Šta je novo?

Dobar duplex stampac

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Da li moze neko da preporuci neki laserski duplex (automatski stampa obostrano) stampac.
Jedino je bitno da moze lako da se refiluje. Tj. ako je moguce da nema zamene cipa.
Dobar je Lexmark e250 ali on ima zamenu cipa. :mad:

Poslednja izmena:
Zavisi šta ti treba i koliko ćeš da štampaš. Inače, HP, a imaš duplex već u seriji 2xxx, pa čak i 1xxx.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Zavisi šta ti treba i koliko ćeš da štampaš. Inače, HP, a imaš duplex već u seriji 2xxx, pa čak i 1xxx.

Pozdrav.

Pa u pitanju je kucna upotreba ili da budem precizniji SOHO (small office home office) upotreba. Znaci brzina mi nije preterano bitna kao ni neki vrhunski otisak. Ali mi je bitno da bude pravi duplex (cujem da neki imaju duplex stampanje tako sto vracaju papir u kasetu i ponovo ga uvlace sto je bez veze). I naravno najbitnija mi je reciklaza tonera (bez cipa, moze i osigurac).
O ovim stampacima se jako malo pise na netu.

Vidi, imaš dve solucije za nabavku štampača. Prva je da se ograničiš lovom, a druga da se ograničiš mogućnostima... Ipak, to nije razdvojeno, kao što i sam znaš, jer jedno od drugog zavisi - od love zavise mogućnosti...

Što se duplex-era tiče, ja pravi duplex nisam još vidio na štampačima manjim od serije 4000. Možda i griješim, ali svi jeftiniji imaju taj "polovni" duplex koji vraća papir nazad u kasetu. A serija 4000 će da te košta, na to računaj... Mada, moguće je da su i u seriju 3000 spustili HW duplex. To ćeš sve morati da vidiš lično, jer po specifikacijama nećeš ništa saznati...

Pozdrav.

mi imamo na poslu hp1320 i ima duplex... imamo tri komada i uglavnom ok rade, osim jednog kome se mehanizam mestimicno glavi od prvog dana prakticno (diglu smo ruke od reklamacija...)
ne znam precizno kakva je situacija sa reciklazom... uglavnom uzimamo nove tonere, originalne ili one silver...

mi imamo na poslu hp1320 i ima duplex... imamo tri komada i uglavnom ok rade, osim jednog kome se mehanizam mestimicno glavi od prvog dana prakticno (diglu smo ruke od reklamacija...)
ne znam precizno kakva je situacija sa reciklazom... uglavnom uzimamo nove tonere, originalne ili one silver...

Da li mozes da mi objasnis kakav je duplex u pitanju. Jel stampac vraca papire u kasetu pa stampa sa druge strane ili je pravi duplex pa se sve to odvija unutar stampaca?
Kako radi duplex posto sam procitao na netu da kao sto si pomenuo kod nekih 1320 duplex stampa guzva papir dok kod normalne stampe nema tih problema.

Kyocera FS 1030n poseduje automatsku dvostranu obostranu štampu kao standard.Pored tonera od 7.200 strana ,štampe od 1.200 dpi i brzine od 22stane/min , cena mu zaista nije previsoka cca 15.000 dinara sa PDV.

Pozdrav

Meni se čini da ga ne vraća nazad u kasetu već da ga izvrti i izmulja u mehanizmu za transport. Problem je što ga skoro cijelog izbaci, pa ga onda vraća nazad. Cijenim da prednju stranu lista štampa na dolje, a zadnju na gore...

Inače, Kyocera uopšte nije loš štampač. Koliko je meni poznato jedina ona ima keramički valjak, svi ostali imaju selenski.

Meni se čini da ga ne vraća nazad u kasetu već da ga izvrti i izmulja u mehanizmu za transport. Problem je što ga skoro cijelog izbaci, pa ga onda vraća nazad. Cijenim da prednju stranu lista štampa na dolje, a zadnju na gore...

Inače, Kyocera uopšte nije loš štampač. Koliko je meni poznato jedina ona ima keramički valjak, svi ostali imaju selenski.

To sam te pitao zato sto imam obican stampac kojem ja moram da okrecem papir (naravno). A onda sledi pakao nece da uvuce papir vec slajfuje kao tocak automobila na ledu, pa onda nekad se desi da uvuce vise komada papira. Pa jos ako si stampao nesto dvostrano sve se ispomera... pa onda sve nanovo.
Mene interesuje posto imas iskustva sa 1320 da mi kazes kako njegov duplex radi u praksi? Jel ima ovakvih ili slicnih problema koje sam spomenuo?

Ili da uzmem, kako kazu u nekoj radnji, stampac sa rucnim duplexom. Na moje pitanje: "Sta je to?" prodavac kaze: "Pa okrenes papir pa ga ponovo ubacis u kasetu." :wall:

A sto se tice Kyocera stampaca jako su retki kod nas. Ako i nadjem negde da ga kupim postavlja se pitanje servisa.

Poslednja izmena:
Servis nije problem.

Što se dupleksa tiče, za sada nisam imao problema... Mada se koristi u max. 10% potrebe. Ali, to će od NG da se promijeni, tako da će onda da radi stalno obostranu štampu. Mislim da ti je bolja ova opcija koja sama odrađuje ovaj "polovan duplex", jer papir ne napušta mehanizam, a samim tim i nema problema sa ponovnim povlačenjem već odštampanog papira...

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno