Šta je novo?

DNS refresh predugacak?

srkiller

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
915
Pre 3 dana sam preselio domen na novi server, i sutradan sam vec imao pristup sajtu
sa Ikoma (Absolut OK). Inostrani anonymous proxy serveri su maltene odmah "shvatili" nove nameservere...
Medjutim, evo vec treci dan! niko sa Sezampro-a ISP-a ne moze da pristupi sajtu, tj. Sezamov DNS korisnike i dalje vodi ka starom ugasenom nalogu na starom hostingu.

Zna li neko koliki su uobicajeni DNS TTL domacih provajdera, a pogotovo SezamPro-a?

Poslednja izmena:
A da ih pozoves i trazis da refreshuju? Tako sam ja uradio sa Beotelom kad su njihovi korisnici bili bacani na stari dns i posle duzeg vremena...

Zovem ih zadnja 2 dana i samo obecavaju da ce odraditi tokom dana :(

Nadjoh ovu temu (search ipak sluzi necemu ;))

Imam identican problem. U nedelju sam prebacio domen, u ponedeljak su manje vise svi mogli da pristupe sem korisnika Sezama. Danas sam im poslao mail, jos uvek nisu odgovorili ali ni resili problem.

Srkiller, koliko si cekao da ti rese problem?

Isto. Moj klijent pre više od dva dana namestio records itd. On otvara ladno sa svog servera test stranu koju sam postavio, ja sa Sezama još uvek ne mogu da otvorim ništa.

Sta da Vam kazem, bas nedavno opet 12.09. smo presli na novi brzi host i ista prica opet. Ovaj put je Sezamu trebalo 6 (dana) da progleda, a ostalim provajderima 24h :(

Meni je tokom dana proradio ovaj sajt. Trebalo je skoro 3 dana. :(

Jos uvek nisu refreshovali DNS, upravo testirao. Malo neozbiljno od njih...

Posle jos jednog maila juce u toku dana, u popodnevnim casovima je konacno proradilo i za Sezamove korisnike. Naravno da mi nisu odgovorili ni na jedan ni na drugi mail...

Nisam se nadao ovakvom nivou profesionalizma od Sezama :(

Pa kada selite sajtove kod drugog hosta morate drzati oba aktivna dok se dns propagacija u potpunosti ne izvrsi za sve i svakoga, to je jedini nacin da se izbjegne downtime.

Pa kada selite sajtove kod drugog hosta morate drzati oba aktivna dok se dns propagacija u potpunosti ne izvrsi za sve i svakoga, to je jedini nacin da se izbjegne downtime.

Da, to je jedino resenje. Kada se to i desi, najveci problem mi predstavlja to sto posle moram da uskladjujem SQL baze, jer se upis podataka tada vrsi i na staroj i na novoj, tj. zavisno od toga da li je klijent dosao na sajt sa "osvezenog" ili "neosvezenog" domaceg ISP-a.

Nazad
Vrh Dno