Šta je novo?

Dobar bezicni mis

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Pozdrav svima
Imao sam OCZ Equalizer koji me je super sluzio, ali se jednog kobnog dana tanki kabl zaglavio u rasklopnom mehanizmu stola i presekao se.
Posto sa ovim stolom sve miseve ceka takva sudbina, ja zelim da kupim bezicni mis.

Najvaznije mi je to da ima dugme za promenu DPI vrednosti.
Ja sam u Zajecarskim prodavnicama pronasao Gigabyte ECO600 za 2000 dinara sto mi deluje kao dobra cena(toliko je i na itsvet-u). Sta mislite, vredi li on nesto ili imate neki drugi predlog.

Cena - u sustini nema granice, trazim sto bolji proizvod.

DOooobro, a ima li nesto oblikom slicno, samo nesto malo manje dugmica i da mnogo manje trosi bateriju(e), nesto kao sto su stedljivi bili mx610?
Ima li takvih i optickih miseva, da nije laser al da mu jeste veliki dpi ?
Meni je nekako bezze da menjam bateriju svaka 2 dana kao sto treba na ovom G700...

Nema menjanja baterije. Kad je nakacen na kabl, radi kao obican zicni mish i puni bateriju. 3 dana drzi sa nabudzenim (a ja koristim iskljucivo taj) settingsom (dpi, refresh rate, itd). Veliki dpi, preciznost i odziv + da baterija traje nedeljama, nece da moze.

Boze, pa moj kontroler za Guitar Hero ima bolju autonomiju, taj mis je cist promasaj.
Ovaj Gigabyte reklamiraju sa autonomijom od godinu dana(verovatno nece biti godinu dana, ali ce sigurno biti preko jednog meseca).

Druze, eco600 ti je 1600 dpi a g700 je 5600. Eco600 ti je 125 reftesh rate, g700 je 1000. Ko da poredis juga i ferarija.

Ja sam imao VXnano kome zaboravis kad si stavio bateriju. Dzaba kad secka, odleti u cosak, ima zadrsku dok se upalu, gubi domet, jednostavno mala potrosnja - siromasne performanse. Kad radis nesto na kompu a bezicni mish te jos yebe - to je da poludis. Zicni i jeftin moze da zavrsava posao, ali bezicni je malo drugacija prica.

Tesko da su u Logitech-u budale, pa u klasi gde su najaci da naprave "promasaj" - pogledaj malo reviewe na netu a imas i na benchu. G700 je neverovatno pouzdan i precizan za jedan bezicni mish.

Ja sam imao vise jeftinih bezicnih miseva i nije mi bio problem da se igram sa njima, niti sam ikada video takve anomalije koje ti spominjes. Jeste promasaj zato sto moras na 3 dana da menjas bateriju, trebali su lepo da ga stave da bude skroz zican.

Nisi ukacio sta sam napisao. Na najjacem podesavanju baterija traje 3dana. Mis ima nekoliko profila (gaming, office, desktop, custom, itd) i u zavisnosti od zahtevnosti profila, baterija moze trajati znatno znatno duze. Ja sam se nervirao sa bezicnim mishevima pre g700 jer mi je mish na 2m od kompa (radim zavaljen u fotelju) a jeftini bezicni mishevi mi nisu pruzali udobnost i pouzdanost na toj daljini.

Ja sam imao vise jeftinih bezicnih miseva i nije mi bio problem da se igram sa njima, niti sam ikada video takve anomalije koje ti spominjes. Jeste promasaj zato sto moras na 3 dana da menjas bateriju, trebali su lepo da ga stave da bude skroz zican.

Jos jednom,baterija se ne menja. Kad se isprazni bocnes kablic u njega i dobijes funkcionalan zicni mis i punis bateriju u isto vreme.

I kad ubodes kabl jel ti je mis onda bezican? Nije, tako da menjas bateriju ako zelis da ti ostane bezican, a cak i da bodes kabl koliko ciklusa moze baterija da izdrzi.

Kako ne mozes da ukapiras da se baterija puni u mishu preko usb kabla? Evo ti prvi scenario, posle x dana (u zavisnosti od profila) blinka baterija. Ti upravo izlazis iz gajbe i ukljucujes mish da se puni. Drugi scenario: blinka baterija a ti bi jos 8 sati da cepas counter. Ukljucis mis, on radi kao vrhunski zicni mish, a u isto vreme puni bateriju. Kontas?

Logitech je mislio na sve kad je pravio misha. U mishu je kvalitetna punjiva baterija od 1.5v. Ako ikada crkne, istu takvu punjivu imas i u c-marketu, stavis drugu i ne mislis. Meni radi baterija vec skoro pa god dana bez ikakvih problema, a sve mi je podeseno na max.

Gledaj, ja ako kupim bezican mis hocu da ga koristim kao bezican. Kapiram da mogu da ubodem kabl i da ga tako koristim dok se ne napuni, ali to vise onda nije bezican mis i meni to ne vrsi posao. Meni ne radi racunar 24/7, a maticna mi nema opciju punjenja kada je ugasena, tako da ne mogu da bodem mis da se puni kad nisam tu, a i iskreno ta ideja je *****na.

Jedina dobra stvar jeste sto si rekao da ti baterija radi vec godinu dana i da nema opadanje performansi.

pogledaj razer mambu 2012 ili cyborg rat 9.
ovo su verovatno, trentuno 2 najbolja bezicna gaming misa.

licno imam mambu i super radi i sa kablom i preko wifi.
ima postolje preko kojeg se puno uvek (preko usb kabla), a moze da se nakaci i na usb
jedina mana miseva je cena (i tesko ih je nabaviti kod nas)

poz,
positive

Ako trazis sto bolji proizvod, neces se usreciti sa autonomijom. Ako trazis autonomiju, neces se usreciti sa DPI 😉

I ja sam trenutno u potrazi za misem i nakon puno vaganja izbor je pao na g700. Nije toliko skup kao Mamba i Rat9, a otprilike imaju istu autonomiju, s tim sto g700 koristi "obicne" baterije.
Jedino sto bih ti mogao reci, a da nije spomenuto ovde, je da pogledas Microsoft X8. Za njega kazu da ima odlicnu autonomiju (30h intenzivnog koriscenja), ali je problem sto ga nema kod nas 🙂

Nigde ne pise da g700 mora da se prazni do kraja (jer ne mora) tako da svaki dan nakon zavrsenog posla nabodes ga na punjac i ujutru je spreman za koriscenje a za jedan dan tesko da moze da se istrosi baterija. Ne vidim logiku u trajanju baterije xxx dana jer svejedno je kad ce stati sutradan ili u toku xxx dana bitno je da moze jedan ceo da izdrzi bez problema. Ne mozes misa koristiti dan i noc, dok ti spavas i baterija se puni. Istog sam misljenja i za bateriju mobilnog telefona.

svaki gaming bezicni mis mnogo brze prazni nego neki non gaming bezicni to je cinjenica... ako hoces gaming mis da ne moras da punis ti uzmi na kablu ;p ovako ces ga butniti svakih 12/24sata veruj mi. Ili jednostavno uzmi eco500 eco600 ili force m9 ice svi gigabaytovi ili neki drugi obicni bezicni mis 😛

Nazad
Vrh Dno