Moze polovno da se kupi ako nadjes dobru ponudu i ocuvane komponente. Ali novo nema sanse, bas sam probao da sklopim. Neki i3 dual core (sa HT) 8 GB DDR3 RAM, neka Intel B85 ploca od 6-7 hiljada i za graficku uzmes 750ti sto je minimum minimuma da bi se igrale najnovije igre iole pristojno (smanjeni detalji, spustena rezolucija), vec tu udaram u limit od tih 450 evra. A gde je SDD, HDD, kuciste, napajanje?
Cene komponenti u Srbiji su dostigle istorijski maksimum a ni zatisje na desktop trzistu ne pomaze situaciju. Moji su 1998. PC platili 1600 maraka i to je tada zaista bila zver. Opet smo dosli do toga da ti za zver treba 1500 evra (450 evra 970, 250-300 evra i7, 16GB DDR3/4 RAMA 200+ evra, SSD 150-200 evra jer igre zauzimaju nikad vise prostora pa 256 GB nije dosta, ploca 150-200 evra za OC, kuste i napajanje 150+ evra, gejming mis i tastatura 100 evra minimum, vec oko 1500 evra a gde je monitor koji je 500 evra ako hoce zver, gde su zvucnici i svi moguci dodaci).
Nasuprot tome stoji PS4 koji se nabavlja iz Madjarske preko preprodavaca i koji ne moze 60 fps 1080p u svim igrama ali je ipak bolji izbor od PC-ja koji u Srbiji mozes sklopiti za slicne pare. Kombinacija slabljena evra i kako bi Peca rekao, pokusaja domacih uvoznika da posluju u plusu, je dovela do toga da je gejming kompjuter u Srbiji postao veci luksuz nego sto je bio na samom zacetku kada si na prste jedne ruke mogao prebrojati broj gejming kompjutera na nivou jedne BG opstine.
Edit: Pogresio sam cenu za i7, vec sada stara generacija (Haswell Devil's Canyon ili kako vec) kosta oko 48000 dinara sa otkljucanim multiplikatorom. Pa o cemu mi ovde pricamo???