Šta je novo?

Dobar zvuk za 100evra

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Posto sam poludeo od ovih mojih starih zvucnika koliko me zezaju :mad: , odlucio sam da pazarim nove. Koje biste mi zvucnike preporucili (2.1 ili 5.1 sisteme) do 100E (moze i koji preko)? Uglavnom mi trebaju za igrice, filmove... :,,: :,,:

Ortak mi rece za neke TRUST SP-6600A 5.1, al nigde ne mogu da nadjem info o njima, pa ako neko zna - kakvi su? :D

Pozdrav i hvala :wave:

Trust SP-6600A 5.1SurroundSpeakerSet white,wireless remote control,wooden subwoofer
Sistem 5.1
RMS Snaga 43 W (sateliti 5 x 5 W, subwoofer 18 W)

S obzirom na cenu, a kostaju 8.465 din. Ne bih bas rekao da su nesto posebno. Imaju izgled, ali snage...
Za te novce, bolje dodaj jos nekih 20e i kupi Genius SW-HF 5.1 5000W Beech Wood, a evo ti i njegove specifikacije:

Sistem 5.1
RMS Snaga 150 W (subwoofer 75W, sateliti i centralni zvučnik po 15W)
Ovaj Genius ti je oko 9500din.

Poslednja izmena:
Razmisli o Altec Lancingu VS4121 ~60 e, odlican 2.1 sistem. Ja sam imao Altec 4100, sve pohvale za taj sistem. On se krece oko 110-115e... Samo da bi dobio extra zvuk, moras da imas dobru zvucnu, znaci integrusa nikako!

A sto se tice Genius-a stvari stoje ovako. Cuo sam i taj sistem. Ne zvuci tako lose, ima dosta bass-a, ali nema onu toplinu zvuka koju ima Altec. Znaci ni Genius ti nije losh izbor ukoliko preferiras zvuk koji "gruva", sto nije lose ukoliko volis house muziku, itd..
Ali, sto se tice zvucnika za komp, samo Altec, Logi i Creative. Ovo ostalo je tanko!

Ne trebaju meni bog zna kako jaki zvucnici, s obzirom da je prostorija u kojoj ce biti mala, a i ne bih da komsije polude od mene :D (ma koliko primamljivo to zvucalo).
Ovi moji su Altec Lansing, ozloglaseni VS3121, znaci suste abnormalno, kablovi gube kontakt,... Znam da oni prave extra zvucnike (moj rodja ima ATP3 koji su super), al me je ovo malo pokolebalo...
Jos neki modeli na koje sam naleteo su:
ALTEC LANSING VS3251E
Creative Inspire 7.1 T7900 bulk

VS4121 je naslednik ATP3-ke. Sasvim dobro rade, extra bass po meni dosta topliji zvuk imaju od ATP3. Taj model koji ti imas je jedan od losijih Altecovih izdanja. Ako ti prostorija nije puno velika, nemoj da se razmisljas i bacas pare bez veze. Ovi zvucnici ce ti sasvim dobro raditi. Za Genius 5.1 treba vise mesta (sistem je dosta gabaritan), a ovaj Altec moze da stane i u najmanju prostoriju. Veruj mi poslusaj ih, neces se razocarati!

probaj i Microlab H-300

I taj sistem je dobar, jak je. Samo koliko znam on je malo skuplji...

Razmisli o sledecoj varijanti.Stereo zvucnici,trosistemski,podni oko 80E i neko polovno pojacalo 2x60W otprilike to je nekih 60E i dobijas zvuk koji,po meni,ne moze da se meri sa 2.1,5.1 i ostalim "izmisljenim x.1" varijantama.

Na kraju ce verovatno biti Altec Lancing VS4121.

By the way, nezavisno od kolicine para (al da bude nesto "ovozemaljsko"), koji 5.1 sistem biste predlozili?

Pozdrav...

Razmisli o sledecoj varijanti.Stereo zvucnici,trosistemski,podni oko 80E i neko polovno pojacalo 2x60W otprilike to je nekih 60E i dobijas zvuk koji,po meni,ne moze da se meri sa 2.1,5.1 i ostalim "izmisljenim x.1" varijantama.

a gde da nadje takve zvucnike za 80 evra? moze, al` krs nevidjeni, da ih koristi kao kante za djubre i nista vise. kakvi bre floorstanderi za 80 evra, i jos trosistemski?! :zgran: isto vazi i za pojacalo.

a sto se tice 5.1, ne znam sta podrazumevas pod "ovozemaljsko". kod nas su zakon Z 5500 koji su oko 350 evra. ili Z 5400 ili 5000, koji su jeftiniji.

Ako nekoga interesuju podni zvucnici, cetvorosistemski "Magnat"... ja prodajem moje, povoljno.. na pm.

Technics sam platio 55E,2*55w serija 1984.Ne mora da ima pozlacene prikljucke i kablove od 50E da bi se pristojno culi.Za 60-ak eura moze da nadje i neki pioneer ili yamahu od nekih koji to ne cene vec hoce "stubove" koji svetle i imaju mp3 jer su pojacala i plejeri "glupi" jer ne podrzavaju mp3.Polovni zvucnici isto mogu da se nadju za pristojnu cenu.(ja sam moje platio 65E(3-sist.sa po 4zvucnka 90x20x25cm).
A u raspravu o Mission,Bose,KEF isl.necu da ulazim jer njihovi stalci za zv.kostaju do 300E.Kao da poredimo Ferari od 600.000 i odlican auto od 20-ak hiljada koji je prakticniji i u nekim stvarima bolji.
Samo predlazem,po meni najbolje resenje,za male pare.

Kao da poredimo Ferari od 600.000 i odlican auto od 20-ak hiljada koji je prakticniji i u nekim stvarima bolji.

u kojim je to stvarima bolji? moze se staviti plin? salim se.

u potpunosti se slazem. ne mogu se porediti kutije koje su u razlicitom cenovnom rangu ali jedno budi siguran. taj technics se sa solidnim kutijama cuje MNOGO bolje od bilo kojih pracki tipa X.1 sistema. isto vazi i za svako normalno pojacalo. ali budimo realni. govorimo o pojacalu + kutijama koji ce mozda kostati malo vise od nekog 5.1 sistema (amp 100e + kutije 100e; neka smesna procena). za vise od toga uvek ima mesta

sto se tice missiona; to je prica za sebe. kakvi stalci. floorstander je zakon

ali chovek nema mesta...i ne treba mu jako...floorstander bi trebao da zaboravi za malu prostoriju...i ja sam za kombinaciju polovno pojachalo + polovni zvuchnici...tako se pochinje :D tako sam i ja pocheo...pojachalo od 20 eura (vredi 30 :D ) i kutije od 30-ak eura...pa na kraju dodjoh do yamahe 557 i josh svachega nechega :D

Poslednja izmena:
pa od necega se mora poceti. priznajem. ja sam poceo sa yamahom rx796rds (300e), tehnicsom slpg580 (90e), pioneerom 383 (ne secam se cene) i na tome jos stojim. cekam priliku za nekog mark levinsona, krella, sonusa, ... i stacu kada mi sistem bude adekvatan za moje potrebe

Vrh Dno