Šta je novo?

Dobar,a jeftini MP3 player?

Leopold

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2003
Poena
609
Preporucite mi neki dobar,a jetini MP3 player do 70 €.
Bilo kakav(moze i sa memorijom,a i diskmen)
Samo da nije vise od 70 € :)

ja samo da ti kazem
da se ne zaletis i kupis mercury ;)

CORE 283 je napisao(la):
ja samo da ti kazem
da se ne zaletis i kupis mercury ;)
Neces verovati,a ja bas njega hteo da kupim :mrgreen:
Pa sam zato i pitao mozda neko ima nesto bolje da predlozi?
A sta fali Mercury?

Da, i ja sam planirao da kupim isti, sta mu fali? Imao je par OK kritika ovde na forumu... a i izgleda fino :D

Zaobidjite Mercury na podaleko.

Losa strana je:

-Lose vreme skeniranja diska
-U slucaju da ima puno direktorijuma vreme se jos vise uvecava
-Komplexne komande, tj kombinacije komandi koje su bez daljinskog patnja
-Nova verzija ne moze da puni baterije, stara moze
-Stara verzija koja je mogla da puni baterije nije imala indikator punjenja, pa ako se pretera dolazi do pregrejavanja celog uredjaja
-Vrlo osetljiv na horizontalni potres
-Ne mogucnost premotavanja pesme na zeljeni deo pesme

Dobra strana je:

-Jeftin je
-Dobra ekonomija baterija

Sve u svemu bih pre kupio neki Samsung ili Creative
Drugi plejeri vrede sve pare u razlici posto kada vam se bude slusala muzika doci ce do stani pani.

Jel' imao neko iskustva sa Innovision AX CD3(51Eur)?

a najgora strana mercury-ja je sto ocajno pusta mp3 eve(izoblici zvuk, cuju se jos neki dodatni tonovi koji ne trebaju da se cuju) kod techna i hausa se slabije primecuje al kod nekih melodicnih pesama i te kako , znaci bas ono cemu je namenjen to mnogo lose radi .. sto ne primecuju samo osobe sa izostrenim sluhom, vec se da primetiti i kod obicne osobe :)

Ja sam uzeo Sony D-NE511 MP3/CD plejer. Odlicno kod njega je sto bateriju drzi 80 sati (za MP3), ima graficki displej, lak je za rukovanje, iscitava ID3 tagove i CD Text, ima mogucnost skrolovanja po plejlistama, podrzava pretragu pesama po folderima itd... Sve u svemu softver mu je odlican. Dizajn je takojde vrhunski, izrada odlicna...

Lose su slusalice (bubuce) koje mi ne odgovaraju mada imaju solidan bas, ali su visoki tonovi prenaglaseni; nema punjac za baterije; nema daljinac (doduse kontrole su veoma jednostavne, bez kombinacija tastera i sl. gluposti). Takodje, je lose sto ekran nema pozadinsko osvetljenje... Zamerio bih i to sto nije podrzan WMA, ali postoji neki Sony Atrac3Plus format i uz plejer se dobije CD sa softverom za kreiranje Atrac3Plus diskova. Probao sam ga i na 64kbps zvuk je OK, ako se slusa na obicnim slusalicama (npr. tim koje su po defaultu uz plejer). Cim se poveze na pojacalo ili na bolje slusalice vidi se (kao i kod WMA) je je to ipak 64kbps...

Ah da, on probija tvoj cenovni limit, ali ipak Sony i Mercury nisu za poredjenje bolje investriraj u nesto kvalitetno kao sto je taj Sony, IRiver ili nesto slicno sto vredi para...

Samo da dodam da je izlaz na Sony-ju slab u poredjenju sa iRiverom. Ne znam kako iRiver uspeva da prodaje te toliko glasne plejere, jer u EU postoji regulativa kojom se ogranicava jacina izlaza za slusalice na prenosnim plejerima. Imao sam prilike da probam i Panasonic MP3 discman (koji kosta znacajno ispod 100e) i on je imao isto slabiji izlaz. To ne smeta toliko kada se slusa preko slusalica, ali recimo da moze predstavljati prepreku kada se plejer poveze na muzicki uredjaj. Meni licno Mp3 plejer kuci ne sluzi nicemu posto imam komp (kao i svi mi ovde :) ), ali cisto da napomenem.

MSI Mega Stick 1, pored toga sto je preskup, nije bas toliko jednostavan za upotrebu pa bih sacekao Mega Stick 2 :)

laxduke je napisao(la):
Zaobidjite Mercury na podaleko.

Losa strana je:

-Lose vreme skeniranja diska
-U slucaju da ima puno direktorijuma vreme se jos vise uvecava
-Komplexne komande, tj kombinacije komandi koje su bez daljinskog patnja
-Nova verzija ne moze da puni baterije, stara moze
-Stara verzija koja je mogla da puni baterije nije imala indikator punjenja, pa ako se pretera dolazi do pregrejavanja celog uredjaja
-Vrlo osetljiv na horizontalni potres
-Ne mogucnost premotavanja pesme na zeljeni deo pesme

Dobra strana je:

-Jeftin je
-Dobra ekonomija baterija

Sve u svemu bih pre kupio neki Samsung ili Creative
Drugi plejeri vrede sve pare u razlici posto kada vam se bude slusala muzika doci ce do stani pani.
Hvala ti na preporukama :) ,ali koliko kostaju taj samsung i creative,jer ja sam ti rekao da bih zeleo da prodjem sto jeftinije :)

Pa ljudi samo jos da mi kazete da je bolje kupiti ferari od yuga,pa ja znam sve to,nemoze da se za male pare uzme dobra stvar,ali moze neka koja ce da sluzi?I kakav je taj iRiver i koliko kosta?
Eto recite mi onda sta je po vama najbolji best bay mp3 player-a?

I River je od 99e pa navise ( www.pyramid.co.yu ). Samsung Yapp koji sam ja gledao u Tehnomaniji (nesto jaci model, sa punjacem i daljincem) je bio oko 120e. Ja sam moj Sony platio 105e.

Anti Patriota je napisao(la):
jel oces cd/mp3 ili flash mp3 ili hard disk mp3?
Pa ja bi bilo sta,samo da je u mp3 formatu,ali po ovoj ceni koju sam ja naveo(70€).Tesko da moze hard disk mp3...znaci jedino,diskmen mp3 ili flash mp3.
Ali do sada mi niko nije rekao best bay!

Mislis best buy...Za te pare (70e) i nemas neki preterano veliki izbor. Tu je spomenuti Mercury CD player, imas onaj USB Mercury prenosni disk/MP3 plejer, Inno Mp3 plejere, eventualno neki firmirani discman (npr. Philips je bio toliko)...Ne znam koliko se krecu oni JazPipper plejeri, ali bi i oni trebalo da su jeftini (ComputerDream).

Cisto da ubacim buvu, u USA je Iriver Slimx 350 <$100, pogledajte cenu kod nas (pyramid) pa vidite kol'ko nas deru.

Nazad
Vrh Dno