Poslednja izmena:
Nakon iščitavanja teme zaključio sam da je Aeron najbolja opcija za mene? Ili možda wau 141...
Ali ajde da pitam,
Visok sam 2m i "lak" 120-125kg. Treba mi stolica na kojoj ću provoditi veći deo dana.. 6+ sati. Takodje imam i diskus herniju pa bi taj lumbalni deo bio odličan. Video sam da bi Aeron C veličine bio dobar ali mi još ostaje da lutam i čekam polovnu da izadje na oglase. Ima li neki bolji predlog? Budzet je oko 400, 500e.. Više mi je bitno da uzmem dobru stolicu i sačuvam ledja i zdravlje i jooooš ako je moguće da potraje bar 5, 6 godina.
Hvala! :)

Predlog je da probaš. Ja sam otišao da probam i kupim Modrulj 291 ali seo u M 801 i pazario iako je duplo skuplja. Jednostavno M 801 ima neuporedivo bolje kontrole i neograničen broj položaja naslona. Nisam probao druge ergohuman stolice, ali mislim da za te pare nema bolje.

Predlog je da probaš. Ja sam otišao da probam i kupim Modrulj 291 ali seo u M 801 i pazario iako je duplo skuplja. Jednostavno M 801 ima neuporedivo bolje kontrole i neograničen broj položaja naslona. Nisam probao druge ergohuman stolice, ali mislim da za te pare nema bolje.
Slazem se da je to najbolja opcija. Sta mislis Wau 141 naspram te M 801.. Jel si imao prilike da probas? Deluje mi okej ta M801-ca pa cu svakako otici ovih dana da probam.

Iskren da budem, sumnjam da ćeš za te pare ikad naći Aeron polovan, jer se cenu kreću od 800e,pa na dalje. Takođe, većina ljudi ima veličinu B, tako da mislim da je gotovo nemoguće da je uzmeš polovnu, veličinu C i u tom cenovnom rangu.

Probaj sa jeftinijom verzijom Aerona, ona se mislim zove Mira. Ja sam je probao i meni je ona na primer bila za nijasnu udobnija od Aerona, al nisam mogao za te pare da vidim samo plastiku i dizajn mi se nije baš svideo. Prodavačica mi je rekla da tu stolicu uzimaju sve veće firme i da se pokazala kao mnogo dobra. Ako misliš da koristiš stolicu 4,5 godina, ja bih lagano išao sa tom Mirom.
Ekipa iz Nitee je jako dobra i na primer, možeš da odeš i da sediš satima na stolici koju želiš da kupiš. Ja kod njih već godinama kupujem raznorazne stolice i do sad sam na svakoj sedeo makar sat vremena kod njih :)

Iskren da budem, sumnjam da ćeš za te pare ikad naći Aeron polovan, jer se cenu kreću od 800e,pa na dalje. Takođe, većina ljudi ima veličinu B, tako da mislim da je gotovo nemoguće da je uzmeš polovnu, veličinu C i u tom cenovnom rangu.

Probaj sa jeftinijom verzijom Aerona, ona se mislim zove Mira. Ja sam je probao i meni je ona na primer bila za nijasnu udobnija od Aerona, al nisam mogao za te pare da vidim samo plastiku i dizajn mi se nije baš svideo. Prodavačica mi je rekla da tu stolicu uzimaju sve veće firme i da se pokazala kao mnogo dobra. Ako misliš da koristiš stolicu 4,5 godina, ja bih lagano išao sa tom Mirom.
Ekipa iz Nitee je jako dobra i na primer, možeš da odeš i da sediš satima na stolici koju želiš da kupiš. Ja kod njih već godinama kupujem raznorazne stolice i do sad sam na svakoj sedeo makar sat vremena kod njih :)
Pretrazivao sam malo i vidim samo model Mirra 2, mislis li na to? Ukoliko jeste vidim da je nova 110k na akciji, dok polovne nema na KP (ili se polovne stolice traze negde drugde?). Deluje mi okej stolica. Ima smisla to sto pricas za Aeron pogotovo za velicinu C. Iskreno mi nije bitna toliko estetika koliko je udobnost same stolice.

Ja sam bio u sličnoj dilemi, i izabrao sam Mirra 2, Aeron C mi je bio udobniji samo sedalni deo, ali mi je lumbalni delovao dosta bolje na Mirra 2.
1668344721767.png

Po ovome bih mogao Lino, Mirra, Verus i Aeron. Lino otpada jer nije klasicna stolica kako vidim. Ostaje sad da vidim malo po internetu Verus i Mirru. Problem je sto ovde ne mogu da ih nadjem pa bih eventualno mogao preko prijatelja iz Nemacke sa eBay-a da vidim nesto. Tu sam skeptican malo jer ne znam u kakvom je realnom stanju stolica.. Sta mislite?

Mira 2, na to sam mislio,da. Meni je ta stolica bila za nijansu udobnija,al je nisam uzeo,zbog plastike i ružnoće. Nešto se sećam da je bila oko 800e,al ne mogu sad da se setim.Imaš i nju u Nitei,pa vidi.
Moja prethodna radna fotelja je trajala 20 godina, bez plastike, kožna, tako da sam gledao kvalitet i udobnost na prvom mestu,a izgled na drugom, cena na trećem, jer ipak sedim na njom 9 sati dnevno i pored odličnog monitora, stolica je nešto što mi je najvažnije.

Aham, pogledacu i nju svakako ovih dana kad budem obilazio radnje za stolice. Imam mozda jedno glupo pitanje haha. Kako testirate stolice? Ovo mi je prva neka ozbiljnija pa i ne znam na sta trebam da obratim paznju, pod kojim polozajem da sedim i koliko dugo...
Kontam da je bitno da mi je udobna ali pomenuste da se dešava i 1h da sedite u stolici. Kako to izgleda, sve jedan isti polozaj ili kako šta?

Nazad
Vrh Dno