Šta je novo?

Doble-sided printing, canon lbp 2900

maglaski

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2008
Poena
302
Pre par dana sam kupio Canon lbp 2900 poveden pozitivnim postovima sa raznih foruma, plus sto nema chip. Doble-sided printing iz worda je resivo putem opcije manual duplex u dialog-boxu. Medjutim, kad hocu da odstampam pdf ili veb stranu u dialog boxu mi se ne pokazuje opcija manual duplex. Resenje poput Fineprint je nemoguce jer mi taj program zabaguje kad pokusam da preko njega odstampam pdf. Ima li kakvogg resenja za ovaj problem, neki programcic koji bi ovo uspesno resio. Malo je mucno rucno ukucavati neparne strane pa parne, narocito ako ima 200 strana za stampanje.

kada izabereš opciju Print u dijelu Subset izabereš prvo da ti štampa parne stranice pa kada to odštampa staviš iste listove u dio za papir izabereš neparne (Odd i Even) i klikneš opciju Reverse page.

Samo da malo pojasnim ovo što je magarac napisao:

Ako prvo štampaš ODDS, iste papire ubaciš u fioku za čiste papire, izabereš EVEN+REVERSE.

Vodi računa ako materijal koji štampaš ima neparan broj stranica da posle prvog kruga štampe izvadiš poslednji list tj. sada je on prvi.

Testiraj metodu sa dokumentom sa 5 strana, da ne ubrljaš na većem broju.

Dobra resenja su po pravilu jednostavna, samo je stvar da se ugleda, sto kod mene nije bio slucaj. Hvala!

lepo receno nema sta samo jednu sitnicu da dodam
sledeci put kad budes razmisljao o double sided printing razmisli o kupovini stampaca sa duplexom
npr kyocera 1030d koja je sad nikad jeftinija i moze da se nabavi vec od 2oo eura
kod nje jeste da se kupuju patrone al opet te izadje kao reciklaza 1 str/1 din

kada izabereš opciju Print u dijelu Subset izabereš prvo da ti štampa parne stranice pa kada to odštampa staviš iste listove u dio za papir izabereš neparne (Odd i Even) i klikneš opciju Reverse page.

Ja nemam ovu opciju. Jel moze malo preciznije gde da to potrazim u drajverima.
Inace nasao sam neki program fineprint, pa cu to da probam.

Nazad
Vrh Dno