Šta je novo?

Dobra priprema za OC

• Začetnik teme Začetnik teme jah011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jah011

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2006
Poena
301
Pozdrav svima, iako sam pored racunara od neke 1988. nije me privlacilo da se bavim OC narocito jer mi aplikacije nisu to zahtevale... medjutim vremena se menjaju a i ovaj forum je tako zarazan... ukoliko vec danas stizu komponente koje sam narucio manje vise citajuci komentare na ovom forumu pa me sada interesuju neke usputne stvari koje vi verovatno podrazumevate... konfiguracija je sledeca:
Matična Ploča
MB S775 i945P GIGABYTE GA-8I945P-G , PCI Express DDR2 SATA2 Socket 775

S775 Intel® Pentium® D 805 DualCore 2.66GHz Box , Socket 775 FSB 533MHz 2x1MB L2 Cache EMT64

2x DDR2-667 PC5300 - 512MB TwinMOS

Grafička Karta
VGA PCI-E gigabyte EAX1600PRO/TD/256MB DDR2 , ATI Radeon X1600Pro TV out 128-bit PCI Express

HDD
SATA2 250GB 16MB SEAGATE Barracuda with NCQ 7200RPM Hard Disk

DVDRW
Pioneer DVR-111D Black

Kućište
ATX Midi Tower 400W Chieftec LBX-03BBB

Pitanja... Da li mi treba neki dodatni kuler i koji? Gde da ga postavim? dalje, da li ima neka fora sa povezivanjem napajanja, sata 2 diska i sl ili je to sve standardno po uputstu iz kutije... Ukoliko imate neke sugestije koje bi pomogle i sprecile komplikacije pri OC , super. Ne planiram da preterujem sa OC ali nekih 3,2 nadam se da ce moci da se izvuce..

Pozdrav

jah011 je napisao(la):
Pitanja... Da li mi treba neki dodatni kuler i koji? Gde da ga postavim? dalje, da li ima neka fora sa povezivanjem napajanja, sata 2 diska i sl ili je to sve standardno po uputstu iz kutije... Ukoliko imate neke sugestije koje bi pomogle i sprecile komplikacije pri OC , super. Ne planiram da preterujem sa OC ali nekih 3,2 nadam se da ce moci da se izvuce..

Pozdrav

Moze taj proc i na toj ploci fino da se klokne, 3.2 100% i sa box coolerom, ako hoces da proc priblizis 3.8ghz bice ti potreban bolji cooler juri nesto u rangu 30-45 evra, Intelu generalno najbolje lezi Zalman, polovan nov svejedno, to ti je CPU cooler, mozes jos jedan fan da stavis da ti ladi hdd i ako ti je otvoreno kuciste to je to, ako je zatvoreno potrudi se da obezbedis dobru provetrenost istog jer je 805tica grejalica.

koliko znam B0 revizija 805ice se bolje klokuje od A0 tako da se potrudi da ti zapadne B0,sto se tice kloka kao sto rece Misko 3.2 ti je skoro zagarantovano a mozda i 3.4..a sto se tice coolera preporucujem ti Thermaltake sonic tower (dodaj mu neku tihu 12icu i nema brige)koliko znam od njega nema boljeg vazdusnog coolera(cena je oko 35-40e)..meni npr na 3.6 temp u full loadu nije prelazila 38C..tako da to je to od mene ,ali koliko ja vidim raspored kondenzatora na ploci ne dozvoljava montiranje sonica,barem mislim da ne bi stao,poz

Poslednja izmena:
M!ST!CX je napisao(la):
koliko znam B0 revizija 805ice se bolje klokuje od A0 tako da se potrudi da ti zapadne B0,sto se tice kloka kao sto rece Misko 3.2 ti je skoro zagarantovano a mozda i 3.4..a sto se tice coolera preporucujem ti Thermaltake sonic tower (dodaj mu neku tihu 12icu i nema brige)koliko znam od njega nema boljeg vazdusnog coolera(cena je oko 35-40e)..meni npr na 3.6 temp u full loadu nije prelazila 38C..tako da to je to od mene ,ali koliko ja vidim raspored kondenzatora na ploci ne dozvoljava montiranje sonica,barem mislim da ne bi stao,poz

To sam i ja mislio ali 805 postoji samo u B0 reviziji, nema ih A0, tako daje sa te strane siguran. TT je generalno strava ali za Intela vaze neki drugi parametri tesko TT na Intel platformi moze rame uz rame sa Zalmanom, nemam pojma zasto je to tako, ako nadje neki polovni/novi Zalman tipa 7700Cu mislim da je to jos bolje resenje od TT ST a tu su negde cenovno, 9500 je tek bruka al on je preskup.

zalman je u jednoj stvari sigurno bolji od tt sonic tower-a to je da on sem hladjenja CPU-a vrsi i hladjenje mosfet chipova i mozda cak i chipseta(barem delom)

Nazad
Vrh Dno