Šta je novo?

Dobar SATA kabal

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam neki kruti, crveni, ono standardan koji dolazi uz jeftine ploče...
Mnogo je krut a konektori su mu nikakvi, čim gurneš ruku u kućište i pomeriš bilo koji kabal odma i on do pola ispadne iz HDD-a i onda mi pravi probleme, nema dobar kontak sa hardom...
Znači, šta i gde da kupim, šta da tražim, koliko su bolji oni sa džekom od uglom od 90°, da li kupiti neki rounded...
Idealni bi bili neki UV "reaktivni", ima li takvih SATA kablova uopšte?
Ako ima neko neka pozitivna iskustva, dobro je došao u ovaj thread! ;)

gledao sam Cooler Master UV reactive, trebalo bi da taj valja :)

Imam neki kruti, crveni, ono standardan koji dolazi uz jeftine ploče...
Mnogo je krut a konektori su mu nikakvi, čim gurneš ruku u kućište i pomeriš bilo koji kabal odma i on do pola ispadne iz HDD-a i onda mi pravi probleme, nema dobar kontak sa hardom...
Znači, šta i gde da kupim, šta da tražim, koliko su bolji oni sa džekom od uglom od 90°, da li kupiti neki rounded...
Idealni bi bili neki UV "reaktivni", ima li takvih SATA kablova uopšte?
Ako ima neko neka pozitivna iskustva, dobro je došao u ovaj thread! ;)

prijatelju dacu ti ja jedan sata secure kabal, tamno zuti.

imam i UV reaktivne, ali oni nisu secure varijanta, ali su prilicno elasticni, od DFI ploce.

jeste da je tema iz dvijehiljade i sedme, al dobro :d

Aman ljudi kakve veze ima od kad je tema? :)
Pa i u toj staroj možda može da se nađe neki reper odakle da se krene a ako ništa drugo da se "pozovu" opet oni koji su učestvovali u njoj... Više šanse za "kvalitetan" odgovor...

E, stvarno ako neko zna, nek preporuci nesto, bukvalno jednom-dvaput nedeljno moram da drndam kabl da pronadjem kontakt.

Prilozi

• SATA problem.jpg
    SATA problem.jpg
    119.4 KB · Pregleda: 67
vidjao sam odlicne AKASA kablove u Gt, ali mislim da sada nema vise, takodje u brand pc-evima i serverima se ugradjuju vrhunski sata kablovi, ali nazalost nama to nije dostupno, tako da... CoolerMaster jedino.. koliko god da je krut kabl nikad nisam imao problem sa necim sto se ne pipa i sto je fiksirano u kucistu, ne moze da sam ispadne nema sile, stegni ga vezicom

Gubi kontakt na mestu gde se utice u plocu.
Kod mene su uticnice uspravne i kao da se to desava od gravitacije.
Tako sam i provalio poslednji put kad mi se zabagovao komp. Polozim ja kuciste horizontalno da vidim o cemu se radi, kad ono sve radi savrseno.

Kabl je previse krut, a konektor je inace dizajniran retardirano.
Mislio sam da mozda postoji neki konektor koji bi obujmio ceo konektor i sa spoljne strane i nekako zakljucao vezu, ali kada malo bolje pogledam, obzirom na blizinu drugih SATA, tu i nema puno prostora za poboljsanje.

Ne znam, aj probacu da ga nadjem po komsiluku.
Sve mi mirise da ce na kraju tu da radi linija superlepka...

Ili nesto ovako:
1134611.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno