Šta je novo?

Dobar PC ili PS4 ? pomoc!

AcMilan91

Cenjen
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poena
159
E ovako ljudi posto ocu da igram novi mk a moja konfiguracija na pc-u mi ne dozvoljava da igram na full sve,imam dve solucije,da prodam ps3(koji ima i dalje garanciju kao nov bez ikakvog ostecenja,nije cipovan) i da kupim ps4 ili da prodam ps3 i svoj komp i da uzmem novi komp to me izadje oko 850 eura ? vas savet mi je potreban?

E ovako ljudi posto ocu da igram novi mk a moja konfiguracija na pc-u mi ne dozvoljava da igram na full sve,imam dve solucije,da prodam ps3(koji ima i dalje garanciju kao nov bez ikakvog ostecenja,nije cipovan) i da kupim ps4 ili da prodam ps3 i svoj komp i da uzmem novi komp to me izadje oko 850 eura ? vas savet mi je potreban?

Pa to zavisi od tebe, ja sam uvek vise bio za KOMP, mislim moze lepa mashina da se uzme za 850e a opet racunar uvek ima vise mogucnosti od PS4 i uvek ce imati, jedino sto eto na konzolama su igrice, znaci ocu da ti kazem da sam ja presao GTA 5 pre 12 meseci a ljudi sada skidaju i traze crack da bi igrali na PC-u eto to je ta razlika, iako je naravno na kompu grafika 5x bolja i sve full, a iskreno da ti kazem meni grafika i efekti nisu mnogo bitni u giricama , nego samo prica tako da po meni je idealno imati neki komp sad kakav takav i bar jednu konzolu da mozes da odigras tako po neki naslov. Inace nemoj mnogo da ocekujes od cene polovnog ps3 , 100-150e puna kapa, traze njudi i mnogo vise ali ne moze da se proda. Nadam se da sam bar malo pomogao .

cim hoces da igras na fullu odgovor je samo jedan - rasprodaj sve i kupi sto bolji pc.

hmmm,videcu mnogo mi je isplativije ps4 a nije neka enormna razliak u grafici plus fps ostaje isti ..

Ако би већ дао 850€, најбоље је да купиш Сони а за остатак новца узмеш сасвим солидан комп. Тако убијаш две муве једним ударцем. :)

inace igram samo mkx ,nemam nesto vremena ni za sta drugo tako da mislim da je resenje ps4 pa za neko dogledno vreme da padne neki jaci pc ?:)

kako gde,po meni tek ce na novim igrama razlike biti uocljivije,tj vec ima par naslova gde su razlike ogromne.ako dodamo i 2k/4k sa te strane nikad konzole nece biti ravne pc-ju.cist dokaz je Shadow of Colossus koji je konzolaska ekskluziva a tek je na pc emulaciji godinama kasnije zasijao pravim bojama i bio igriv kako treba.

Ako ti treba i multimedijalni uredjaj za kucu, sa kojeg ces moci da pustas mjuzu, filmove, prosto - zelis multifunkionalan urejdjaj koji ces lepo da zakacis za TV i da uzivas, onda je Sony logican izbor. To ti takodje daje mogucnost da picis Grand Turismo ili fudbal sa ortacima sto ces tesko izvesti sa PC-em jer izostaje taj drustveni momenat. Dakle nije sve u pukom hardveru. Sad, da li su ostale igre inferiornije u odnosu na PC je neka druga tema. I igre na tabletima su jos inferiornije pa se ljudi igraju masovno na njima.

Iskreno, Joca je dao najbolji predlog - danas za igranje na PC-u nije potrebna ne znam kakva zver, sem ako ne planiras da se igras u 4k. Verujem da kupovinom kljucnih polovnih komponenti mozes sklopiti zaista jako ozbiljnu masinu za igranje i da ti ostane para i za Sony :)

ne prodaj ps3 ni pod razno , kajaćeš se.
postoji dosta igara koje nikad neće izaći ni za jednu drugu platformu, a možeš da ih kupiš na psn popustu za 10ak evra.

što se tiče ps4 vs pc tiče, kupi oba.

ps4 zbog exkluziva i bolje multiplejer zajednice, pc zbog besplatnih sp wareza i eventualnih high end visualsa .

Iskreno, Joca je dao najbolji predlog - danas za igranje na PC-u nije potrebna ne znam kakva zver, sem ako ne planiras da se igras u 4k. Verujem da kupovinom kljucnih polovnih komponenti mozes sklopiti zaista jako ozbiljnu masinu za igranje i da ti ostane para i za Sony :)

Све је речено. За тај новац можеш да узмеш обе ствари и да уживаш, не ломиш после главу да ли си требао ово или оно друго да купиш. :)

Све је речено. За тај новац можеш да узмеш обе ствари и да уживаш, не ломиш после главу да ли си требао ово или оно друго да купиш. :)

posto imacu oko 300 evra u kesu i 300 u cekovima + ako prodam ps3 i pc to je onda druga prica onda da ulozim u pc necu onda ni da uzimam ps4 jer cu igrati samo mkx,i naravno mogu nesto novije za pc kad izadje jer cu imati jak pc,npr battlefield 4 ,thief itd vec ne znam sta ima novo od naslova jer ne pratim toliko to mkx planiram bas ozbiljno da igram

kokan:

kad tad ce izaci emu i za ps3. :)

a sto se tice ovog da na pc-ju nemere se zategne fuzbal - danas igrali 3v3 fifu na vsr 2k na ogromnom teveu.skoro sam sekao konfu na lanparti,sto nemere nijedna konzola.

jel se slazete sa ovim sto sam napisao,to je ok ? ne gubim mnogo ?:)

I ja sam za varijantu - oba. ;)

ps4 za mk obavezno :) shto kazu gore...ostane ti 400e da kupis pc

Slažem se sa tim da pazariš oba. Isto sam uradio. Jednostavno moraš imati i konzolu i PC u današnje vreme. Ja se igram na konzoli, ali mi PC treba za posao. Dobra stvar je što mi za posao ne treba ništa jače od Celerona :D. A taj PC mi je zaradi par hiljada € godišnje, tako da imam budžet za PS4 (igre i dodaci).

Слажем се. Ти за тих 400-450€ који ти остану после куповине Сонија можеш да пазариш одличан комп. :)

Moze vraga. Ali posto igra samo Mortal Kombat, bolje da uzme PS4, tamo je mnogo jaca online zajednica za igre tog tipa.

Не може за 450€ да састави одличан комп?

Samo graficka koja ide u odlican komp u zemlji Srbiji kosta 450 evra.

Добро и ја сам претерао са епитетом "одличан", требало је да кажем "сасвим солидан".

Odličan u smislu da će se igrati samo na PS4-ci. Ja moj PC uopšte ne koristim za igranje, bar nisam u zadnjih godinu i po.

sa druge strane nikada manje ekskluziva za ps
ali ako igras samo mk cemu dilema tebi pc ne treba

mozda bi i mogao da se sklepa neki sendi/ajvi i5 i 270x a sigurno i3 i 660/650ti boost/7790 sa oglasa ili da se ide na APU ako su rezolucije manje od fullHD novo.ali nevezano za OP-a ko hoce u fullu gejming PC nema alternativu,uvek bilo,i ne vidim da ce to u skorije vreme da se promeni.

Moze polovno da se kupi ako nadjes dobru ponudu i ocuvane komponente. Ali novo nema sanse, bas sam probao da sklopim. Neki i3 dual core (sa HT) 8 GB DDR3 RAM, neka Intel B85 ploca od 6-7 hiljada i za graficku uzmes 750ti sto je minimum minimuma da bi se igrale najnovije igre iole pristojno (smanjeni detalji, spustena rezolucija), vec tu udaram u limit od tih 450 evra. A gde je SDD, HDD, kuciste, napajanje?

Cene komponenti u Srbiji su dostigle istorijski maksimum a ni zatisje na desktop trzistu ne pomaze situaciju. Moji su 1998. PC platili 1600 maraka i to je tada zaista bila zver. Opet smo dosli do toga da ti za zver treba 1500 evra (450 evra 970, 250-300 evra i7, 16GB DDR3/4 RAMA 200+ evra, SSD 150-200 evra jer igre zauzimaju nikad vise prostora pa 256 GB nije dosta, ploca 150-200 evra za OC, kuste i napajanje 150+ evra, gejming mis i tastatura 100 evra minimum, vec oko 1500 evra a gde je monitor koji je 500 evra ako hoce zver, gde su zvucnici i svi moguci dodaci).

Nasuprot tome stoji PS4 koji se nabavlja iz Madjarske preko preprodavaca i koji ne moze 60 fps 1080p u svim igrama ali je ipak bolji izbor od PC-ja koji u Srbiji mozes sklopiti za slicne pare. Kombinacija slabljena evra i kako bi Peca rekao, pokusaja domacih uvoznika da posluju u plusu, je dovela do toga da je gejming kompjuter u Srbiji postao veci luksuz nego sto je bio na samom zacetku kada si na prste jedne ruke mogao prebrojati broj gejming kompjutera na nivou jedne BG opstine.

Edit: Pogresio sam cenu za i7, vec sada stara generacija (Haswell Devil's Canyon ili kako vec) kosta oko 48000 dinara sa otkljucanim multiplikatorom. Pa o cemu mi ovde pricamo???

Poslednja izmena:
cemu b75 ploca za budzet build?i to od 7k dinara...ako ste vec alergicni na APU a hocete novo,odlicni su i 8xx athloni a ploce su prejeftine.naravno,o fullHD maks detaljima nema ni govora,ali ce sve novo da radi jako pristojno.

Da ali to nije odlican gejming PC, cak ni solidan vec entry level. Odlican zvace 1080p sve max u 60 fps. Preko toga su high end masine koje mogu 1440p ili 2160p u 60-144 fps. U solidan gejming PC ide neki 280X. U 2015. godini smo i ma koliko dobro GTA5 bio optimizovan opet treba para da se igra kako Bog zapoveda. Kada dodje Witcher 3 bice plakanja...

Ja sam 2003. uzeo odlican gejming PC za 850 evra, taj nivo kompoenti danas kosta 1500+ evra. U vreme rudarenja i nesto pre dok je dolar bio 0.7 evra a porez 8% na kompove moglo se uzeti svasta za 450 evra. Danas, sa ovim cenama, to je misaona imenica. Pa taj skrndelj 270X koji pominjes nov kosta 30000 dinara, lude cene skroz.

Нисам мислио на озбиљан гејминг рачунар за тај новац већ првенствено за остале ствари типа филмове, нет, посао итд, за гејминг ће му служити Сони. Ово кажем ако му је потребан и рачунар и Сони, у супротном је најбоље да узме само Сони и сачува тих 450€.

ja vidim da svi ovde zele i jare i pare,i ekskluzive i za soni i za pc.kako ce ko sta da labeluje me ne tangira.pricam sta moze i kako ce to da radi.burazer se igra i to u zadnje vreme poprilicno na APU-u (doduse i cesce navrati da sedne za moj racunar da ga zelja mine) i uslovno receno zavrsava mu sve nekih 90 posto,a ne radi se o top of d lajn APU-u.za hardkor gejming PC nije,niti ce u dogledno vreme imati alternativu,to je sva sustna price.sve ostalo su kompromisi.jedina stvar zbog koje bih ja sad i zbog koje sam i ranije kupovao konzole su ekskluzive a ne kupujem je jer ja sebi ne mogu da opravdam toliko ulaganje zarad neke i nekoliko igara sad. jedina konzola koju sam morao da imam zbog igre je ps2 i to zbog SoC-a.

Nazad
Vrh Dno