Šta je novo?

Dobar nameštaj u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Imamo temu za radne stolice, često se priča o krevetima, dušecima, pa rekoh možda nije loše da podelimo utiske i za dnevne garniture

Mene konkretno zanima preporuka za neki budžet trosed do 200cm

Znam da Forma Ideale nije na dobrom glasu, ali, moram da priznam da sam dva puta kupovao tamo neku lower-mid klasu i ne mogu reći da sam bio razočaran.

Doduše poslednji put sam nov nameštaj kupovao 2015. pa je vrlo moguće da se tržište promenilo.

Sa druge strane u JYSK ne znam da li bih ikada kupio bilo šta što treba da potraje godinama pošto sam spavao na par skupljih ugaonih i poželieo da predjem na pod.

• Interesting
Reagovanja: M J
Feydom i pogledaj geppetto, od malo povoljnijih varijanti meni se matis lepo pokazao.

Jela nameštaj je dobar iz iskustva ali nemaju nešto veliki izbor kao Forma i Matis.

Mali updejt sa terena.

Otišao do Forme da vidim ponudu i bukvalno nisam našao jedan trosed da sam pomislio ovo je udobno / kvalitetno.

Jedini koji je zaličio na nešto bio je neki Flamingo ali posto je budget cena tačno kapiram da bi se raspao u godinu dana.

Na kraju svratio random u Šipad / BeoKonjuh (kako se već zove) i naleteo na neki model Atlas za 36.000 koji je već bio pristojan.

Vitorog, Ikea su prodavnice gde sam ja po nešto uzimao.

Mi smo opremili kucu u FOrmi,
Orman za spavacu tj americki plakar se raspao, vrata ispadaju, daska do zida koja drzi ceo ormar je prosto pala pa sam podmeta ispod gredice da ga dignem
Sto koji najmanje koristimo za 6 osoba kojis e razvlaci je ok ali smo ga zeznuli jer smo na njemu kupali prvo dete pa od pljiskanja kant traka se odlepila, stolice za sada su ok nisu pukle jos uvek,
stocic za dnevnu sobu oni mali vec mu nogare 2 puta presrafljujem. polica za TV pa ako se ne mrda moze desetak godina da stoji ali vrata ispod tVa tj. mehanizam vece poceo da zeza.
Predsoblje uzeto civluk sa staklom i cipelarnikom, cipelarnik golo g je
Ugaona uzeta u njihovom outletu e ona ne mari, ja tu spavam i deca skacu po njoj za 30k bolje nema.
Sve kupljeno 2020.
pre 2 nedelje uzeo neke civiluke ono ne mzoe da se montira bez L profila, sve sto se uzima kod njih mora da se ojaca,
sestra i zet uzeli francuski i americki i zet sve ojacao profilima kada je montirao.
Opet kolko pare tolko muzika
Drug je na primer ceo stan u Ikei opremio i za sada je zadovoljan, sestra i tetka ceo sprat Vitorog i zadovoljni su
Ja sam uzeo Matis radni sto i kvalitetniji je od onoga Sto Jisk i Forma nude

Numanovic... Uzeo ugaonu, 1000e...sta reci, realna vrednost 500...dascice ko za kosnicu za pcele... Iverica... Ne smes hodas po naslonu, propade...

Numanovic... Uzeo ugaonu, 1000e...sta reci, realna vrednost 500...dascice ko za kosnicu za pcele... Iverica... Ne smes hodas po naslonu, propade...
Isto kod njih uzeo dve ugaone, mi smo zadovoljno kvalitetom namestaja ali zbog usluge ne bih vise uzeo preko njih

Da si rekao mačke pa i da razumem 😂

Razumem ja neko očekivanje kvaliteta, ali već zamišljam pogled kad bi pozvao i objasnio razlog reklamacije 😂

Kod mene se kolo igra na naslonu :ROFLMAO:

Vitorog.

Kupio pre skoro 10 godina u "Portal Dekor" ugaonu garnituru koja je i dan danas u svakodnevnoj upotrebi. Nekad su imali salon na NBG a sada su koliko vidim na Zmaju.

Licno sam radio u "Numanovic" ali tu i takve slicne firme samo kupuje ko ne zna :D Ja tu ne bih kupio apsolutno nista, kupuj/te iskljucivo kod nekog ko ce da ti uradi po dimenzijama i sta zelis od zicanog jezgra pa do naslanjaca ! ili sta vec kupujete.. u ovakve firme NISTA ne kupujte - tu se to sve radi mehanicki i sablonski :D
Gde nude mnogo jagoda - ponesite manju korpku....

Odeš u Ruski Krstur i zaredjaš od salona do salona pa biraš koji mebl, koje jezgro ili koja gustina sundjera a skoro svaka kuća se bavi proizvodnjom nameštaja. Verovatno imaš i prevoz kada isporučuju robu u Bgd pošto se ne snalaziš da ih nadješ u Bgd.

Nas je pozitivno iznenadio Tahirović, naručivali smo na sajmu 2016. Sve se i dalje drži perfektno, čak i neki tabure na točkićima koji su klinci zlostavljali dok su odrastali, i dalje je čitav. Tek sad se eko koža po ćoškovima ofucala, a bilo je jako povoljno sve to.

Feydom klasika, odličan kvalitet, kome odgovara takav nameštaj i jače cene. Vredi taj novac i ima kvalitet.

S obzirom da je naslov teme "dobar nameštaj" naleteh bukvalno danas na ovu prodavnicu i malo sam se šokirao cenama, ali ako je stvarno kvalitetno drvo kao što piše, onda verujem da vredi.

Drveni okrugli sto 1000 e malo mi to preterano
Drug je pre jedno 5 godina samo krevet po narudzbini 2x2m pravio od punog drveta platio 400 ili 500 eura, dusek posebno kupovao, mislim da je hrast bio u pitanju.

Okrečiš jedan zid, ili deo zida, farbom što izgleda kao školska tabla, predvidjena za pisanje kredom po njoj i brisanje sundjerom. Onda daš deci krede u boji i pustiš ih da na tom zidu razvijaju kreativnost.
Pozdrav

Nije tema ali sto bi roditelj to dozvolio?

Mojoj deci to nikad nije palo na pamet, a nisu bile cvecke, nije mi jasno da neko dozvoli deci da mu unistavaju stvari.
Bravo za komentar! Roditelji ne vaspitaju decu i onda se žale kako im uništavaju nameštaj i sl.

Elem, kao i kod svega tako i ovde primeniš onu logiku: uglavnom je razlika u kvalitetu između najjeftinijeg i srednjeg skupog veća nego između srednjeg skupog i najskupljeg. U prevodu: posle srednje skupog moraš da dodaš mnogo više para da bi dobio tek nešto malo bolji kvalitet. Recimo: moraš dodati 3x više para, a kvalitet se poveća za možda 1.2x. Dok recimo da pređeš iz najniže u srednju klasu, moraš da dodaš 1.5x više para (pa neka bude i 2x), ali dobiješ 5x bolji kvalitet. Taj vrhunski kvalitet kojim se mnogi hvale nikada ne može opravdati cenu jer ipak postoji granica koliko drvo može biti kvalitetno, sigurno neće koristiti beton umesto drveta.
Tako da, drži se zlatne sredine, uvek je ta zlatna sredina najbolji odnos cene i kvaliteta. Sve preko toga plaćaš porez na brend/izgled/štagod.

Odeš u NS na najlon pijacu, manje-više su svi iz Ruskog Krstura (što je neko pomenuo već) i biraš, daješ mere, biraš štof, opruge.... Isto to se u salonima prodaje mnogo skuplje.

Okrečiš jedan zid, ili deo zida, farbom što izgleda kao školska tabla, predvidjena za pisanje kredom po njoj i brisanje sundjerom. Onda daš deci krede u boji i pustiš ih da na tom zidu razvijaju kreativnost.
Pozdrav
probao najmanje tu pisala :)
ima kao tapeta da se zalepi koja je pisi brisi bilo zanimljivo 1 dan

Nekoj pada nekoj ne, zavisi od dete istu reakciju je moja rodjena sestra imala kada je videla nase zidove, godinu dana kasnije njen sin isto radi, iako ima tablu za pisanje, tapete itd.
To je zid, okreci se pregletuje nije problem, namestaj se opre, necu valjda da idem sa krpom za njima ili da drzim dete u ogradici do 3. godine.

Uhvatio sam sebe da je kupovina namestaja u Formi sem ormana bila pun pogodak, treba da idemo na slavu kod komsike nismo zivi kako da sacuvamo belu garnituru od mladje dete koje obozava da se pentra a komsikin sin platio garnituru preko 1000e :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno