Šta je novo?

Dns?

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Gde da uplatim DNS server. Ovi neki imaju broj Queries per month koji se uzima u obzir koji ces paket. Sta im to znaci. Broj cega, broj pristupa adresi? Kako to mogu da uporedim sa statistikom sajta(broj otvorenih strana?)?

Gde da uplatim DNS server. Ovi neki imaju broj Queries per month koji se uzima u obzir koji ces paket. Sta im to znaci. Broj cega, broj pristupa adresi? Kako to mogu da uporedim sa statistikom sajta(broj otvorenih strana?)?

Druze ajde malo pojasni sta ti zapravo pokusavas. Ovako deluje malo konfuzno. Da li ti je zaista neophodan Query podatak?

imam dedicated server sa IP adresom. Imam kupljen com domen. E sad trenutno imam problem posto kada se otkuca www.imesajta.com sve je ok, a kada se okuca imesajta.com onda dolazi do neke greske(sajt je bio hostovan na Sezam-u a sad je u nemackoj, i za sad ide preko sezamovog dns-a). Kako to da sredim?

A da ti to lepo prebaciš na DNS server tvog hosting provajdera? To bar traje čitav minut (ne računam vreme koje treba da se promena registruje tamo gde treba).

Pa koji ti je to hosting?

Domain - FAQ

I have a domain name with another provider - how can I move it?

Moving a domain is done via a so called "KK": a KK is the standardised procedure for changing providers (CHPROV). KK is still the common name in Germany for CHPROV (and stands for “Konnektivitätskoordination/connectivity coordination”, which is abbreviated to "KK” in German).
All you need to do is notify your current provider of your KK. You receive all relevant documents from us with your order.

To ti je iz njihovog FAQ-a.

Poslednja izmena:
Sezampro. Radilo je sve ok dok nisam promenio hosting(posto je sajt oborio server na sezamu)

pa instaliraj dns na serveru, ili koristi neki besplatni, nema potrebe da uplacujes, recimo everydns.net

Ako je sajt oborio sezamov server ?!? onda ce razneti ovaj novi.
rapidsharegfx.com je tvoj domen i kupio si ga kod Sezama? Ne mogu da verujem da oni koriste publicdomainregistry.com koji je sa jos par registara upleten u mrezu serviranja laznih kodeka, spyware-a i ostalog djubreta :zgran: :wall: :wall: :wall: :wall:

Meni nesto ovde nije jasno. Ako si ti prebacio sajt na novi server, zasto onda traceroute pokazuje da je sajt jos uvek hostovan na sezamu?
Tracing route to rapidsharegfx.com [77.105.2.152]
over a maximum of 30 hops:

1 49 ms 44 ms 32 ms 77.105.0.230
2 71 ms 35 ms 55 ms catalyst-12t.sezampro.yu [77.105.0.222]
3 217 ms 26 ms 41 ms 77.105.0.221
4 25 ms 22 ms 22 ms marina.sezamhosting.com [77.105.2.152]

Whois domena pokazuje:
Domain servers in listed order:
ns16.sezamhosting.com
ns15.sezamhosting.com

Meni se cini da ti nisi updateovao dns podatke za domen.

07/15/08 23:23:49 whois rapidsharegfx.com
.com is a domain of USA & International Commercial
Searches for .com can be run at http://www.crsnic.net/

whois -h whois.crsnic.net rapidsharegfx.com ...
Redirecting to DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM

whois -h whois.PublicDomainRegistry.com rapidsharegfx.com ...
Registration Service Provided By: SEZAMPRO HOSTING

Domain Name: RAPIDSHAREGFX.COM

Registrant:
PrivacyProtect.org
Domain Admin ([email protected])
P.O. Box 97
Note - All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676

Creation Date: 29-Apr-2008
Expiration Date: 29-Apr-2009

Domain servers in listed order:
ns16.sezamhosting.com
ns15.sezamhosting.com

Administrative Contact:
PrivacyProtect.org
P.O. Box 97
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676

Technical Contact:
PrivacyProtect.org
P.O. Box 97
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676

Billing Contact:
PrivacyProtect.org
P.O. Box 97
Moergestel
null,5066 ZH
NL
Tel. +45.36946676

Status:ACTIVE

The data in this whois database is provided to you for information purposes only,
that is, to assist you in obtaining information about or related
to a domain name registration record. We make this information available "as is",
and do not guarantee its accuracy. By submitting a whois query, you agree that you will
use this data only for lawful purposes and that, under no circumstances will you use this data to:
(1) enable high volume, automated, electronic processes that stress
or load this whois database system providing you this information; or
(2) allow, enable, or otherwise support the transmission of mass unsolicited,
commercial advertising or solicitations via direct mail, electronic mail, or by telephone.
The compilation, repackaging, dissemination or other use of this data is expressly prohibited without
prior written consent from us. The Registrar of record is Directi Internet Solutions Pvt. Ltd. d/b/a PublicDomainRegistry.com.
We reserve the right to modify these terms at any time.
By submitting this query, you agree to abide by these terms.

Nije sezampro registar nego rapidsharegfx.com. Najbolje je da uradis transfer domena na neki drugi registar koji j ekulitivsaniji (na primer godaddy.com) i da tako preuzmes potpunu kontrolu nad njim. Ovako izgleda da sezampro i dalje kontrolise tvoj domen.

pa domen je jos na sezam-u koji sad pokazuje na novi ip u nemackoj. Sajt je oborio Sezamov server za obican hosting(ko zna koliko korisnika na jednom serveru a bilo je 50 000 otvorenih strana za 17 sata) a sada sam uzeo dedicated hosting (20 evra za mesec dana). Na godaddy ili slicnim najjeftiniji je 70 evra mesecno tako da ono, jos uvek nemam toliko para.

Poslednja izmena:
o chemu ti prokleto prichash !???

jel sam ja stvarno lud dok chitam sve ovo ili shta znachi da je sajt oborio sezamov server za obichan hosting ?!?! i to da si tuzeo dedicated hosting ?!?!?! ti si uzeo dedicated server na hostingu koji je ili windows ili unix based.

da je tvoj sajt oborio sezamov server tebi ne da ne bi domen kod njih nego bi ..ma shta se ja tripujem..od ovakvih tema mi prosto nije dobro...

a poslao sam ti pm istog momenta kada si se interesovao za Dedicated Server i nisi nishta odgovorio..
ovo treba u sticky da ide def.

Pogledao sam ja tu poruku ali ne mogu da se setim zasto mi nije odgovaralo. Trebao sam da odgovorim, za to izvini.
Iz sezamove podrske su rekli da je server (ime Marina) pao zbog preopterecenja procesora (koje je izazvao nas sajt, imao sam uplacen obican hosting, znaci ne dedicated ili VPS). Oni su posle toga suspendovali sajt. Sada sam pronasao hosting (dedicated linux server) u nemackoj ali jos uvek ide preko sezamovog dns-a (samo je drugi ip servera)
Sto se tice tvog potpisa ne moras da mi pomognes ako neces, ali nemoj da me ismevas ako sam se ispalio (ne znam kako da se izrazim sta mi treba ). Postoji opcija sto je neko spomenuo da instaliram dnsserver na toj masini ali ne znam kako, niti koliko ce to da optereti masinu.

Poslednja izmena:
S'obzirom da koliko toliko baratash terminima, lepo udahnesh pre postovanja i smisleno napishesh rechenicu kao shto je ova. Do sada sve shto si rekao ili nikako nije imalo smisla ili nas je sve bacalo u neka potpuno neverovatna razmishljanja. Kako se uopshte desilo da je server Marina pao zbog preopterecjenja procesora. To su brutalne lazhi. Da bi se server preopteretio u 99% sluchajeva je u pitanju neshto sa hdd-om [nije radjen bekap, non stop ga punish podacima on se zaglupi pa se resetuje pa "pada" zbog toga ili eventualno sa strujom shto je opet do njih a kapiram da taj luksuz sebi ne dozvoljavaju. Ali s'obzirom da je izgleda zbog prevelikog broja poseta sajta doshlo do nekog prekorachenja bandwidth-a koji si imao ili platio, to je bila pricha da je server pao ? ja koliko mogu da vidim server nije pao ali nema veze.

Sto se tice potpisa prosto mi nije bilo jasno da neko mozhe da postavi takvo pitanje, a ispada da se koliko toliko razume u tu istu materiju pod nick-om einstein. Ljude ismejavaju zato shto pogreshe u fps-u ili shto se opredele za ati ili nvidia-u ti govorish o uplacjivanjju DNS servera ?!

Za kraj da li je tebi okej objashnjenje od strane sezama da je sajt suspendovan ? Mora da postoji neki razlog zashto ti je sajt suspendovan i zashto si "oteran" od njih, pri chemu mi jedna stvar iskreno nije jasna. Tvrdish da sajt ima dosta poseta [ chime god on da se bavio] a opet sa druge strane necjesh da puknesh konkretan kesh i da sve zavrshish za 5 min nego idesh i bunarish neke najjeftinije servere da prebacujesh sve to ?

Zovi Sezam i lepo im reci ok ako nisam kod vas vishe, izbrishite me iz vasheg DNS-a i dovidjenja. a taj novi kod koga si uzeo prosto MORA da te "primi" kod sebe, jer kod njega cje biti baza etc..jedino pointovanje sa jednog na drugi mozhe da se naplacjuje ali to shto si rekao da si uzeo kod njih usluge bez dns-a to je nemogucje [jer otvaranjem naloga u hosting kompaniji dobijash paket usluga i mogucjnosti koje mozhesh a i ne morash da koristish kao shto su izmedju ostalog i mx-ovi za email.]i smatram da tu neshto nije bash kako treba. Kako kod sezama se ochitava a nemash vishe veze sa njima ? ..to je neka mutljavina..to prosto nema veze sa logikom.

NIje doslo do prekoracenja zato sto je limit na mesecnom nivou a bili smo daleko od njega.Server je bio pao dal bese 13 juna. bio je petak 19h jer znam da nije radila tehn podrska.
to shto si rekao da si uzeo kod njih usluge bez dns-a to je nemogucje [jer otvaranjem naloga u hosting kompaniji dobijash paket usluga i mogucjnosti koje mozhesh a i ne morash da koristish kao shto su izmedju ostalog i mx-ovi za email.]i smatram da tu neshto nije bash kako treba
razumem ja sta ti kazes ali evo ti moje pitanje i njihov odgovor:

pitanje: How to transfer domain www.rapidsharegfx.com to my new host

odgovor: You have to choose a domain provider for this as we do not offer this

Oni kazu da daju samo server i IP za njega i to je to koliko ja kapiram.
Trenutno nemam kesa jel ocekujem prve pare od sajta pa cu tek onda moci da se razbacujem.

Za kraj da li je tebi okej objashnjenje od strane sezama da je sajt suspendovan ? Mora da postoji neki razlog zashto ti je sajt suspendovan i zashto si "oteran" od njih, pri chemu mi jedna stvar iskreno nije jasna.

Pisalo je da je sajt prekrsio ugovor, kada sam upitao koju stavku, stavka glasi nesto ovako:
Ne sme da ima poseta vise nego 8 prosecnih korisnika
Rece covek iz podrske: oborili ste server(server je sigurno pao nisu radili i drugi sajtovi na sezamu) i zato sam vam suspendovao sajt.

Nick je nadimak iz srednje skole tako da ne znaci da znam sve.

Poslednja izmena:
Alo bre kuda ode ova rasprava?

Ja sam drugi admin pomenutog domena. Serrver je stvarno oboren, uplatili smo hosting napravili sat koji je tog dana imao 0.5 mil hitova, dok sam updateovao bazu zveknuo je kao zrela kruska. momci sa sezama su nam postavili A DNS tako da kada neko ukuca nas domen forvarduje ga na ip adresu servera u nemackoj.

Pitanje glasi: Kako podici DNS server na deducted serveru?
ili ?
Da li postoji negde usluga DNS server i da moze da se plati?

Normalno je da jurimo jeftine hostove jer dok meni sajt nemoze da zaradi 200$ mesecno normalno da necu platiti server 170$ mesecno.

kao sto vec rekoh gore, ne moras obavezno da platis dns hosting, jer i besplatni su vrlo pouzdani (everydns.net)

ako hoces da instaliras dns recimo bind, potrazi na google howto, u zavisnosti koji distro koristis.

meni je cela ta pricha mnogo smeshna...prebacili sajt na drugi server - sezam im nije pustio domen a ovi novi, zauzvrat im ne pruzhaju najosnovniju uslugu a to je dns.

sikk

izlivi emocija :)

covek ocigledno dosad nije koristio dedicated servere, vec klasican shared hosting, koji po defaultu ima sve sto je potrebno za jednostavno konfigurisanje hostinga nekog sajta (control panel i ostalo).

a kako je rekao da je uzeo server od 20e kod netdirekt, to su koliko se secam one prastare p3 masine, i to su naravno unmanaged serveri, znaci dobijes praznu masinu pa sam konfigurises/instaliras po volji. samim tim je i logicno da uz takav server ne dobija usluge dns hostinga od provajdera, vec sam mora da se snadje. sto je i svuda slucaj, kad uzimas unmanaged dedicated bez control panela (cpanel, directadmin i ostali).

PS. Probao sam ranije neke od tih jeftinijih/starih netdirekt servera i zapravo za iste pare mozes da uzmes neki [EU] VPS sa kojim ces imati daleko vece performanse od tog, ipak su to vec zastarele masine i za nesto zahtevnije jako su spore.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno